Sinaia s-a dezvoltat frumos (2016)

By | September 26, 2016

Nu știu dacă Sinaia face parte din categoria stațiunilor care nu au fost stricate după ’90 sau dacă nu cumva celelalte erau deja stricate înainte de ’90, dar mi-a plăcut ce am văzut în Sinaia. Sau poate că mi-a plăcut pentru că nu prea am cu ce să o compar. Predealul e banal iar Bușteni e un fel de epavă.

poze-sinaia-2016-2

Cert este că Sinaia e un orășel curat și civilizat. Nu am văzut mizerie pe jos și au și câteva pubele de reciclare. Cel mai mult mi-au plăcut trotuarele late pe care nu am văzut urmă de mașină. Sunt acele bile care blochează accesul pe trotuar iar poliția patrulează non stop. Şi au rezolvat și cu locurile de parcare, la ieșire din stațiune au făcut o parcare pe un kilometru de-alungul drumului.

poze-sinaia-2016-3

Am văzut mai multe lucruri care mi-au plăcut. Centrul comercial din centru a fost renovat frumos, clădirile istorice par în condiție bună, au și chioșcuri cu informații pentru turiști din loc în loc. Dezvoltarea stațiunii pare făcută cu respect față de trecut.

poze-sinaia-2016-4

Singura clădire care nu o duce așa bine este și cea mai importantă: Peleșul. Multe sculpturi ciuntite în grădina din față, mini-fântânile arteziene au o umbrelă de plastic deasupra, în general locurile unde poate pătrunde ploaia sunt mascate într-un stil grosolan cu cine știe ce improvizație din metal și plastic. Unul dintre gardurile de piatră e proptit cu lemne ca și acum doi ani și bonus: un mare banner pe fațadă.

poze-sinaia-2016-7

Văd că și primarul lor, aflat acum la al treilea mandat, este pus sub control judiciar de DNA pentru terenuri luate sub prețul pieței. În rest, toate bune.

poze-sinaia-2016-20

P.S: La restaurantul hotelului Internațional (Tirol) au mâncare foarte bună, ospătari senzaționali și prețuri bune. Nu mai mănânc în altă parte vreodată dacă mai stau în Sinaia.

poze-sinaia-2016-6

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: