Unul dintre motivele pentru care sunt norocos cu părinţii mei

By | July 11, 2017

Citeam cu groază la Cetin despre problema unui cititor cu părinţi manipulaţi. Din fericire noi nu avem probleme de acest fel, acesta fiind doar unul dintre multe altele motivele pentru care mă consider norocos că-i avem pe ai noștri.

Doar că nu este prima dată când citesc despre oameni care se întorc acasă şi-şi găsesc părinţii îndoctrinaţi de Antena 1. Problema reală este că încă nu ştiu cum poţi ieşi dintr-o asemenea dificultate.

Din discuţii cu alţi oameni pe care i-am simţit că sunt îndoctrinaţi am observat că atunci când se ajunge la argumente logice oamenii ridică tonul şi devin agresivi. Se închid în bucla lor logică şi nu mai acceptă niciun argument.

În cazul părinţilor, e greu. Părerea mea este că îndoctrinarea creşte pe măsură ce se îndepărtează de tine. Îşi crează o lume a lor, în care ce spun RTV şi Antena 1 sunt adevăruri, pentru că nu au alt etalon. Faptul că tu vii un week-end pe lună şi le spui altceva este o picătură într-un ocean. Nu ai cum să concurezi cu Gâdea, care este alături de ei 8-9 ore pe zi. Chiar dacă pare logic ce spui tu, este prea puţin ca să declanşeze un ecou în conştiinţa lor. Se vor întoarce a doua zi la Antena 1, iar ideea ta se îneacă în dejecţiile pesediste.

Eu nu cred că este o idee bună să ignori persoanele cu astfel/altfel de convingeri, mai ales dacă îţi sunt apropiaţi. Cu oamenii care au trecut de acest punct, eu tratez folosind logica elementară. “Cât îţi dă ţie PSD-ul în plus la pensie? 50 de lei? Bravo! Câţi copii ai? Trei? Felicitări! Fiecare dintre copiii tăi pierde câte 200 de lei ca să primeşti tu 50 de lei în plus la pensie. Copiii tăi pierd 600 de lei în total, ca să câştigi tu 50 de lei. Eşti un geniu!”

Evident, nu e garantat că funcţionează. Unii oameni sunt imuni la argumente logice.

4 comentarii la: “Unul dintre motivele pentru care sunt norocos cu părinţii mei

 1. Marius

  Alternative la PSD? 🙂 PNL? Sau băieții noi ai lui Nicușor ce nu știu de capul lor?! 🙂

  Reply
  1. Ciprian

   Ce lagatura au alternativele cu subiectul, ideea este alta. Accept votanti de la orice partid, atata timp cat au puterea sa discute logic si sa recunoasca atunci cand se intampla aberatii, dar cum spune si Marius, cand incerc sa am o discutie cu argumente, cifre, fapte reale, parca vad negru in fata ochilor si incep cu Soros, cu milionu de dolari furat de Nicusor si alte chestii halucinante… iti zic sincer ca am incercat sa vad si partea lor, sa caut averea lui Nicusor, l-am cautat si pe Soros, nu am gasit nimic din ce prezinta ei…

 2. Andrei

  Eu constat cu groaza ca sunt tineri la 30-35 de ani,angajati in privat, asa zis intelectuali ,care sunt inregimentati in CPF sufletului si care voteaza cu doua maini psd-ul.De astia ce sa mai zici ?!

  Reply

Ce părere ai?