Adevăratul motiv pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

By | August 11, 2020

Sunt amuzante discuțiile de la petreceri, în care bărbații le zic fetelor chestii de genul “noi trăim mai puțin pentru că ne cicăliți voi“, doar că eu nu cred că este așa 🙂

Eu mi-am format de mult timp o altă teorie, iar recent articolul lui Radu mi-a adus aminte de această teorie a mea. Pe scurt, Radu spune că nu ar trebui să amânăm investigațiile medicale și dă și niște exemple personale în acest sens. În secțiunea de comentarii este cel al unei doamne, în care trece în revistă rutina de check-up anual. Analize de sânge, hormoni, gastro, optică, BTS, tot tacâmul.

Și citind acel comentariu mi-am adus aminte că de mult o admir pe Alice pentru cât de reactivă este. Simte că este ceva în neregulă? Pac, scoate telefonul, deschide aplicația de la Regina Maria, face 2-3 tap-uri și 3 zile mai târziu are programare la medic. O analiză, un consult și aia e. Fetele sunt mult mai mature în privința asta și au mult mai mult grijă de ele.

La polul opus, eu trag de mine vreo doi ani până să ajung la medic. Și când în sfârșit mă duc, probabil că tot datorită presiunilor lui Alice mă duc. La noi la bărbați parcă e o competiție între cine poate ajunge într-o stare mai precară. “Cât zici că ai colesterolul? 250? Pff, ești la juniori! Eu am 300 când mănânc numai legume! Câte hernii de disc ai? Doar una și te plângi?! Eu am trei și tot ridic pietre de moară!

Cam asta este explicația simplă. Fetele trăiesc mai mult decât noi pentru că sunt mai precaute, fac mai multe controale și descoperă o eventuală problemă mai din timp. În timp ce noi glorificăm afecțiunile. N-ar fi rău să luăm exemplul lor, că aici studiile o demonstrează că se pricep mai bine la trăit mai mult 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Adevăratul motiv pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

  1. Vlad

    E adevarat, sunt mai atente cu sanatatea lor.

    Mi-ar fi util si un studiu cu domeniile de activitate, nu doar F/M. Ma gandesc ca in job-uri precum minerit, constructii unde esti expus la diverse lucruri nocive ce iti inrautatesc sanatatea, poate uneori fara cale de intoarcere, si in aceste domenii nu cred ca exista egalitate F/M la numar de angajati si nu plange nimic pentru egalitate :))

    Pe langa durata de viata in general F/M, sa fie niste domenii comune, profesori, functionari publici, ITisti 😛 si sa vedem cum difera acolo speranta de viata F/M.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: