SIAB 2018: cele mai interesante mașini de la salon

By | March 24, 2018

Pentru prima dată în ultimii 11 ani, Salonul Auto Internațional București și-a deschis porțile. La penultima ediție, din 2007, nici nu aveam carnet. Mi-a părut rău că în ultimii ani nu s-a mai organizat un asemenea eveniment, așa că m-am dus și eu, măcar din principiu.

Nu este ceva de mare anvergură, lipsesc mulți producători auto, inclusiv Dacia. Nu știu dedesubturile organizatoricești, dar mi se pare ciudat ca producătorul național să nu participe la salonul auto din propria țară.

Sunt totuși 20 de branduri care expun, iar majoritatea mărcilor expun mașini în premieră națională, unele chiar în premieră internațională. În fine, iată ce mi-a atras atenția:

Lamborghini Aventador S Roadster – v12 de 720 CP

Honda NSX

Conceptul Audi e-tron quattro

Conceptul care va da naștere primului SUV electric de la Audi.

Conceptul VW Golf GTE Sport

Conceptul VW I.D. Buzz

Reinterpretarea microbuzului VW este probabil cea mai simpatică prezență de la SIAB. VW a confirmat recent că va produce mașina în serie.

Noul VW Touareg

O premieră europeană, noul VW Touareg pornește de la 43.000 de euro pentru V6 TDI 231 CP și 60.000 de euro pentru V6 TDI de 286 CP.

Toyota Mirai

Este primul vehicul din lume cu pile de combustie, care transformă hidrogenul în energie electrică. Nu se va vinde în România, probabil din cauză că are spatele atât de urât.

Ford GT

Rolls Royce Phantom

Am avut ocazia să mă urc în interior și să filmez. Sper să reușesc să fac un video pentru un articol separat.

Volvo V60 și Volvo XC40

Volvo V60 tocmai a fost prezentată la Geneva, acum 2 săptamâni. Pentru cei care iubesc break-urile, ar putea fi interesantă. Volvo XC40 este European Car Of The Year.

BMW X4 și BMW M5

Ambele sunt foarte noi, iar M5-ul mi se pare că este prima mașină din seria M care oferă tracțiune integrală. De la 0 la 100 în 3.4s.

Suzuki Swift Sport

O mașină care îmi place foarte mult. Are 140 de cai putere și o greutate sub 1000 kg. Ar fi excelentă pentru București.

KIA Stinger și KIA Stonic

Habar n-am când s-a furișat KIA Stonic pe piață, însă la SIAB cu siguranță va fi eclipsată de Stinger. O mașină care arată excepțional din orice poziție.

Și acestea sunt doar modelele care mi-au ridicat mie o sprânceană. Standul Audi mai are două R8-uri superbe, un S3 sedan și multe Q-uri. Iar la BMW este practic toată linia lor de modele, inclusiv i3 și i8.

În concluzie, părerea mea este că dacă vă încumetați să dați cei 30 de lei pe bilet, chiar veți avea cu ce să vă clătiți ochii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: