Voi ați apelat vreodată la o agenție de turism?

By | August 29, 2016

Vestea cu intrarea în insolvență a Genius Travel mi-a adus aminte că există aceste chestii numite agenții de turism. Problema este că de regulă eu aud de ele când țepuiesc clienții. Nu vreau să generalizez, vorbesc strict despre experiențele mele, dar eu nu am auzit până acum “Am fost în concediu prin Agenția X și a fost cea mai tare vacanță!”. Mai degrabă am auzit povești în contextul “am fost prin agenție și mâncarea a fost nasoală” sau “hotelul era vai de mama lui”.

Eu n-am simțit absolut niciodată nevoia să rezerv o vacanță printr-o agenție. Pur și simplu nu le înțeleg scopul. Orice faci prin agenție, poți face și de unul singur. E mult mai simplu și mai sigur să faci totul de unul singur. Plătești avionul luna asta, peste o lună-două rezervi o cameră prin Booking.com și peste încă 2 suporți doar cheltuielile de la fața locului. În acest fel nu îi dai din portofelului din senin la ficat și distribuind cheltuielile, le faci și mai ușor de suportat. Plus că în caz că intervine ceva nu pierzi decât banii dați pe biletele de avion, eventual și pentru cameră, depinde cum ai făcut rezervarea.

Ai mai multă flexibilitate, ai mai multă siguranță, cred că ieși și mai ieftin. Până acum am auzit doar mituri cu “prin agenție e mai ieftin”, dar nu au fost probate. Şi oricum, în condițiile actuale din România, chiar nu văd de ce ai vrea să riști cu proprii bani. ANAT (Asociația Națională a Agențiilor Turistice) e o glumă proastă, la fel ca și ASF-ul.

Voi ați apelat vreodată la o agenție de turism? Cum a fost?

travel

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Voi ați apelat vreodată la o agenție de turism?

    1. Revo Post author

      True, aici sunt mai în urmă. Încă n-am apucat să folosesc Airbnb 🙁

  1. mrg2k8

    Un cuvânt: ghidul. Am fost în Egipt acum ceva timp cu Paralela 45 și am avut parte de ghizi români care au mers cu noi peste tot. Și când spun ghizi, nu mă refer la niște oameni care doar se asigură că lumea nu întârzie, ci de oameni pregătiți, gata să răspundă la orice întrebare.

    Sincer, le-am cam simțit lipsa în ultimele excursii mai lungi în care am fost (Maroc și Peru), dar ce să-i faci, a fost mai pe boschetăreală, un pic. 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, cred că asta este o explicație bună. O agenție devine utilă când îți oferă astfel de servicii sau acces la lucruri/experiențe la care nu poți avea acces individual.

  2. Vlad

    Anul acesta am apelat prima data. Ca sa mergem la mare la mamaia. Am luat tichetele la sfarsit de ianuarie pentru luna august. Am considerat ca pretul a meritat.
    Hotelul mi.a placut si acum e in top pentru mers la mare.
    Agentia o stiam de cand eram mic si mergeam cu ai mei la mare. Se numeste Mareea.

    Reply
    1. Revo Post author

      Riscant! Dacă prindeai vreme proastă? Te despăgubeau? 😛

  3. Iulia

    Sunt genul care fac exact cum spui tu: booking pentru cazare si avionul rezervat direct de la operatorul de zbor. Am fost asa in Singapore si Australia si evident prin Europa fara batai de cap, dar pentru vacante ca cele din Caraibe, am preferat prin agentie pentru pretul mult mai bun la cazare (vorbim de tour operatori cu care tot “genius”-ul meu de pe booking nu se compara), respectiv posibilitatea de rezervare a unui zbor pentru 24h pentru a ne hotari daca mergem sau nu (nu am agreat charterele niciodata, dar iarasi sunt oferite doar de agentii).
    Am fost foarte surprinsa de cata rabdare a dat dovada Andreea Ionescu de la Ika Turism cand ne-am hotarat la prima vacanta exotica. Am schimbat mailuri vreo saptamana si a fost promta si tot timpul a venit cu alternative. La a doua vacanta deja vorbeam aceeasi limba si niciodata nu am simtit ca vrea te minta in vreun fel ca sa cumperi. Nu vreau sa sune a reclama, e pur si simplu un caz fericit 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: