Sondajul de Sâmbătă: Cash sau Card?

By | August 16, 2014

Imediat după ’90 mai înțelegeam, dar au trecut 24 de ani și tot se face coadă la ATM în ziua de salariu. Nici măcar în comerțul online cardul nu are câștig de cauză în fața banilor cash. Adică am reușit să ne obișnuim cu ideea că achiziționăm un produs de la sute de kilometri distanță, dar ne e frică totuși să plătim cu cardul tranzacția.

După cum ați intuit deja, eu sunt în favoarea plății cu cardul. Chiar și cumpărăturile de 15-20 de lei le plătesc uneori cu cardul. Şi am ajuns să strâmb din nas la locațiile care nu acceptă plata cu cardul. De ce? Pentru că cel mai mult îmi place să am un istoric al cheltuielilor. Dacă mi se pare că nu știu unde s-au dus banii, mă uit pe extrasul de cont și mă liniștesc. Sau mă neliniștesc.

Cu toate astea, sunt de acord că nu merg chiar toate lucrurile plătite cu cardul. De exemplu la restaurant prefer să plătesc cash. Deși aș putea la fel de bine să dau bacșiș și plătind cu cardul. Voi?

[poll id=”47″]

Avantaj minor pentru munte, în sondajul de săptămâna trecută. Doar 54%.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: Cash sau Card?

  1. Dan Pavelescu

    Cu cardul, ori de cate ori este posibil. Este comod, nu trebuie sa umblu cu portofelul umflat, iar la cumparaturile online nici nu se discuta (comand si apoi stau fara grija, ca “aoleo, azi vine curierul si am uitat sa scot bani). Oi fi eu batran, dar iubesc tehnologia 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Da, asta e și problema mea cu livrarea dacă nu plătesc în avans 😀

  2. Gabriela

    Prefer cardul ,nu ca mi-as aminti vreodată sa scot bani…. Dar fara cash e crunt deoarece chiar daca magazinul are POS de multe ori liniile telefonice sunt proaste si durează mult si mi s’a întâmplat de multe ori sa plătesc de 2 ori pentru același produs pentru ca nu stiu angajații sa interpreteze erorile …. Deci card si aplicatie pe telefon sa verific in caz de casier inapt

    Reply

Spune-ți și tu părerea: