PS4 sau Xbox One?

By | June 23, 2015

Am primit o comandă de articol de la un tată care a jucat riscant și i-a promis fiului că-i schimbă Wii-ul cu altă consolă nouă dacă acesta termină bine anul. Şi acum ce să facem, omul nostru are o dilemă iar mie-mi place să ajut cititorii blogului. Cu ocazia asta am realizat că am mai fost întrebat de 2-3 ori despre cele două console și poate ar fi bun un articol.

Părerea mea de om care nu a avut în viața lui consolă este următoarea. PS4 este pentru gamerii mai maturi, mai hardcore și are și mai multe jocuri exclusive. Şi eu tot un PS4 aș vrea să-mi cumpăr. Din câte am auzit și controller-ul de PS4 este mai fiabil decât cel de Xbox. Şi nu în ultimul rând, PS4 este mai mic, mai ușor, dar are și putere de procesare mai mare.

De partea cealaltă a baricadei, Kinect-ul mi se pare marele avantaj al Xbox-ului. Mai ales dacă este vorba despre copii, cu siguranță vor fi atrași de el. Sony este practic inexistent la acest capitol. Are și PlayStation-ul o cameră, dar nu prea sunt jocuri care să o integreze.

Așa că eu aș recomanda un PS4 pentru un gamer matur sau un Xbox pentru cei mici, cu mențiunea că nu există alegere proastă când vine vorba de aceste două console.

Cu toate astea … și mie și seniorului ne-ar plăcea să auzim și părerile voastre. Aveți așa ceva pe acasă? De care aveți? Ce vreți să vă cumpărați?

Sursă foto: Techradar.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “PS4 sau Xbox One?

  1. Dan Pavelescu

    Xbox 360 + Kinect. Mi-a trecut prin mână și un PS4, dar nu m-a încântat așa de tare încât să renunț la bătrânul 360. P.S. – controllerul de la Xbox se simte mai mișto în mână, e mai ergonomic.

    Reply
  2. Laurentiu Buica

    Dacă vrea să-l pună să facă mișcare, un Xbox One cu Kinect e godlike. Controller-ul păstrează aceleași linii cu cel de la xbox360, dar pare predispus la daune mai usor decât cel de PS4.

    PS4 se cumpără în mod clar pentru exclusive, dar momentan sunt puține cele care se pretează pentru un copil. Majoritatea sunt pentru 16, 18+ iar controllerul e foarte fiabil și are un grip bun. Plus că la PS4 nu ai nevoie de baterii ca să pornești controllerul și când i se termină bateria îl poți încărca din consolă, ceea ce la One nu ai cum. În rest jocurile third party sunt pe ambele platforme.

    Reply
  3. Cătălin Nițu

    OK, acum ca am gandit putin problema, treaba sta in felul urmator:

    Avand in vedere ca are Wii, Wii U are fi urmatorul pas logic. De ce? Pentru ca TOATE jocurile de Wii functioneaza si pe Wii U, alaturi de toate accesoriile (Wii Remote, etc.). Mai mult, jocurile de Wii U sunt foarte potrivite pentru copii. Super Mario 3D World, Legend of Zelda Wind Waker, Super Smash Bros., Mario Kart 8, Splatoon, etc. Eu ma distrez cu Wii U de fiecare data cand il pornesc si nu vad de ce un copil nu s-ar distra la fel de bine.

    PlayStation 4 si Xbox One sunt realizate pentru gameri maturi (peste 20-30 ani and up). Kinectul de la Xbox One nu mai este inclus in pachet si este foarte scump, iar selectia de jocuri este practic inexistenta. Jocuri pentru Kinect nu vor mai fi lansate in viitor. Microsoft a cam renuntat la accesoriu.

    Alegerea logica ar fi PlayStation 4. Este momentan consola de pe locul 1 in vanzari, ceea ce ii asigura cele mai multe jocuri la momentul actual. Toata lumea vrea sa lanseze jocuri pe PS4. De asemenea, PS4 este mai puternic decat Xbox One, deci jocurile arata si se misca mai bine pe consola Sony. Jocurile de PS4 sunt mult mai mature si violente, insa exista destule jocuri precum cele din seria LEGO sau indie-uri mai „blande”.

    Xbox One devine astfel ultima alegere, pentru cei care vor sa joace exclusivitatile Microsoft. Acestea nu sunt multe la numar si nici nu sunt potrivite pentru copii. Killer Instinct, Halo, Gears of War, Sunset Overdrive, etc. nu sunt tocmai jocuri recomandate sub 16 ani.

    Reply
  4. George

    Cand am avut un moment de slabiciune si m-a tentat sa imi cumpar o consola anul trecut (parca) ajunsesem la concluzia ca xbox one mi-ar fi mai potrivit. Mi-au placut indeosebi interfata/gui-ul si integrarea tv-ului (implicit home cinema-ului). Dar am rezistat, iar anul asta cand m-am mai uitat la niste review-uri am fost dezamagit… Aparent Microsoft pretindea o subscriptie pt online si foarte multe chestii care trebuiau sa vina de la sine. Vazusem ca au rezolvat, dar mai bine se verifica si chestia asta.. La ps in schimb, face ceea ce trebuie si nimic mai mult: te joci. In afara xbox one nu prea a avut succes, conteaza si chestia asta. Plus ca Little Big Planet e foarte tare 🙂 nu zic neaparat ca xbox e alegerea gresita, insa trebuie tinut cont si de serviciile la care poti plati o taxa pt subscriptie.

    Reply
  5. Viorel

    Eu sunt “inculpatul”care a solicitat aticolul, va mulțumesc frumos pentru opinii ,la fel si lui Marius pentru articol.

    Reply
  6. Vladsi

    Xbox one este cea mai buna alegere. E rau ca nu se gasesc jocuri multe in format fizic ca sa poti face schimb si sunt ceva mai scumpe sh decat la ps4, in rest e ok.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: