Sharp a lansat purificatoarele de aer cu Plasmacluster în România

By | March 23, 2018

Mă bate gândul de ceva timp să cumpăr un purificator de aer, măcar pentru acasă dacă nu și pentru la birou. Așa că m-am dus astăzi la un eveniment, să văd cum funcționează și pentru ce sunt bune. Cele Sharp tocmai au fost lansate în România de către Vestel Polonia. Le găsiți aici.

sharp plasmacluster romania

Purificatoarele de aer sunt foarte populare pe piața asiatică, unde există mult mai multe variațiuni, inclusiv purficatoare portabile sau purificatoare pentru băi. Și tind să cred că asiaticii știu ei ce știu pentru că le folosesc.

Ce face un purificator de aer?

Pe scurt, purificatoarele îmbunătățesc calitatea aerului pe care îl respirăm. Din majoritatea poveștilor am înțeles că efectul unui astfel de dispozitiv nu se simte atât de puternic când este pus în funcțiune, ci mai degrabă când este eliminat. Cu alte cuvinte, după ce te obișnuiești cu el vei vedea ce nasol este fără el.


Elimină orice fel de miros: de la mirosul de mâncare, la cel de gunoi menajer, toaletă, fum de țigară sau mirosul specific al animalelor de companie. Unele modele au niște fante direcționale pe care le poți fosi în diverse scenarii. De exemplu poți pune deasupra lor o haină care miroase a fum de țigară, pentru a elimina mirosul. Purificatoarele de la Sharp pot elimina complet mucegaiul dintr-o cameră în 1-2 zile și pot menține umiditatea optimă în cameră. Dar adevăratul câștig este că elimină bacteriile, acarienii, virusurile și alte asemenea.

Ce înseamnă Sharp Plasmacluster?

Tehnologia Plasmacluster se referă la generarea de ioni încărcați pozitiv și negativ în atmosferă, care contribuie la eliminarea mult mai eficientă a bacteriilor. Reprezentanții Sharp spuneau că sunt singurele de pe piață care au și această componentă activă a purificării aerului, nu doar pe cea mecanică. Clipul de aici explică foarte bine:

Toate purificatoarele lor sunt automate. Adică pornesc singure, se opresc singure și “turează motoarele” când detectează că aerul devine viciat. Sunt destul de ușoare și au roți pentru a le muta dintr-o cameră în alta. Mi s-au părut silențioase. Au și un indicator care arată cât curent consumă în acel moment. Am văzut valori undeva între 5 și 8 wați pe oră.

Despre funcția de umidificare

Cele care au și funcție de umidificare au un recipient de vreo 4 litri în care se pune apă. Cei de la Sharp spuneau că pe timpul ăsta, când duduie căldura în calorifere, acel recipient se poate consuma peste noapte. Ca să vă faceți o idee despre cât de uscat este aerul din camerele noastre. Apropo, dacă umiditatea e mai mare, e posibil ca respirația să se facă mai bine și să dispară sforăitul din timpul nopții.

Și? Purificatoarele de aer elimină praful?

Marea dezamăgire este că nu elimină complet praful (la naiba!). Are însă un efect benefic și aici, pentru că praful nu se va mai depunde pe suprafețele pe care aderă de obicei, va rămâne la nivelul podelelor. Asta înseamnă că se va șterge praful mai rar.

Cât costă purificatoarele, cât costă filtrele, cât de des se înlocuiesc?

Sharp spune că nu vrea să facă business din vânzarea filtrelor, așa că recomandă schimbarea lor la 10 ani dacă aparatul este folosit corect. Asta înseamnă că filtrele vor trebui spălate la câteva luni în apă simplă sau apă cu lămâie. Un set de filtre noi costă între 150 și 200 de €. Purificatoarele de aer de la Sharp pornesc de la 900 de lei și ajung pe la 3.700 de lei, în funcție de tehnologia acestora și de suprafața care trebuie acoperită. Sincer, nu mi se pare mult, prețul este comparabil cu cel al unui aer condiționat.

În concluzie, eu rămân interesat de un astfel de dispozitiv. Chiar mi se pare că este necesar, în condițiile în care trăim în unul dintre cele mai jegoase și poluate orașe din Europa. Sper să pot testa unul mai întâi, înainte să-l cumpăr.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Sharp a lansat purificatoarele de aer cu Plasmacluster în România

    1. Revo Post author

      Da, a fost lansarea generației din 2018. Însă eu am ales să scriu mai mult despre ce fac purificatoarele în sine, pentru că mi s-a părut mai util.

  1. Dan Pavelescu

    Marius, am mărit pozele ca să văd codurile dar nu reușesc să găsesc pe nicăieri produsele astea. M-ar ajuta o astfel de jucărie, dețin câine, un mâțet și pești. Plus ce-mi put și mie călcâiele = un festival al mirosurilor 😀 Ai idee când și unde se vor pune în vânzare? Sau deja au fost puse și google nu mai e prieten cu mine?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: