Adobe are o ofertă bună la Creative Cloud (Photoshop și Lightroom)

By | February 21, 2020

Dacă vă place să faceți fotografii și să le prelucrați ușor, chiar și la nivel de amator, probabil folosiți deja Photoshop sau Lightroom. Eu am cumpărat un hard disk care a venit cu acces gratuit timp de trei luni la Creative Cloud și sunt foarte mulțumit de ce oferă acest plan.

Creative Cloud Photography Plan vine cu acces la Photoshop și Lightroom cu toate update-urile la zi. În Lightroom am găsit cel puțin două mari avantaje față de o versiune crack-uită împrumutată. În primul rând au tutoriale integrate în aplicație, care-ți arată pas cu pas exact pe ce buton să apeși și de ce slidere să tragi, ca să îmbunătățești o fotografie, iar în al doilea rând, ai acces la o bază de date cu preset-uri pentru diverse tipuri de fotografie.

Și Photoshop se updatează periodic și apar noi funcții care ușurează manipularea fotografiilor. De exemplu acum au un tool de selecție care se folosește de AI pentru a detecta rapid obiectul pe care vrei să-l selectezi, iar cu Content-Aware poți umple cât mai natural golul de acolo. Practic, poți scoate instant o persoană dintr-o fotografie. Iată tool-ul în acțiune în video de mai jos:

Partea și mai bună este că poți instala Creative Cloud pe mai multe PC-uri, așa că l-am instalat și pe laptopul lui Alice, și acum avem amândoi Lightroom + Photoshop cu update-uri la zi, lucru care ne motivează să procesăm mai rapid pozele din vacanțe.

În concluzie, dacă vreți și voi să încercați, am găsit o ofertă bună pe site-ul Adobe, grație lui Dan Pandrea, care a postat-o pe un grup de fotografi. Pentru 10€ pe lună, aveți acces la Creative Cloud, care include Photoshop, Lightroom (parcă și Lightroom Classic), cu toate update-urile la zi.

oferta adobe photoshop

Nu mi se pare mult 50 de lei pe lună pentru ce primești. Noi aveam de gând să plătim în continuare pentru acest plan, iar această reducere este bine-venită la casa omului.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Adobe are o ofertă bună la Creative Cloud (Photoshop și Lightroom)

    1. Revo Post author

      E o diferență de perspectivă. Eu veneam de pe hardware antic și acum îl rulez pe hardware nou, deci este avion. Practic nu mai trebuie să îmi fac de treabă prin casă după ce dau fill cu content aware 😀

  1. Adi

    Întotdeauna m-am întrebat de ce as vrea sa transform o poza ok făcută cu un telefon premium într-o poza artificiala (plastic like) de nu are nicio treabă cu realitatea văzută prin ochi umani.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu-i neapărat asta. Poate vrei să ștergi un om care strică peisajul, poate telefonul nu a surprins atmosfera și vrei să faci fotografia să arate cât mai aproape de ceea ce vedeai tu atunci, poate vrei să îmbunătățești contrastul, poate vrei mai multe detalii în zonele cu umbră, șamd. Nu toate fotografiile sunt prelucrate cu scopul de a le face artificiale.

    2. dam167

      Ironia e că telefonul tău „premium” (whatever that means) face prelucrări mai agresive decât un fotograf care folosește Photoshop.

  2. dam167

    Ăsta e un articol plătit? Întreb pentru că ai subliniat câteva lucrurile pozitive dar nici măcar un dezavantaj al creative cloud – și sunt multe. Adobe Creative Cloud poate fi instalat pe 2 PC-uri, dar nu poate fi folosit simultan, iar asta nu înseamnă nici pe departe „mai multe PC-uri”. În plus, nici o mențiune legată de concurență pentru că în contextul în care există alternative pentru amatori e mult 50 lei/lună – de exemplu o licență completă de Lightroom costa până acum 1-2 ani 150 de euro.

    În fine, modul în care e scrisă postarea îmi pare puțin înșelător, adică un fel de marketing al producătorului.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu este un articol plătit și nici nu obișnuiesc să maschez reclama pe blog. Dacă era plătit n-aș fi umblat cu licența aia de trial primită cadou la un HDD. Pur și simplu mi-a plăcut ce oferă CC și am decis să cotinui să plătesc din martie, când expiră trial-ul. Asta fără să compar cu alte softuri, pentru că nu știu de altă suită. Am pornit pe Photoshop de când mă știu, apoi Lightroom și recent am început să mă joc și cu Premiere. Mai folosesc doar RIOT uneori pentru batch resize. Am mai încercat câteva programe de editare în trecut și nu mi-au plăcut (parcă ACDSee și GIMP la vremea respectivă). Care mai este acum principalul competitor pentru Photoshop/Lightroom?

      Nu știam de restricția de folosire în același timp (nu am încercat să edităm amândoi în același timp). Mi se pare hilară, dar nu atât de nesimțită cât să mă oprească din a plăti cei 50 lei pe lună. Mai degrabă m-ar enerva dacă m-aș lovi de tot felul de bug-uri. Alte dezavantaje de care ar trebui să știu înainte să reînnoiesc subscripția? 🙂

  3. dam167

    Ca alternativă la Lightroom este Capture One, dar care nu e neapărat mai ieftin ci, se pare, mai optimizat. Lightroom mă ține și pe mine ca abonat, iar asta pentru că nu mai pot folosi Lightroom 6 pe MacOS Catalina. În loc de Photoshop se poate folosi Affinity Photo (cam 50 euro licența), poate ACDSee, dar în nici un caz GIMP – nu știu, poate unii reușesc să lucreze cu el, mie mi se pare foarte slab, chiar dacă e gratuit. Affinity e probabil primul concurent serios pentru Adobe și mulți suntem entuziasmați, mai ales că au și înlocuitor de Ilustrator și Publisher (Affinity Designer și Affinity Publisher).

    Cred că ideea cu instalarea pe 2 PC-uri e gândită pentru desktop și laptop și îmi pare ceva nou pe Windows unde de obicei ai nevoie de un hard key pe care trebuie să-l plimbi de la un PC la altul. Pentru voi mă gândesc că e ok așa, să puteți lucra amândoi pe același cont.

    Păi tocmai gândindu-mă la bug-uri am zis că îmi pare puțin ciudată postarea. În primul rând, funcțiile noi sunt foarte puține și vin la 2-3 ani – da, ce zici cu selecția e într-adevăr ceva util, în rest nu a fost mare lucru. De fapt asta e valabil la majoritatea softurilor, nimeni nu aduce mare lucru de la un an la altul, dar sună mai bine când iei cuiva bani lună de lună. În al doilea rând, bug-uri:
    – Lightroom merge greu și asta pentru că nu e optimizat. Lightroom 6 merge mult mai bine pe același hardware decât Lightroom Classic CC care are 3 slidere în plus. Mie nici nu mi se pare normal să am nevoie de un cache de 50GB;
    – taskuri care mănâncă memorie și CPU în fundal – de obicei când nu rulează nici o aplicație Adobe. Pline forumurile de asta, 2-3 ani mai târziu e doar ceva mai bine, problemele nu sunt complet rezolvate;
    – toată suita lor merge atât de bine încât la un moment dat trebuie să le ștergi pe toate și să le instalezi iar – există și un tool pentru asta;
    – tot ce zic mai sus mănâncă serios din bateria unui laptop – știu că în Windows multe procese se bat pentru asta, dar 1%/oră pentru un daemon din fundal nu e ok.

    Cât despre bani, nu e 50 de lei pe lună, ci e aproape 600 de lei/an, că nu poți plăti 3 luni și aia e. 600 de lei pe an nu e puțin dacă tot ce faci e să aranjezi niște poze pe ici pe colo. Dacă pentru tine merită e ok, dar pentru un amator, în general, nu e puțin. Apropo, s-au gândit la un moment dat să mărească așa inopinat prețurile să vadă reacția oamenilor – no joke – dar s-au potolit apoi. Dar ironia e că dacă poți justifica suma de bani plătită/an, în ultimii ani n-au adus aproape nimic nou ca să zici că merită ca abonament.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: