TP-Link Touch P5 – Primul router cu touchscreen din România

By | November 27, 2015

Sunt oarecum surprins că încă nu exista un router cu touchscreen., nu neapărat din alt motiv, ci pentru simplul fapt că acum orice dispozitiv are un display cu touchscreen. Ieri s-a lansat TP-Link Touch P5, un router cu touchscreen de 4.3″ (cât cel al unui un telefon)

Prima mea întrebare a fost: de ce ai avea nevoie de un un display pe un router? Nu e ca și cum ai interacționa zilnic cu el. Eu îl setez când îl cumpăr și îl las într-un colț să hiberneze. Doar că nu toată lumea e așa. Sunt sigur că unii s-ar descurca mult mai ușor să-l seteze folosind touchscreen-ul.

M-am uitat prin meniu și am văzut că poți activa/dezactiva rapid controlul parental sau că poți afișa parola de guest. Prima funcție știm cam pentru ce se folosește iar cea de-a doua cred că ar fi utilă în holul unui hotel sau într-o sală de conferințe. Un mod elegant de a le spune celor din cameră care este parola.

Specificațiile routerului sunt următoarele:

  • Dual Band: 600 Mbps pe 2.4 GHz + 1.300 Mbps pe 5 GHz
  • Standarde: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Porturi: 4x LAN + 1x WAN + 1 USB 2.0 + 1 USB 3.0
  • Trei antene externe
  • Touchscreen de 4.3″ și 128 ppi

Până la urmă nici eu nu aș zice nu unui astfel de device. Arată bine, se mișcă bine, iar ecranul e un bonus. Şi despre display-ul de la imprimantă credeam că este un moft și până la urmă am ajuns să îl folosesc destul de des.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “TP-Link Touch P5 – Primul router cu touchscreen din România

  1. Mihai

    Eu interactionez destul de des cu routere pentru a le configura, dar mi se pare o risipa sa pui touchscreen unui echipament destinat prin functiile lui sa stea intr-un colt unde sa nu deranjeze, dar nici sa fie deranjat si de unde sa acopere cu semnal cat mai bine incaperea, cladirea…

    Reply
    1. Revo Post author

      Sigur se vor găsi clienți care vor fi atrași de touchscreen. Sau oameni care vor vrea să-l pună pe hol la intrare, să se vadă 🙂

Spune-ți și tu părerea: