Sfaturi pentru un frigider nou

By | August 13, 2014

Dintre toate electronicele și electrocasnicele pe care le avem în casă, cel mai mult ne-a luat să ne decidem asupra unui frigider. În primul rând pentru că nicăieri nu sunt listate specificațiile care contează la un frigider, nici măcar pe site-ul producătorului. Nici review-uri nu există, vă imaginați probabil că ar fi foarte greoi procesul de testare. Așa că m-am gândit să strâng aici niște sfaturi pentru achiziționare și niște repere despre fiecare marcă în parte. Dacă aveți ceva de împărtășit (aveți un frigider marca x și sunteți/nu sunteți mulțumiți de el, etc), aș aprecia dacă ați completa articolul cu un comentariu.

VEZI FRIGIDERELE CARE SUNT ACUM LA PROMOŢIE

Acum, eu întotdeauna vă recomand să cumpărați online. Însă în cazul frigiderului este imposibil să luați o decizie corectă doar uitându-vă pe un site. Unele magazine online nu au nici măcar poze cu el deschis. Când l-am cumpărat am văzut modelul la eMAG, l-am inspectat într-un magazin Domo și apoi l-am comandat tot pe eMAG. Pentru că era mai ieftin.

Iată câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont:

Frigider No Frost sau cu gheață ?

Sunt avantaje și dezavantaje și de-o parte și de alta. De regulă frigiderele no frost sunt mai scumpe, mai gălăgioase (uneori “bolborosește” ceva chiar și când motorul nu fucționează) și consumă o idee mai mult. Cele clasa A+ sunt destul de scumpe. Din ce am observat, nu sunt nici la fel de încăpătoare ca cele convenționale. Şi din cauză că nu există gheața, dispare și umiditatea, deci alimentele se usucă. Sau mai bine zis, mie mi se pare că se stafidesc înainte să se strice. Eu țin legumele în zonele special indicate (cutia de legume) și nu mi se pare că am probleme, dar alții se plâng de asta. Ca avantaje am observat că în frigider nu rămâne un miros specific, pentru că aerul circulă în permanență. Iar marele avantaj: nu trebuie dezghețat periodic. Eu am ales unul și cu congelator no frost (full no frost) și mă felicit pentru alegerea făcută.

Tipul aparatului

Combină frigorifică – congelator jos
Am cumpărat o combină frigorifică ce are congelatorul în partea de jos pentru că m-am gândit că dacă va fi nevoie să trag de pungile cu alimente ca să le dezlipesc, o fac mai bine de la nivelul genunchilor. Dacă ar fi congelatorul sus ar trebui să stau cu mâinile în aer și probabil aș obosi / m-aș enerva mai repede.

Combină frigorifică – congelator sus
De regulă astea au un congelator mai mult simbolic. Noi băgăm multe animale la congelator. Ar fi potrivit pentru persoane care umblă mai rar în congelator și mai des în frigider. În felul ăsta, frigiderul, mai des folosit, este la înălțimea optimă.

Side by side
Deși frigiderele astea sunt ditamai animalele, mi se pare că oferă mai puțin spațiu de depozitare decât unul clasic. Mai ales dacă în congelator sunt rafturi și nu sertare, mi se pare că spațiul pentru depozitare este infim. Au totuși un mare avantaj. Dozatorul ăla de apă rece sau gheață face toți banii.

Rafturi

Ăsta este un lucru care nu este specificat mai pe nicăieri. Câte rafturi are și mai ales ce lățime și adâncime au rafturile. Pentru asta va trebui să mergeți cu ruleta în magazin. Şi încă ceva, dacă vreți să fie încăpător, alegeți un congelator cu sertare, nu cu rafturi. Ca să-l puteți ghiftui cu punguțe.

Alte funcții ale unui frigider

Funcția Holiday este o brânză (cel puțin pe al meu). Eu am folosit-o anul trecut când am plecat în concediu și am găsit o băltoacă sub el. Nu face nimic special, doar scade capacitatea de refrigerare. Mult prea mult în cazul meu. Nici dezghețarea automată nu mi se pare o idee strălucită, am mai explicat cum funcționează un frigider cu dezghețare automată. Plus că acele trasee de evacuare a apei se pot bloca în timp.

Util mi se pare sistemul antibacterian și eventualele dozatoare de apă rece și gheață.

Câteva cuvinte despre fiecare producător în parte:

Arctic – Compania a fost cumpărată de aceeași turci care produc și Beko. Foarte mulți vânzători din magazine mi-au spus să mă feresc de Arctic. Cei mai mulți susțineau că frigiderele ar crăpa la puțin timp după ce ies din garanția de 3 ani. Nu știu dacă este chiar  așa, sau încercau ei să mă orienteze spre ceva mai scump. Oricum, vânzările Arctic i-ar contrazice.

UPDATE: Arçelik, grupul care deține Arctic și Beko a făcut în continuare investiții în fabrica de la Găești iar în 2017 a inaugurat o fabrică nouă de mașini de spălat în Ulmi, Dâmbovița. În concluzie, electrocasnicele Arctic și Beko sunt produse la noi în țară. 

Beko – După cum spuneam, firmă turcească poziționată mai sus decât Arctic. Cunosc un singur caz în care un frigider de-al lor de generație mai veche a avut probleme cu traseele acelea pentru dezghețarea automată. Eu am cumpărat de la ei alte electrocasnice (plită+cuptor) și sunt mulțumit. Cu mai multe detalii despre frigidere mă puteți ajutați voi.

UPDATE: Sunt câteva persoane care se plâng de calitatea frigiderelor Beko, așa încât eu nu le-aș recomanda. Găsiți mai multe detalii în comentarii.

Hotpoint Ariston – este un sub-brand al italienilor de la Indesit. Eu mi-am cumpărat frigider de la ei și până acum sunt 100% mulțumit. Era cel mai mare no frost cu lățimea de 60 cm. M-a atras și faptul că ofereau 5 ani garanție spre deosebire de restul. Modelul meu este acesta.

Electrolux – Suedezii au cele mai încăpătoare frigidere. Dacă vreți unul încăpător, începeți căutările cu Electrolux. Eu m-am dat peste cap începând să găsesc un frigider Electrolux no frost. Ca să nu vă piedeți timpul, vă spun eu direct: nu există frigidere Electrolux no frost.

Samsung – Deși frigiderele lor par imense dacă judecăm după volumul în litri, mi s-au părut extrem de prost compartimentate. Cutii de legume puse aiurea pe la jumătatea frigiderului sau chiar tăvițe sub cutiile alea. La ce naiba ți-ar folosi o tăviță culisantă? Cu toate astea, au acel digital inverter și oferă 10 ani garanție pentru compresor. Digital inverter-ul funcționează în felul următor: temperatura este monitorizată în mod constant și puterea compresorului variază în funcție de temperatură. Compresorul nu se stinge niciodată și în felul acesta nu va face eforturi să ajungă la o temperatură scăzută când pornește. Energia electrică este astfel economisită și compresorul rezistă mai mult.

Zanussi – Acum 5 ani nu aveau o reputație prea bună prin rândul meșterilor frigotehnici. Cei mai mulți se plângeau că le moare compresorul. Cel mai probabil s-a schimbat situația între timp.

Şi acum pentru Gorenje, Whirlpool, Indesit, Bosch, Sharp și Liebherr, chiar și pentru Zanussi mai în detaliu, am nevoie de ajutorul vostru.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

96 comentarii la “Sfaturi pentru un frigider nou

  1. 2Du

    am un Beko cu dozator din 2007 si nu am avut nicio problema cu el pana acum.

    Reply
    1. ioana

      eu am Beko de 5 ani si a murit …tot cu dozator…nu am avut ce sa fac, decat sa caut o alta combina… iar cei cu care am vorbit, inclusiv cel care a venit sa il repare, au spus ca nu ma mai pot astepta sa ca durata de viata sa fie ca pe “vremuri”…nici macar 10 ani, asa cum se lauda toti in specificatiile tehnice…trebuie incurajat consumul…asa ca inca caut , noroc cu cun Arctic mic, vechi de cel putin 15 ani…:(

    2. cic

      Am un Beko cu dozator tot din 2007 si acum o saptamana nu mai raceste nici congelatorul nici frigiderul,motorul merge partea electronica merge sesiszeaza daca tin mai mult usa deschisa ,nu am gasit un mester si mi-am cumparat acum un Samsung cu inverter 5 ani garantie!

    3. adriana

      NU samsung
      compresor cu garantie de 10 ani de la samsung. s-a stricat dupa doar 4 ani. si dureaza aprox 3-4 saptamani repararea lui, plus ca tb sa acopar eu costul manoperei si deplasarilor …..

    1. revo Post author

      De unde din partea de sus? În interiorul frigiderului?

    2. Feri

      Este spart conducta cu gaz ..freonul ..fix asa am patit si eu.. acum trb sa cumpar altu.. momentan m-a documentez 🙂
      Acum cum este spart frigiderul mere in continu ! Poti sa il incarci ..chemi un frigotechnic si til incarca (dureaza circa3ore) dar pote mere 1 saptamana 1 luna sau m-ai mult ! Defat cere una noua nu se poate schimba ca este turnat in interior!

  2. Elenutza

    Eu am un beko cu active fresh blue light tocmai pt ca ce aveam inainte nu păstra legumele.ce credeți?nici smart blue-ul nu mi le păstrează,ele tot se usucă/stafidesc dupa 2-3 zile….sa fie oare vreo smecherie?am tot inchis/deschis fantele de la cutia cu legume si nicio schimbare

    Reply
  3. ED

    Salutare
    Am un Ariston mtb 45d2 nf, cu afisaj digital cumparat in 2004. Face zgomot mare la oprirea motorului, dar am inteles ca asa e cu frigiderele nf. In partea de sus e frigider, iar in partea de jos congelator. Zilele trecute l-am oprit, deoarece am lucrat la curent, apoi l-am pus in priza si surpriza…beep continuu. Am incercat resetare fara succes, asa ca am dat off, dupa care on, dar nu a mai pornit deloc. Azi a fost specialistul, dar nu i-a dat de cap. A luat cu el cele doua placute si acum astept. Apoi voi reveni sa va spun despre ce e vorba. Am fost foarte multumit de el.

    Reply
    1. Cristi

      Nu am reușit să-l repar, a fost o iluzie, are manifestări ciudate care mă depășesc. Bine că sunt reduceri la Flanco 🙂

      De câteva ore am completat chestionarul de la Depanero și aștept măcar un mail, ceva..

  4. Ovidiu

    Cel mai important lucru la o combina frigorifica este capacitatea de congelare/24h . Privit in ansamblu combina frigorifica este un dulap impartit in doua. O parte (congelatorul) care are placati peretii cu „radiator” de racire iar cealalta jumatate este o cutie goala cu bec si eventual ventilator. Aerul rece din congelator urca in frigider printr-o „teava” care creaza un curent de aer. Reglarea temperaturii in frigider este de fapt un „robinet de aer” . Cu cat capacitatea de congelare este mai mare cu atat va functiona mai putin combina. Exact ca la climele de apartament. Luati o clima mica de 9000 btu si vreti ca toata vila sa fie racita , iar biata clima va functiona non stop chinuindu-se sa atinga temperatura dorita de dumneavoastra. Daca ati lua o clima industriala de 100 mii btu clima ar lucra cateva minute si camera in care este instalata poate fi folosita ca si frigider .
    Sper ca aceste informatii sa fie utile celor care se pierd in descrierile irelevante ale producatorilor cu termeni magnifici… cum ar fi smart led (trantit in frigider o banda de leduri si gata sistemul smart) sau super accesoriul suport oua din plastic divin….

    Vin si cu un exemplu cel mai scump arctic la emag (1900 ron) poate congela max 5 kg/24 ore in schimb un bosch (<2500 ron ) congeleaza max14 kg/24 ore
    Un alt aspect ar mai fi si calitatea spumei izolatoare (autonomie fara curent) cu cat e mai mica cu atat va intea mai multa caldura in camera in el si ii va micsora randamentul

    Reply
  5. Maria

    De la firma Arctic sunt cele mai proaste produse ! Sa va dau exemple concrete : eu am avut combina frigorifica Arctic de 200 cm inaltime doar 6 ani a rezistat si s-a stricat , masina de spalat s-a stricat , am avut si un aragaz tot de la Arctic si toata vopseaua de pe el s-a copt s-a facut de toata groaza , socrul meu si-a luat masina de spalat si nu s-a terminat garantia si s-a stricat tabloul de comanda , au reparat-o si la scurt timp s-au dus alte piese la ea , mama mea a avut centrala termica arctic si tot asa cu vreo 20 zile inainte sa expire garantia s-a sticat iremediabil , noroc k i-a mai fost in garantie si si-a primit banutii inapoi , un vecin de vreo 4 ori si-a tot reparat masina de spalat Arctic , vecina de langa mine la fel . Concluzia ; sa nu mai vad produse de Arctic in fata ochilor ca sunt cele mai proaste produse . Fratilor nu va luati produse Arctic pt ca o sa va para rau !

    Reply
    1. Sharp

      dar vad ca-ti place brandul totusi, ti s-au stricat atatea de la ei si tu ai cumparat in continuare…pe asta se bazeaza si cei de la Arctic de au asa vanzari….pe incapacitatea romanului de a spune odata pentru totdeauna NU

    2. georhebc

      Dim câte știu eu, Arctic nu produce centrale termice.

  6. George

    Ma bucur mult ca ti-am gasit articolul. Eu am o combina frigorifica Gorenje din anul 2005 si nu am avut niciodata probleme cu ea, chiar si acum functioneaza foarte bine desi nu pot spune ca fac dezghetari regulate. Totusi, nu prea mai vad frigidere/combine frigorifice marca Gorenje.
    Acum am nevoie de un frigider cu doua usi si caut, caut, caut..stiu clar ca Miele este cea mai buna alegere si am inteles ca si Whirlpool este un brand bun in continuare.

    Am avut masina de spalat Whirlpool timp de 15 ani si am schimbat-o anul asta pentru ca nu mai storcea bine. Probabil as fi putut sa o repar dar am preferat sa cumpar o alta masina de spalat, tot Whirlpool.Sper sincer sa tina vreo 10 ani si masina asta.

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu am o mașină de spălat Indesit, tot de vreo 15 ani. S-a stricat acum în sfârșit, i-am pus niște rulmenți noi și nu mai are probleme. Între timp Whirlpool a cumpărat Indesit 🙂

  7. IOnela 1

    Combinele si frigiderele Arctic& Beko sunt fabricate la Gaesti !

    Reply
  8. crististanica

    Beko/Arctic, nu o sa se mai intample. M-am pacalit o data, a doua oara clar nu mai vad banii mei. Am un Beko 386+, combina cu dozator de apa, care dupa 6 ani de folosire light se dezmembreaza efectiv: manere de usi rupte, rugina, display LED din care mai functioneaza cam jumate.

    Acum caut, am restrains intre Hotpoint ENTX 19222 si Samsung RT38FD…

    Parca mi-as lua mai repede frigider de la o firma care face frigidere, nu una care face telefoane, aspiratoare, televizoare, vapoare, masini, samd, dar sunt cam indecis.

    Sfaturi?

    Merci.

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu încă sunt mulțumit de Hotpoint-ul meu. Anul acesta și-au cumpărat câteva cunoștințe Samsung și deocamdată nu se plânge nimeni. Samsung, pe lângă telefoane, aspiratoare, vapoare și mașini, mai face chiar și clădiri: https://www.revoblog.ro/gigantul-samsung-cat-de-mare-este-cu-adevarat/ 😀

      Între cele două, nu cred că te pot ajuta eu să alegi, depinde în mare măsură de preferințele tale. Hotpoint-ul pare compartimentat ok. La o căutare rapidă, cu Samsung n-am găsit o poză cu el deschis. Dacă chiar nu te poți decide încearcă să te uiți și la volumul util și la zgomotul pe care îl face fiecare.

  9. crististanica

    Merci. M-am cățărat prin Altex, am făcut guerilla urbană ca să ajung în spatele Hotpoint-ului. Dezamăgire imensă, compresor Jiaxipera. La banii și la brandul ăsta mă așteptam sincer la altceva.

    Samsung să fie!

    Reply
    1. Revo Post author

      Uite la compresor nu m-am gândit să mă uit, și nici nu mai am acum, bună idee + să-l folosești sănătos 🙂

  10. Adrian

    Fan Artic ? Frigider de la ei (cel mare de 180…vreo 3 sute si ceva de litri) luat prin 2004-2005….merge ca nou. Masina de rufe….luata prin 2008-2009…..merge ca noua. Doar la masina de vase nu m-am băgat ca am prins reducere de 30% la in no name ?

    Reply
  11. Riciu

    Stie cineva cat de bune sunt frigiderele Wellington?…am vazut modelul GN910 in Selgros, side by side, full no frost, doua compresoare, garantie 24 luni ….la 4500 lei, arata tare interesant, dar nu stiu nimic despre acest producator…deci, ceva pareri de la cunoscatori?

    Reply
    1. Nick

      La Selgros aveau 2 bucati; unul cel ambalat l-am cumparat eu. Este un obiect cum trebuie, dar: ATENTIE; SELGROS nu livreaza decat pana in fata Blocului sau adresei. Banuind eu ceva, am cautat sa rezolv problema inainte si nu dupa: am cerut si livrarea pana la locul din bucatarie, omul de la Raion mi-a spus ca pot sa discut cu “baietii”. La destinatie, surpriza: baietii au refuzat sa introduca Frigiderul, pe motiv de reclamatii; zgarieturi la pereti, tencuiala, frigider, etc. Am reclamat cazul, am primit regrete de la SELGROS, etc. Si asta fiind la parter si cu usi generoase pe unde s-a putut intra fara probleme,(dupa dezambalare). Deci, verificati accesul pana unde doriti sa-l asezati, se mai pot demonta usile,dar prezinta riscul de a nu reusi acest lucru profesional si puteti pierde dreptul la garantie.Si asa am apelat la Service care, f. draguti, mi-au trimis pe cineva care, l-a vazut prima data si cu informatii telefonice, si ajutorul meu a reusit sa regleze usile. Exista o piesa T care nu este livrata dar ajuta la centrarea si reglarea usilor. Designul, capacitatea, LED-rile iti provoaca satisfactii. Deci, daca sunteti flexibil si aveti judecata corect sau incredere in Dv. nu o sa regretati

  12. Nick

    PS Am apelat la vecini din apropiere care m-au ajutat sa-l asez pe locul dorit

    Reply
    1. Mirel

      Legat de reglarea usilor/centrarea lor.. de unde ai luat acea piesa T? Sunt interesat de acest model dar cel expus am vazut ca are aceasta problema la inchiderea usilor.. si cei de la Selgros nu au stiut sa-mi dea detalii..

  13. Viorel

    Buna ziua,

    Am achizitionat de la E-mag un frigider Arctic model AK1M406NF, In data de 06.10.2015 am depus o sesizare la Arctic inregistrata cu prin care am adus la cunostinta faptul ca se scurge apa din frigider  zilnic si in cantitate mare. Reprezentantul service-ului care s-a deplasat la adresa si a constat defectiunea ne-a comunicat faptul ca trebuie schimbata carcasa frigiderului si ne-a spus ca s-a efectuat deja comanda pentru aceasta carcasa. 

    Au trecut 4 luni de zile si de fiecare data cand contactam pe cineva de la Artic nu ne poate oferi nici informatii, nici solutii care sa remedieze situatia. Singura informatie obtinuta este ca aceasta carcasa nu exista pe stoc
    Zilrle acestea o sa merg la OPC sa fac o reclamatie. Deci ca si concluzie – Arctic ” firma de incredere”

    Reply
    1. adriana

      fugi de samsung ca de dracu. daca iti pica, nici nu ti le repara decat contra cost, chiar daca au garantie

    1. Revo Post author

      Foarte mișto clasamentul, merci că l-ai postat. Ştii și ce durată a fost luată în calcul pentru clasament? Adică a fost făcut la un an de la cumpărare sau la mai mulți?

  14. Cristi

    Am o combina BEKO DDEN507MWD de 2 ani si 4 luni. Arata frumos, silentioasa, nimic de zis. Dar… ce sa faci cu produsele turcesti? Chiar daca zic ei ca sunt made in Romania. Poate asamblat in Romania
    Deja voi plati 500 lei pentru compresor. Turcesc bineinteles era. Avea 2 ani garantie si la 4 luni dupa aia a picat. Dai 2300 lei si te alegi cu buzunarele sparte.
    Apropo, la fel am patit si cu un televizor NEO facut tot la ei, desi cei de la magazin sustineau ca e chinezesc.

    Reply
  15. Cristi

    Si al meu Beko, tot cu dozator, congelatorul jos, a murit (compresorul) dupa doar 2 ani si 4 luni… Avea 2 ani garantie. Cost inlocuire: 400 lei, (peste cei 2200 dati pe el acum 2 ani). Compresorul era turcesc… Sa mai luam electronice – electrocasnice turcesti? Chiar daca zic ei ca-s facute la noi..

    Reply
  16. Tigan, rom. tot OM

    Multumesc pentru tot ce ai scris. Pana acum am o cacialma in casa: aragaz Beko, masina spalat/uscat Hotpoint si frigider Samsung. Acest frigider am sa-l mut la apartamentul meu de bloc si tocmai ma uitam sa cumpar un side by side in locul lui, cand mi-a atras atentia un Electrolux, cu NO FROST, dau linkul mai jos:

    http://www.emag.ro/side-by-side-electrolux-577-l-clasa-a-h-177-cm-no-frost-iluminare-led-inox-antiamprenta-eal6240aou/pd/DCH4HYBBM/

    In mod sigur as fi vrut latimea lui de 100, dar nu am gasit la nici o marca mai lat de 90 sau 91, ca dovada asta are 177 x 91.2 x 73.8.

    Am vazut garantie numai 2 ani. Am sa mai caut, poate dau de ceva mai lat. Multumesc tuturor pentru toate recomandarile.
    Miki

    Reply
  17. Nick

    Acea piesa in forma de T este doar in descrierea reglarii usilor, real nu exista. Cand a venit tehnicianul, a reusit sa regleze usile “la ochi”asa ca…In rest tin sa ma declar pe deplin multumit de acet Welington de fapt Vestel dar oricum daca vrei ceva bun, poti sa-l cumperi fara teama, mai ales ca poti regla temperatura fara sa o pierzi din ochi. Dar se pare ca in Romania, ca peste tot de fapt, dar romanul nu cedeaza, vrea bun si ieftin. Asa ceva, oricum le doresc succes, dar sa nu se supere dupa aceea ca magarul pe sat.

    Reply
    1. Mirel

      In cazul meu, la cel expus in magazin fata de acelasi sistem de la alte SBSuri acesta se inchide un pic cam greu.. iar cei de la Selgros nu au putut sa-mi spuna daca asa se inchide normal sau are cel expus o problema.. mai exact are un mic “hop” cand intra tija de la usa in sistemul de ghidaj si trebuie sa impingi un pic mai tare.. iar daca usa dreapta este inchisa si inchizi ultima data usa stanga(cea cu tija respectiva) cand impingi mai tare si trece de acel “hop” se deschide usa dreapta..la tine este la fel?

    2. Mirel

      Zgomotul este mare? Deranjant? Ce culoare au ledurile? alb/albastru?

    3. Nick

      Este f. silentios, atentie la reglajul pe pozitie perfect orizontala; Ledurile sunt albe, insa daca nu vrei sa le ai aprinse, poti sa le stingi,insa au un efect f. placut. Important este ca ai permanent in öchi”temperatura, lucru deosebit de important la pastrarea alimentelor. Eu ce nu am putut intelege la oamenii care se uita la produse mai bune, de ce l-au evitat!!! Sunt multe Samsunguri, mai scumpe decat asta dar cu un design mult sub nivelul Wellingtonului si cu un pret cu vreo 1000 RON mai mult. Alea sunt site bei site, deci nu poti sa pui ceva mai larg ca na a depasit 48-50 cm. La asta cand deschizi amandoua usile, ai totul la vedere.

  18. Mirel

    Zgomotul este Ok.. deranjant in vreun fel? Ce culoarea are lumina din interior? alb? albastru?

    Reply
  19. Mirel

    Ai avut probleme cu inchiderea usilor? Se inchid fara sa fie nevoie sa impingi mai tare exact cum ti-am descris in postarea anterioara?

    Reply
  20. Nick

    Sper sa fie ultima nelamurire! Probabil, cu timpul acea tija a usii din stanga va ceda si vor fi probleme (nu stiu inca). De asta avem si (Kundendienst)= Service. Mai ramane sa discutam cat de des inchizi-deschizi frigiderul, din ce parte mai intai, ce pui in raftul de sus-jos,etc.etc… Nu are cum sa fie usa inchisa decat prin acea impingere, care intampina o mica rezistenta cnd se apropie de punctul final. Atentie la daca s-au inchis complet; asta se poate vedea prin pozitia usilor de la congelator cu frigiderul. Si nu in ultimul rand, Frigiderul are doua circuite. Va doresc succes la decideri.

    Reply
  21. Mirel

    Multumesc de sfaturi! Ne-am decis.. o sa-l cumparam zilele acestea.

    Reply
  22. Marilena

    Tocmai ce am achizitionat un Beko RCNA365E20ZX si nu stiu unde este butonul termostat ! Conform manualului de utilizare ar tb sa fie in interiorul frigiderului! Ma poate ajuta cineva?

    Reply
  23. Flori

    Indesit, total no frost, a tinut fix 10 ani. S a fisurat pe traseu e incapsulat si Nu poate fi reparat/freonat

    Reply
    1. Revo Post author

      Mi se pare destul de ok 10 ani. Deși în realitate cu toții sperăm să țină cel puțin 20 🙂

    2. Nechifor Mihaela Cleopatra

      Am un congelator cu 2 usi indesit clasa A+ si merge continuu si nu mai am ok din frigider vizibil de ce oare stie cinva

    1. Nick

      Samsung sunt multe!!! Ce performante, cate motoare, capacitate, dimensiuni, usor accesibil, controlul temperaturii pe compartimente? Nu asa, ma duc, iau Samsung nou si gata. Edificat in toate inainte de decizie, sau asa la plezneala!? D*áia (de aceea) scriem pe rewo ca daca cineva a gresit sa nu mai greseasca si altii ca nu suntem oi sa ne luam toti dupa un berbec. Oricum, daca alegerea a fost buna, felicitari.

  24. mona

    Nu a fost luat la plesneală ! Toate electrocasnicele din casa sunt Samsug si sunt foarte mulțumită de ele! Ieri l-am pornit si nu se mai oprea am zis ca poate nu e ok dar după aproape 5 ore s-a oprit și e super ,am citit ca merge în funcție de ce temperatura am setat! Recomand cu încredere produsele de la Samsung!?

    Reply
    1. georgebc

      Samsung făcut tot la turci. Abia am cumparat si eu unul, dupa ce m-a lasat combina Arctic care m- a
      tinut in jur de 20 de ani, dar nu voi renunta la ea. O bp
      voi repara.
      Abia cand l-am dat jos dim duba am citi Made in Turky.
      Dar asa ca o prima impresie, e alta mancare de peste. Temperatura constanta in tot compartimentul frigiderului,
      iar la consum e trecut 240 kwh/an, si 39 db la zgomot.

  25. valean

    As dori cateva detalii despre un side by side lg cu dozator. Merita?

    Reply
  26. Maria

    Stie cineva unul bun la 1600 lei?sau de incredere.sper la 25 de ani dar nu credit ca se mai fac.Asa ca sper la 10 ani.sa-mi intre mancarea de Pasti,Craciun

    Reply
    1. Cristi

      Numai turcesc sa nu fie, tine cat e garantia, chiar de la beko/arctic

  27. EXPERT MS

    La cumparare intrebati vanzatorul ce marca compresor are frigiderul sa nu aiba TURCESC (Made in TURKEY) sau JIAXIPERA chinezarie (ce e pus pe multe marci celebre vandute pe piete emergente din considerente de scos pret mic). Se poate verifica la frigiderul expus la spate jos uitat la compresor ce marca este.Sunt si loturi de frigidere marci turcesti cu compresoare neturcesti.De asemenea sunt frigidere marci mai necunoscute echipate cu compresoare bune de ex DANFOSS (daneze) fabricate la uzina din slovenia. FRIGIDERELE GORENJE-Slovenia. au de obicei DANFOSSURI deoarece compresoarele se fac la ei in tara.

    Reply
  28. VALENTINA BALCAN

    Pana sa citesc comentariile voastre ma simteam cea mai nenorocita fiinta .Dupa 3 ani a murit si beko al meu . S-a dus compresorul . Acum m-am mai linistit si maine ma duc sa caut un hotpoint dupa indicatile voastre . Va multumesc !

    Reply
    1. Cristi

      S-ar putea sa ajunga mai ieftin repararea, daca restul e ok. Pe mine m-a costat aproape 400 lei inlocuirea cu un compresor austriac, sper sa tina, cu garantie 2 ani de la montaj. Cu personal de la reprezentanta Arctic.

  29. nikk

    am un Gorenie din 98 si merge si acum.s-au rupt lagarele de la use si am intors-o pe partea cealalta.zgomot acceptabil.nu a ruginit si nu am schimbat NIMIC la el.am avut masina de spalat Gorenie tot 98,si s-a stricat blocul de comanda acum 2 ani.am luat cu bule daewoo.am dat-o pe OLX la juma de pret ca s-a rupt 2 amortizoare in primele 2 luni la folosire o data pe saptamana.
    succese va doresc

    Reply
  30. nikk

    aragazul tot gorenie,din 2000 e ca nou.am schimbat intrerupatorul care aprinde flacara 30 lei

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, chestia asta cu întrerupătorul se mai întâmplă. Am auzit probleme și la alte branduri.

  31. Roxana

    Va multumesc pentru discutiile de aici, foarte interesante si folositoare…Eu am un Arctic mai vechi…model.KS32A1 si vreau ceva nou ..pana in 2000 de lei …Am vazut o marca germana despre care nu prea stiu multe..Liebherr, model Cuef 4015 ..si. sunt intre aceasta marca germana si.un Hotpoint XH9 T2Z COJZH, Full No Frost…Nu stiu ce sa aleg.Voi ce spuneti.

    Reply
  32. Pavlov Mircea

    am un frigider Whiripool no frost plus de 20 de ani, acum a inceput sa curga se dezgheata. Unde pot gasi unul aceiasi firma si acelas model?

    Reply
  33. eugen k.

    Am un Arctic si tot ce a fost plastic transparent dupa o perioada foarte scurta s-a crapat si s-a rupt, inclusiv suportul pt.oua!! No coment.

    Reply
    1. daniel

      incearca sa inlocuiesti elementele din plastic transparent, cu elemente din otel..sunt mai grele dar rezista si la urmasii tai!

  34. Vali

    Majoritatea marcilor de renume sunt echipate acum cu compresoare Jiaxipera. Vedeti Whirlpool, Indesit, Gorenje! Am constatat acest lucru intr-un magazin Altex, diferenta facand-o calitatea materialelor din care sunt asamblate, de la caz la caz.

    Reply
  35. rodica traitoiu

    Bună ziua am un frigider Bosch din 2009. Acum când a trebuit să il curăț am constatat că sub cutia de legume există un strat de gheață. Nu am mai pățit așa ceva niciodată. Să înțeleg că ar fi din cauza orificiului de evacuare a apei rezultate la dezghețare , poate să fie obstrucționat. Am verificat cu bețișorul de plastic și nu părea să fie obstrucționat. Nu știu , este o defecțiune ? Mulțumesc mult.

    Reply
    1. Cris

      asa am patit si eu..orificiul nu era obstructionat, betisorul nu este suficient – poate fi colmatat pe traseul furtunului care evacueaza apa in cutiuta de la motor – eu am curatat tot furtunul cu o sarma izolata, lunga, astfel incat sa intre prin orificiu si sa iasa la captul furtunului.

  36. Nu cumparati

    Dupa cativa ani in care am renuntat sa mai cumpar lucruri romanesti, mi-am zis sa fac o exceptie. Am cumparat o vitrina frigorifica Arctic V296. IN data de 09.07.2017. MARE GRESEALA! La punerea in functiune am constatat ca nu se mai oprea… avea termostatul defect. In data de 13.07.2017 am telefonat si am sesizat defectiunea. Astept si astazi sa vina cineva sa o repare…

    Reply
  37. Mugurel

    Am luat o combina Arctic (NoFrost), nu a mers de la inceput, acum mi-am schimbat-o cu Samsung…Diferenta e ca de la cer la pamant.
    Nu mai luati turcismele de la Arctic, eu incercam sa impulsionez Gaestiul, dar nu se merita sa suferiti!!!

    Reply
  38. dan

    Salutare tuturor.Pe data de 25.10.2017 am “luat” un congelator Liebherr GP 1376.Azi l-am pornit pt.ca nu stiam cum a fost transportat(desi, in fata mea era in pozitie normala de lucru).Am citit instructiunile si, inainte de pornire m-am uitat din curiozitate(aia din cauza careia moare pisica) la compresor.Intr-adevar, este marca JIAXIPERA cu agent de racire R600a.Nu am setat nici o temperatura si, dupa vreo ora de functionare(fara “marfa” in congelator) s-a stabilizat la -17 grade si s-a oprit din functionare…Are garantie 6ani(pe certificat) dar intamplarea si mirarea a fost alta…l-am comandat on-line din Miercurea Ciuc de la Autotunning SRL(magazin on-line Electromix) – (eu locuiesc in Urlati,jud.Prahova ) pe data de 23.10.2017 orele 23.17, a doua zi primesc un telefon pt.confirmarea comenzii si pe data de 25.10.2017 la orele 14.50 erau baietii de la Urgent Cargus cu aparatul la usa casei.M-au luat ca din oala…ma pregateam sa scot ceva de la “cutia milei” pentru maine…nicidecum nu ma gandeam ca sunt asa de operativi, la cum merg treburile prin Romanica asta…Nu le fac reclama gratuita dar…pe multe forumuri sunt plangeri in legatura cu transportul sau cu marfa cumparata on-line…Acum treaba este daca am fost si eu prin zona cand s-a impartit norocul…ma refer la congelatorul asta…citind pe acest blog ca sunt mari probleme cu marca asta de compresor…oricum, daca doreste cineva imagini cu actele(factura, transport, etc) le pot pune la dispozitie titularului acestui blog pentru consultare.Congelatorul nu va avea prea multe “porcarii” prin el…l-am luat mai mult pt.ceva vinete pt.iarna, ceva pungute cu legumele care mai sunt inca verzi prin piata si, de la anul, pt.depozitarea de fructe de padure(mure, zmeura, afine, capsuni, catina,poroambe,etc) in stare naturala.
    M-am cam invartit pe langa el si prin interiorul lui sa vad orificiul de scurgere si nu am dat de el…poate o sa vad unde este cand o sa se umfle parchetul…
    O sa va tin la curent cu functionarea lui in timp(sper eu, cat mai indelungat sau macar cat este garantia…pretul lui de achizitie a fost de 1164 lei si transportul GRATUIT pt.produse de valoare mai mare de 1000 lei…dar am platit kilometrii suplimentari din Ploiesti pana aici pt.ca Urlatiul nu este in lista de localitati a curierului Urgent Cargus…
    Utilizare cat mai lunga a aparatelor dvs va doresc si multa sanatate tuturor

    Reply
    1. Laur

      Un articol scris fara documentare minima. Arctic , cat si Beko sunt fabricate in Romania cu tehnologie de ultima ora. Capitalul este detinut de turci, dar nu si tehnologia. Specialistii sunt din Germania, muncitorii romani.
      Matusa mea a avut Ariston , iar anul asta a luat foc din senin , la scurt timp dupa ce a iesit din garantie,deci haideti sa nu mai credem ca bosch , ariston sunt cele mai tari. Toate sunt la fel, doar pretul este diferenta.

  39. John Doe

    Din octombrie 2006 am un Arctic K346B+(combina frigorifica).. A murit! Azi trebuie sa cumpăr neapărat ceva… După câte văd, LG-ul este bun…

    Reply
  40. relu

    Reumatologie am un Gorenje din 2009 și merge perfect,este modelul simplu cu termostat clasic!

    Reply
  41. Ghita

    La ce gradatie trebuie lasata o combina frigorifica articolo model ARRIVEDERCI 60300+.?

    Reply
  42. Alexandru Sabau

    Cate ore functioneaza super freeze si super cool la prima pornire Hotpoint Ariston ? Va rog mult !

    Reply
  43. Dorin

    Am avut o combina Artic care s-a stricat după 13 ani. A avut probleme cu pierderea freonului. I-am băgat freon și a mai rezistat 1 zi. Am dat și 170 de lei degeaba. Aviz,nu mai băgați bani în reparații după 9-10 ani de folosință.

    Reply
  44. Stefan

    Am o combina frigorifica Indesit din 2005.Mergea perfect cand am schimbat-o cu una Beko de generatie mai noua (No Frost) saptamana trecuta.Functioneaza perfect momentan,singurul lucru cu care nu sunt lamurit este o tava dreptunghiulara pe care nu stiu unde sa o asez.

    Reply
    1. Revo Post author

      Poate este tava care ar trebui să stea în spate, pe care sa se scurgă apa.

  45. Cristi

    Ia vezi poate e tava pentru antifonare, se baga in spate, sub compresor in partea de jos.
    Ar trebui sa scrie in carte.

    Reply
  46. Elena

    Buna ziua! Daca doriti sa luati un frigider pentru mulți ani si de calitate, eu as recomanda Bosch! Este foarte spatios. În interior, totul este gândit, îmi plac mânerele care sunt puțin diferite culori, este convenabil să mutați rafturile. Cutiile din cauza mecanismului conceput plutesc înainte și înapoi, adică nu trebuie să depuneți eforturi. Rafturile sunt multe, există o suspensie pentru sticle. Ce altceva distinge acest model – mai multe zone, pentru răcire, etc sistemul No frost, și în principal de separare și în congelator, așa că am dezghețat-o doar o dată, la câteva luni după cumpărare, mai degrabă chiar să ventileze. Există o funcție de înghețare rapidă, Acest lucru a fost foarte important atunci când cumpărați, deoarece cu înghețarea lentă pare să fie la aceeași temperatură, produsele sa strica, cu cât procesul se întâmplă mai repede, cu atât mai bine.
    https://2get.ro/product/kgn39vw35-306

    Reply

Spune-ți și tu părerea: