Sondajul de sâmbătă: Jeff Bezos sau Elon Musk ?

By | October 19, 2013

Luni am instalat un plugin special pentru a face acest sondaj. Am aflat că majoritatea persoanelor preferă mufa jos și că acest lucru ține în primul rând de primul smartphone folosit. Cei care au început cu iPhone preferă mufele sus pe când ceilalți, mufa jos.

După ce am făcut articolul, mi-am adus aminte că mi se păreau amuzante poll-urile acelea pe care le vedem de regulă pe trackere. Așa că m-am decis să încep o rubrică în care să fac săptămânal un chestionar. Întrebările vor fi de “cultură electronică” și vor varia de la întrebări simple la întrebări mai “educative”, ca cea de astăzi.

Jeff Bezos a pus bazele eCommerce și a fondat compania Amazon în 1994. Pe lângă faptul că este cel mai mare magazin online din lume, Amazon este compania care a definit noțiunea de Cloud Computing așa cum o știm noi astăzi. În afară de Kindle, Jeff Bezos a lansat și un program spațial numit Blue Origin. Programul își propune să ofere zboruri private și vacanțe în spațiu. Inițial, Blue Origin a fost secret însă în 2006 a fost dezvăluit după ce Bezos a cumpărat o bucată prea mare de teren undeva prin Texas.

Elon Musk s-a născut în Africa de Sud dintr-o mamă canadiană și un tată sud african. Este fondatorul PayPal, afacere pe care apoi a vândut-o către eBay. PayPal a fost doar începutul, a urmat SpaceX, o companie producătoare de vehicule spațiale. Spre deosebire de compania lui Jeff, SpaceX încearcă să faciliteze zborul oricărui om în spațiu, și să scadă prețul acestor zboruri. Tot Elon este în spatele Tesla Motors, care a produs prima mașină sport complet electrică și în spatele Hyperloop – un tren mai rapid decât orice avion, care funcționează doar cu energie solară.

[poll id=”5″]

Ca o paranteză personală, Elon Musk își alege mult mai bine numele decât Jeff 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: