Următorul pas în scandalul dezinfectanților

By | May 5, 2016

Dacă nu ați avut timp să citiți despre scandalul dezinfectanților până acum, opriți-vă cinci minute din ceea ce faceți și citiți, măcar acum. Este foarte grav ce se întâmplă, poate mai grav decât în cazul Colectiv. Următorul paragraf este un rezumat al situației.

Acum câteva zile, Tolontan alături de jurnaliștii de la GSP au început să publice articole din ceea ce eu văd ca fiind cea mai dură anchetă jurnalistică din ultimii ani. Hexi Pharma, cel mai mare producător român de substanțe dezinfectante, furniza de peste 20 de ani substanțe diluate, atât spitalelor de stat cât și celor private. În tot acest timp statul român nu a verificat niciodată cu ce se dezinfectează echipamentele și sălile în care se fac operații, pentru că nu are un laborator cu care să facă asta. Tot ceea ce verifica statul era dacă ceea ce scria pe eticheta sticlei era conform cu ceea ce scria în rețetă. Iar singurul laborator care făcea teste, Unilab, este controlat tot de mafiotul din spatele Hexi Pharma.

Iată articolele originale:

Citiți articolele ca să vedeți cât de bine l-a executat Tolontan pe Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma. Sunt convins că ei aveau deja materialele pregătite din timp și atunci când i-au luat interviu, au făcut-o doar ca să ne putem convinge și noi, ca simpli cititori, că omul este un mincinos.

Hexi Pharma a căpușat grav sistemul medical. Atât de grav încât Ministerul Sănătății întocmea criteriile de achiziție pentru dezinfectanți întocmai după rețelete Hexi Pharma. Rezultatul este că și spitalele private erau forțate să cumpere aceleași substanțe. Mediafax a descoperit că până și actualul ministru al sănătății a făcut contracte cu Hexi Pharma pe vremea când era managerul spitalului de oncologie din Cluj.

hexi-pharm-tolo

Directorul Hexi Pharma, care conduce un Porsche Cayenne înmatriculat în Bulgaria | Foto : Alex                                                                                         Nicodim via Tolo.ro

În momentul de față se încearcă o mușamalizare a subiectului. Tocmai din această cauză televiziunile acoperă letargic povestea.

Încă de când am citit cel de-al doilea articol al lui Tolontan eu am o mâncărime. Se menționează acolo de piocianic, o bacterie despre care am auzit. Problema cu acest bacil este că este rezistent la antibiotice și că poate infecta apă, sol, plante, chiuvete, mobilier, paturi, mâncare, orice. Din ce am înțeles, se răspândește atât de mult încât pentru un spital infectat cu piocianic există o singură soluție: să fie ars din temelii. Presupunerea mea sumbră este că sunt deja foarte multe spitale compromise și că și aceasta este una dintre cauzele pentru care se încearcă mușamalizarea. Tare mi-e frică să nu aflăm în curând că va trebui să mai ardem din spitalele și așa puține pe care le avem.

Așa că acesta cred că ar fi următorul pas. Atenția trebuie să se ducă și către spitale și trebuie să fim pregătiți să acceptăm adevărul atunci când va ieși la iveală. Pentru că acea anchetă a Ministerului Sănătății este apă de ploaie. 5% cazuri “neconforme” este extrem de mult când vorbim despre viața unui om. Acel 5% spune că un om care are nevoie urgentă de operație trebuie să joace la loto. Poate alege să facă operația în 100 de spitale, dar în 5 dintre ele, fără să știe care, operația îi poate fi fatală. Ruleta rusească.

P.S: Ministrul Culturii a fost demis pentru mult mai puțin de atât. Ministrul Sănătății este la a doua mușamalizare și încă este în funcție.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Următorul pas în scandalul dezinfectanților

  1. Sorin

    Ce se întîmplă în România cu dezinfegtanții (și nu numai) se cheamă GENOCID.
    Pur și simplu oamenii sînt condamnați la moarte sau la boli grave, și singurii care se bucură sînt evident pompele funebre și medicii, ăștia măcar au garanția că și mîine vor mai avea de lucru. Sadic și adevărat.
    Dacă așa ceva vi se pare normal, deci SĂ UCIZI OAMENI CU BUNĂ ŞTIINŢĂ, atunci România nu face parte dintr-un univers normal, este o anomalie cosmică. Experimente de astea “științifice” se făceau în lagărele de concentrare naziste, fapte care au fost condamnate odată pentru totdeauna. Dar în România se continuă aceste practici, doar că nu la nivel de lagăr, ci la nivelul unei țări întregi, pur și simplu o țară își ucide proprii cetățeni. Şi asta cu bună știință.
    Autoritățile se ocupă de cu totul alte mărunțișuri, se ocupă de afacerile lor proprii, dar populația este lăsată să moară cu bună știință. Chiar se pot numai oameni cei care știu ce se petrece în țară asta și nu ridică un deget ? Oameni se cheamă cei ce măcelăresc alti oameni (pacienți) în sala de operații numai pentru că nu le dai șpagă ?
    Pentru că în țara asta, oricine poate să dea șpagă și mită, și în funcție de suma de bani sau alte interese materiale, are ocazia chiar să experimenteze (ca și naziștii) pe o țară întreagă. Sîntem niște cobai la dispoziția unor nebuni care au bani mulți și vor doar să se distreze cu chinurile noastre.
    De bună samă considerați că vorbesc prostii, doar atît vă rog: deschideți ochii și uitați-va un pic în jur, nu vă faceți că plouă și nu căutați să la acordați vreo scuză celor care ne conduc, pentru că orice milostivire față de aceștia nu înseamnă decît că ne merităm soarta.
    Tăcem și înghițim în sec, asta facem.
    Chiar așa să fie ?!
    Ciudat este că foarte tîrziu s-a luminat și conștiința civică, doar că prea puțin.
    Toți preferă să tacă și să se ascundă după deget.
    Şi atunci ce să înțeleg, că va meritați soarta ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: