Posibil să avem un Smartwatch de la Google

By | October 31, 2013

Pentru conferința din toamna aceasta, Google a confirmat Nexus 5, noul Nexus 10 și încă ceva. Cei de la Gizmodo cred că este vorba despre un ceas inteligent în genul Galaxy Gear.

Indiciile par corecte. Google a cumpărat acum ceva timp WIMM, companie care a scos un prototip interesant: un ceas care se folosește de două display-uri. Unul cu E Ink (ca la eReadere) pentru lumină puternică și altul color în rest. Între timp, Qualcomm a scos Toq, un ceas cu display E Ink color. Ar fi frumos să vedem o combinație între cele două având ca rezultat un ceas cu autonomie mai mare de o zi.

Pe partea de software, Galaxy Gear este limitat de lucrurile pe care Google vrea să le trimită mai departe. Un Nexus Watch ar putea să se folosească de tot ce are Google mai bun. Bănuiesc că utilizatorii ar fi încântați să primească notificările din Google Now direct pe ceas. Cartonașe cu vremea, sugestii pentru transport, scorul unui meci.

Marea problemă rămâne însă autonomia. Chiar și cu display-ul Mirasol, ceasul de la Toq ține doar două zile. Dacă-i mai pui și display LCD, îi va scădea drastic autonomia și va ajunge ca vecinul Gear. Poate că soluția există deja la ceasurile clasice. Schimbul de baterie. Un docking cu o baterie care să stea în permanență încărcată. Ai ajuns acasă, i-ai schimbat bateria și te ține încă o zi. Aș da mai degrabă banii pe așa ceva.

Ce nume credeți că va primi ? Eu i-aș zice Nexus 1 🙂

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: