Un om care se opune altor 90.000

By | January 30, 2017

Cel mai mare protest de după Revoluție. 50.000 de oameni în București și alți 40.000 în țară. Dacă ești un om cu o minimă decență, nu ai cum să ignori atâți oameni, indiferent ce ar vrea, indiferent cine sunt.

Lui Dragnea nu-i pasă. Interesul lui este mai important decât cel al altor 90.000 de oameni. El vrea grațieri. Observați că acum nu a mai comentat nimic pe marginea protestelor. Așa este stilul lui, își scoate marionetele în față și le pune să dea declarații. Îi compromite. Apoi încearcă marea cu degetul. Dacă strategia nu a funcționat și se sparg oalele, se descotorosește rapid de oamenii pe care i-a direcționat și își vede în continuare de viața lui politică.

Deocamdată protestele sunt pașnice. Protestatarii au trecut calm aseară pe lângă mașina Antena 3, mulțumindu-se doar să scandeze “Antena 3, niște derbedei!”. Jandarmii nici măcar nu mai erau echipați cu tuburile cu gaze. La 50.000 de oameni, nici nu ar mai fi contat. M-am bucurat enorm de fiecare dată că nu au fost incidente.

Sunt convins că Dragnea calculează acum dacă să treacă miercuri ordonanța sau nu. Sunt curios cât de mult tupeu are, și totuși, parcă mi-e frică de răspuns.

Cel mai mare protest de după Revoluție. Parcă mă sperie și pe mine ideea asta. Oare oamenii ăștia chiar nu contează?

UPDATE: Oamenii fac live de la dezbaterea publică, pentru că operatorii TV au fost invitați afară.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Un om care se opune altor 90.000

    1. Revo Post author

      Buni și 1000 de oameni. Dar e posibil să nu-i fi văzut pentru că au fost așa puțini.

  1. Vlad

    Ce bine e ca e democrație și există dreptul sa demonstrezi. În tarile civilizate se organizează și contra-demonstrații. De cele mai multe ori pașnice. Dacă ar ieși 90.000 pro și 90.000 contra? Cine ar conta mai mult?

    Reply
    1. Revo Post author

      Ca să fiu sincer, asta cred că ar fi fost o soluție pentru Dragnea. Să plătească niște oameni să iasă în stradă. Dar acum e prea târziu să facă asta. Plus că simpatizanții PSD nu ies pe burta goală. Cu cât îi poți plăti? Dacă le-ai da 50 de lei, așa cum dezinformează RTV-ul că ar fi primit protestatarii din București, ca să strângi 90.000, ai avea nevoie de 4.500.000 lei.

  2. Andrei

    Da a zis tariceanu ca daca face contramanifestatie ( probabil el si cele 5 neveste) se ajunge la razboi civil.

    Reply
  3. Refu

    Nu asa puternic era si “ponta” ? Intr-un final s-a lasat intimidat de oamenii din strada. La fel o sa fie si aici, trebuie doar sa rezistam in strada.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: