Review Huawei Mate 10 Pro – The A.I. Phone

By | December 18, 2017

Huawei Mate 10 Pro este printre primele telefone care folosește un chip cu inteligență artificială, iar această titulatură creează așteptări foarte mari. Se vede că Huawei s-a străduit să ofere un telefon cât mai bun, atât din punct de vedere al design-ului, cât și al hardware-ului.Review Huawei Mate 10 Pro

Specificații Huawei Mate 10 Pro:

  • Display AMOLED 6″ cu rezoluție 1080 x 2160, aspect 18:9, HDR10;
  • SoC Hisilicon Kiri 970 Octa-core (4×2.4 GHz + 4×1.8 GHz), 6 GB RAM;
  • Stocare de 128 GB, fără slot de card microSD;
  • Cameră foto principală duală 12 MP (f/1.6, 27mm, OIS) + 20 MP (f/1.6, 27mm), cu zoom 2x, lentile de la Leica, detecție de fază și autofocus cu laser;
  • Cameră foto secundară de 8MP, f/2.0;
  • Rezistență la apă si praf, certificare IP67;
  • Căști USB Type-C cu nosie canceling;
  • Baterie de 4.000 mAh, fast charging;
  • Android 8.0;
  • Preț: 800 € la liber la Orange

Ambalare & Accesorii

Huawei Mate 10 Pro vine în cutie împreună cu cablul USB Type C, adaptor de rețea, căști care în niciun caz nu copiaza design-ul Apple, pin pentru micro SIM, manual de utilizare, adaptor USB Type-C la jack 3.5 mm, o husă și are chiar și o folie de protecție monntată pe display. Dacă mai includeau în pachet și un adaptor de la USB Type-C la microUSB, ar fi fost tot ce ți-ai putea dori. Chiar și așa, husa și folia sunt două avantaje foarte bune de avut.

pareri Huawei Mate 10 Pro

Design & Construcție

Este un telefon sobru, mai ales în varianta de culoare testată de mine, Titanium Grey. Formatul display-ului este 18:9, care acoperă aproape în întregime partea din față. Doar sus are o bandă pentru difuzor, cameră și LED-ul de notificare, iar jos pentru logo-ul Huawei.

Huawei Mate 10 Pro review

Pe partea din spate are tot Gorilla Glass 5, iar cele două camere și senzorul de amprente sunt poziționate pe verticală, ca un totem. De-o parte și de alta avem blitz-ul și senzorul cu laser. Zona în care sunt camerele are o culoare puțin diferită față de restul telefonului.

Pe una din muchiile laterale are slotul pentru microSIM, iar pe cealaltă butoanele de volum și pe cel de power. Mi s-au părut cam apropiate, uneori făceam printscreen apăsând din greșeală câte două butoane în același timp. Pe muchia de sus avem un receiver IR iar jos difuzorul și mufa USB Type-C.

Interfață

Huawei Mate 10 Pro rulează Android Oreo 8.0, peste care asiaticii au pus o interfață numită EMUI. Regăsești prin setări tot ce ți-ai putea dori, însă pictogramele și temele mi se par desenate la nivelul anului 2010. De asemenea, am avut parte și de tot felul de “inadvertențe”. Telefonul vine cu toate aplicațiile puse pe homescreen, iar după ce am schimbat acest lucru nu am mai reușit să pun widget-ul de Evernote pe homescreen și nici pe cel de Weather de la Google. Și în notification panel am avut probleme, uneori nu puteam șterge mailurile apăsând pe butonul delete.

Are însă și tot felul de mici artificii folositoare: poți să ciocăni în ecran ca să faci un printscreen, ceva numit PrivateSpace fingerprint, care te bagă într-o listă cu aplicații ascunse, iconițele aplicațiilor afișează opțiuni dacă le ții mai mult timp aplicate șamd. Pare genul de telefon care îți oferă orice dacă stai să cauți prin setări.

Camera foto

Aici situația este dubioasă, am scris un articol pe larg despre cameră. Reiau mai jos doar esențialul.

Mai mulți utilizatori spun că este o cameră excepțională, DxOMark i-a dat o notă mare, însă mie mi se pare sub nivelul celor de la Samsung, mai ales în lumină slabă. Teoretic, AI-ul ar trebui să recunoască o scenă și să ajusteze camera în funcție de ce vrei să fotografiezi. Practic, mie mi s-a întâmplat foarte rar acest lucru. Poate am făcut eu ceva, poate am zis ceva …

Interfața camerei mi s-a părut foarte ușor de folosit și fiecare setare este înlocuită de explicații. Pentru a filma trebuie să apeși o dată ca să intri în modul video și încă o dată ca să pornești filmarea. Când deschizi din nou camera, revine în ultimul mod folosit (foto sau video). Acest lucru nu mi s-a părut intuitiv.

În schimb, camera frontală mi s-a părut foarte, foarte bună.

Hardware și performanță

Bateria ține două zile, deci aici i-aș da nota 10 cu felicitări. Tot la acest capitol ar mai fi de menționat că Huawei Mate 10 Pro se poate încărca 58% în 30 de minute. Huawei folosește o metodă personalizată de fast charging, fără să crească voltajul. Ca minusuri, nu suportă wireless charging iar adaptorul de rețea este destul de mare.

Sunetul este foarte bun la acest model. Telefonul vibrează când îi dai difuzorul la maxim, iar căștile care în niciun caz nu copiaza design-ul Apple, au și noise canceling. Cu riscul de a fi subiectiv, este primul telefon la care calitatea sunetului prin căști o egalează pe cea de la Samsung.

Display-ul AMOLED reproduce foarte vibrant culorile și are și o luminozitate destul de bună. Nu s-ar fi putut altfel, având în vedere că este certificat HDR10. Totuși, în mod surprinzător, Mate 10 are o rezoluție mai bună decât Mate 10 Pro, care nu trece de FHD+

Chipset-ul Kirin 970 cu AI și NPU (Neural Processing Unit) nu mi s-a părut pus în context de Huawei Mate 10 Pro, dar nu este timpul pierdut.

Ce altceva ar mai fi de povestit? Are o capacitate de stocare de 128 GB dintre care doar vreo 100 GB sunt liberi, însă nu acceptă și un card microSD. În schimb este dual SIM și acceptă 2 sim-uri 4G în același timp. Un lucru de menționat ar fi că telefonul are Bluetooth v4.2, nu 5.0.

Plusuri: Minusuri:
Cameră cu zoom 2x; Lipsă wireless charging;
Autonomie foarte bună; Cameră slabă pe timp de noapte;
Sunet foarte bun; Lipsă slot microSIM;
Design reușit Preț cam piperat

Concluzie

Huawei Mate 10 Pro este un telefon foarte bun, însă mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit la el, mici glitch-uri care mie mi se par nepermise la un telefon care se laudă cu procesor cu AI. Partea bună este că toate țin de software și se pot rezolva cu un update. Are și argumente imbatabile de partea lui, cum ar fi bateria de 4.000 mAh care ține două zile, sau sunetul foarte bun. Camera în schimb nu m-a convins.

P.S: Huawei Mate10 Pro este primit prin Orange Smartphone Tester, așa ca dacă v-a plăcut articolul, dați-i un share.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Review Huawei Mate 10 Pro – The A.I. Phone

    1. Revo Post author

      Să știi că la asta mă gândeam și eu când scriam review-ul. Ce AI și procesare neurală?! Cel mai de efect a fost că poți să ciocăni și faci printscreen :))

Spune-ți și tu părerea: