Review: Sony Walkman NW-WS623 – MP3 player și căști Bluetooth rezistente la apă

By | October 16, 2017

Nu, nu este vorba despre un Walkman cu casetă, ca pe vremuri. Ci despre Sony Walkman NW-WS623, un hibrid între un MP3 Player rezistent la apă și căști cu Bluetooth și NFC. Mai mult decât atât, walkman-ul are și un mod care îți permite să auzi zgomotul ambiental, ca să nu dea mașina peste tine în timp ce înoți.

Sony Walkman NW-WS623

Notă: Căștile mi-au fost oferite pentru review de către Sony România și ulterior au rămas în posesia mea. Acest lucru nu afectează obiectivitatea review-ului.

Specificații:

  • Bluetooth, NFC și USB 2.0
  • Rezistente la apă și praf: IP65/IP68
  • Memorie internă: 4 GB (NW-WS623) sau 16 GB (NW-WS625)
  • Funcții: Ambient Sound Mode, Dynamic Normalizer
  • Autonomie: 12 ore în mod MP3, 4 ore cu Bluetooth și Ambient Sound Mode dezactivat;
  • Timp de încărcare: o oră și jumătate
  • Quick charge: 3 minute pentru autonomie de 60 de minute
  • Cântăresc 32 de grame
  • Formate suportate: MP3, FLAC, Linear PCM (CD Audio), AAC (fără DRM) și WMA (fără DRM)
  • Funcții : Normal / Repeat / Shuffle / Shuffle All / Repeat 1 Song Playback Order (Folder / Playlist / Album)
  • Preț: 660 lei la eMAG

Ambalaj și accesorii:

Pachetul conține căștile, încărcătorul USB, manuale de utilizare și 6 perechi de dopuri pentru urechi și un cablu de cauciuc, în caz că vrei să le strângi în jurul gâtului mai bine. Dopurile sunt cele normale și cele rezistente la apă, cu câte trei mărimi fiecare.

Design și construcție

Căștile sunt din policarbonat și par destul de solide. Pe casca dreaptă avem conectorul magnetic pentru încărcător, butonul de power, un buton de play/pause și butoane de forward/rewind.

Pe casca stângă avem butonul de mode (care activează shuffle și repeat în modul MP3), un buton rotunjit care activează/dezactivează Bluetooth-ul dacă este apăsat timp de 3 secunde și activează/dezactivează modul ambiental dacă este apăsat scurt. Mai jos sunt butoanele de la volum.

Dopurile din stânga sunt cele rezistente la apă. Observați că au o culoare diferită, pentru a le deosebi ușor de celealte. Singura diferență este că cele rezistente la apă au și o membrană fină de cauciuc în interior, care împiedică pătrunderea apei.

Cum se comportă

Căștile sunt concepute în primul rând pentru înotători și alergători. În modul MP3, rezistă până la o adâncime de 2 metri. Ce mi se pare cu adevărat remarcabil este că sunt rezistente și la apă sărată sau la praf și nisip fin. Deci cei de la Sony le recomandă chiar și pentru o baie în mare. Nu sunt recomandate însă sub duș. Bănuiesc că acolo temperatura ridicată a apei și șamponul sau săpunul afectează dopurile de cauciuc.

Căștile Sony Walkman NW-WS623 stau foarte bine în urechi și deși sunt măricele, sunt confortabile. Am ascultat 2 ore în continuu la ele fără să mă doară urechile. La început păreau îmi păreau un pic ciudate, dar nu atrag atenția atât de mult pe stradă încât să se uite lumea dubios la tine. Un dezavantaj, oarecum, este că atârnă destul de ciudat dacă vrei să le dai jos și să le ții în jurul gâtului.

 

Durează un pic până te obișnuiești cu butoanele. La început uitam mereu: “unde era butonul de volum? pe dreapta sau pe stânga?“, așa că le dădeam jos ca să mă uit la ele. După 2-3 ore m-am obișnuit. Le-am folosit în principiu pe stradă, am alergat un pic cu ele în urechi să văd cum se simt, le-am folosit inclusiv în apă sau când am dat cu aspiratorul. Şi am dat cu aspiratorul vreo 5 minute până să realizez că nu era pornit.

Autonomia este conform specificațiilor, însă un minus ar fi lipsa unei avertizări că bateria este pe moarte. Auzi doar “low battery” și apoi se închid. Compensează totuși prin funcția de fast charge, care în 5-6 minute le încarcă pentru încă o oră de folosire.

Alt minus este microfonul. Am vorbit cu trei persoane diferite care mi-au spus că nu mă aud foarte bine. Este cumva normal, pentru că microfonul este poziționat pe una dintre căști. Căștile sunt până la urmă pentru înot, nu pentru convorbiri.

Calitatea sunetului / Ambient Mode

În modul normal, căștile se aud foarte bine, și nu-i nicio surpriză aici. Sony ar prefera să-și taie o mână decât să facă rabat la calitate. Bass-ul, mediile și joasele sunt foarte bine delimitate. Ambient Mode mi se pare un pic overkill, în sensul că amplifică prea mult zgomotele din jur. Cu el activat auzi toate mașinile din trafic, inclusiv apa care bătea pe pervaz în timpul ploii. Dacă vrei să alergi sau să mergi pe bicicletă, vei fi în siguranță cu ele la urechi. Eu prefer Ambient Mode off.

Le-am folosit și sub apă. Sunetul se aude mai slab din cauza membranei protectoare, dar calitatea nu se pierde. Şi aici le-am folosit tot cu Ambient Mode off. Cu el pornit mă simțeam ca într-un ocean. M-am fâțâit ceva stânga/dreapta, sus/jos și am constatat că stau foarte bine în ureche, nu există riscul să cadă.

Concluzie

Căștile Sony Walkman NW-WS623 au o calitate foarte bună a sunetului însă trebuie să înțelegeți că nu se adresează celor care vor să vorbească mult la telefon. Totuși, având în vedere principalul scop al acestui device, nu văd acest lucru ca pe un minus. Le recomand cu dragă inimă celor care au un stil de viață activ, alergătorilor dar mai ales celor care își încep dimineață cu 2-3 ture de bazin. Este un device care se potrivește întocmai cu filozofia Sony: fără compromisuri.

Plusuri: Minusuri:
Rezistente la apă sărată; Un pic dificil până te obișnuiești cu ele;
Autonomie bună + quick charge;
Ambient Sound Mode

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: