Vreau să-mi cumpăr un telefon: să cumpăr x sau să aștept să se lanseze y ?

By | February 26, 2014

Am văzut că foalte mulți oameni au această dilemă. Să-mi cumpăr acum Note 3, sau Să aștept S5? Să iau HTC One, sau să aștept noul One. Tu ce zici?

Părerea mea este în felul următor: nu merită să aștepți lansarea unui telefon. Dacă te-ai orientat spre unul și încă nu s-a lansat succesorul, este cea mai bună perioadă în care poți cumpăra. Cel actual e deja pe piață, prețul a scăzut și a ajuns la unul decent. Dacă cel nou încă nu s-a lansat, ai prea mult de așteptat. Cel puțin două luni. Sau chiar mai multe, cum a fost în cazul lui HTC One. Şi când în final telefonul va fi disponibil pe piață, va fi nejustificat de scump.

Şi dacă vei fi printre primii care-l cumpără, îți va părea rău când vei vedea că peste o lună i-a scăzut prețul cu 200 de lei. Așa că sfatul meu este să iei ceva deja existent pe piață și dacă ții neapărat, la 5-6 luni după ce se lansează noul model, îl poți cumpăra pe acela, la un preț decent.

Este mult prea costisitor să schimbi telefoanele la fiecare lansare. Nu merită din niciun punct de vedere, dacă mă întrebi pe mine.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Vreau să-mi cumpăr un telefon: să cumpăr x sau să aștept să se lanseze y ?

  1. Viorel

    Si eu am avut aceeași dilema cand am luat note 3-ul, si am ales sa nu astept…ba chiar am rasuflat usurat dupa lansarea lui S5.
    Insa daca esti tipul de om care tine un telefon 2-3 ani…eu cred ca merita sa astepti sa iasa un telefon care banuiesti tu ca ar fi pe placul tau..adica daca tot il ai 2-3 ani…macar sa iti placa.
    In plus exista si varianta in care astepti lansarea unui telefon pt a lua versiunea anterioara ….si va avea un pret scazut mai mult….gen iau s3-4 dupa ce apare s5.

    Reply
    1. revo Post author

      Păi merită să așepți și apoi să-l iei la 6 luni după ce apare și tot 2 ani poți să-l ții 🙂

  2. Cata

    Parerea mea este ca, daca iei un produs cu o anumita denumire, sa-l iei in ideea ca-l folosesti cum sugereaza denumirea. Daca iti iei telefon, simpla logica ne spune ca-l folosim ca telefon. Si atunci de ce sa astepti? Cu ce e mai telefon S5 decat Note3 sau invers? Cu ce e mai telefon un gadget de 3000 lei fata de un produs de 150 lei? Suna mai frumos? Vibreaza mai placut in anumite zone sensibile? :P. Nu inteleg logica goanei dupa produse scumpe (in virtutea noutatii si a marcii), cand poti folosi aceeasi functie (adica a vorbi cu cei dragi) cu doar 200-300 lei, de multe ori un telefon din gama aceasta fiind chiar mai performant decat super-sofisticariile scoase la nesfarsit pe piata.
    Eu unul am fost intotdeauna adeptul cumpararii unui produs care sa indeplineasca, pe cat posibil, o singura functie, sau cat mai putine functii. Cu cat un produs va indeplini mai multe functii, cu atat va merge mai prost, in fiecare din acele functii. Iar daca se strica, adio cele n functii dintr-odata.
    Ca veni vorba de un telefon bun, am preferat intotdeauna Motorola, nr. 1 in lume in ce priveste calitatea auditiei convorbirilor.

    Reply
    1. revo Post author

      De mult un telefon nu mai este doar “un telefon”. Este și lanternă, agendă, cameră foto/video, mp3 player, ebook reader, etc. Şi eu spuneam la fel ca tine până când am trecut de la Nokia meu banal la primul smartphone.
      Eu întotdeauna am fugit de Motorola pentru că erau telefoanele cu cea mai mică autonomie. Acum ce model ai?

    2. Cata

      Acum am Motorola EX128 si acum imi pare rau ca l-am ales. Nu ma refer la marca, ci la faptul ca e cu touchscreen, si inca rezistiv :((. In momentul asta caut disperat o Motorola K3 sau macar V3, in orice caz un telefon tip fold, genul asta mi-a placut intotdeauna 🙂 . In loc de smartphone, am preferat combinatia telefon simplu – tableta performanta. Ca sa-ti reintampin intrebarea, e Asus Transformer TF300T 🙂

    3. revo Post author

      Cand vei trece la ceva cu un ecran capacitiv iti vei schimba parerea despre smartphones 🙂

  3. razorsbk

    Si eu sunt oarecum in aceeasi dilema: Sa iau G2 sau sa astept G2 Mini ? Mi-e frica de G2 ca e imens iar telefonul actual (Nexus S) ajunge pe jos cam de 2 ori pe zi fara mila si rezista excelent.

    Reply
    1. revo Post author

      E mai mult decat rezonabil G2. De regula telefoanele “mini” nu sunt excelente. Cumpara G2, go for it, nu mai astepta 🙂

Spune-ți și tu părerea: