S-a făcut lumină în cazul Umbre (fără spoilere)

By | February 10, 2015

Duminică s-a terminat primul sezon din Umbre. Așadar, s-a făcut lumină cum s-ar spune. Pe scurt, iată care-i toată treaba cu serialul și de ce este așa de controversat.

Pentru cine nu știe, Umbre este o adaptare după “Small Time Gangster”, un serial australian din 2011. M-am uitat la primul episod din serialul australian și “adaptare” e un termen nedrept. Umbre înnobilează Small Time Gangster. Ăla pare un fel de “Feriți-vă de măgăruș” pe lângă Umbre. Da, sunt aceleași personaje, acțiunea e oarecum aceeași, dar frate, simțeam că nu se mai termină cele 25 de minute din bancul ăla prost. E un fel de comedie proastă cu glume de șantier.

Ok, și Umbre e vulgar, dar e ceva diferit. Au fost mulți care au spus că scena din primul episod în care Relu apare cu schimbătorul de viteze gol a fost inutilă. De fapt scena face parte dintr-o tehnică. Secvența aia spune: “Bă, dacă vrei să te uiți serial, trebuie să te obișnuiești cu d-astea”. Practic, regizorul îți spune din primul episod la ce să te aștepți. Fie îți place și mergi mai departe, fie te oprești acolo. Şi oricum, Şerban Pavlu se debarasează foarte bine de Văru’. Că eu de fapt d-asta m-am uitat din prima. Să văd dacă știe și altceva.

Serialul românesc este mai bun din toate punctele de vedere. Montaj, scenografie, muzică, regie, actori, tot. Sau aproape tot, cu o singură excepție: scenariul. Încă nu putem să spunem mare lucru despre scenariu, pentru că merge pe cărările celui australian. D-abia de la sezonul doi ne vom putea da seama dacă șcenaristul român chiar are sânge în instalație. Şi tare aș vrea să se facă sezonul doi, ca să știm o treabă. Pentru că Small Time Gangster nu a mai avut și o continuare. Şi înțeleg de ce.

Una peste alta, Umbre este singurul serial românesc despre care pot să recunosc în public că l-am urmărit. Pentru cei care au așteptat să se termine sezonul ca să se uite la tot, șo pe el. Rezolvați cu un abonament de-o luna la HBO GO (în jur de 10 lei?).

Hai cu sezonul 2.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “S-a făcut lumină în cazul Umbre (fără spoilere)

  1. Dan Pavelescu

    Mie îmi place foarte mult genericul: imagini statice, combinate cu un element dinamic. Și +1 pentru coloana sonoră.
    Aseară am reușit să urmăresc episodul 9 la HBO, până acum nu le-am prins la TV și m-am mulțumit să le văd pe site-uri dubioase. În episodul ăsta mai apare un personaj, care se pare că poate mai mult (exemplul Vărului) decât un rol de prost în “Trăsniti din NATO”

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Nu știu cum să-ti dau reply direct 😀 Mă refer la chelul ăla, cel care se pregătea să-l descăpățâneze pe Relu, cu toporul.

    Reply
    1. DNblog

      Ăla nu e din trăsniții și a apărut și-n episodul anterior. Dar e o persoană cunoscută a filmelor, poate și-a mai făcut și veacul pe la Capatos. Eu cred că-l asociez cu ceva filme de pe la Acasă și PROTV

      Am văzut și eu filmul tot, am vrut să devin un om dubios, dar am renunțat că tot dădea HBO report și nu mi-a mai trebuit. De asta am urmarit filmul și am cred romele 7 episoade, apoi m-am oprit cu rec-ul. Le-am mai urmărit și pe următoarele. În concluzie: nu-mi place filmul și mi se pare o porcărie. Nu e așa execrabil, dar nu e nici grozav.

  3. Dan Pavelescu

    Oi fi eu bătrân, surd și chior, dar ținere de minte mai am. Și nu mă uit nici la Capatos, nici la Acasă și nici măcar la Protv. Mă uitam la Digi Sport, pe vremea când transmiteau meciurile din Liga 1. Am căutat special pentru tine și am găsit: http://img.plici.ro/image/2QY

    Reply
    1. DNblog

      Interesant și ai avut dreptate! Apropo, Liga 1 e pe DIGI sport, LooK TV (ambele la RCS&RDS) și dolce SPORT

  4. Dan Pavelescu

    Am auzit și eu că returul o să fie transmis de Digi, dacă nu mă înșel începe vineri. M-am uitat acum în channel list, nu văd Look TV. Probabil că trebuie să dau o rescanare..

    Reply

Spune-ți și tu părerea: