Alcatel One Touch POP C7 – Secretul din grădina Vodafone

By | July 10, 2014

Am cumpărat de mult timp telefonul ăsta însă am amânat să scriu articolul pentru că a apărut o mică eroare în Matrix. Nu reușesc să aflu dacă i-am păcălit pe cei de la Vodafone, cumpărând un telefon cu specificații mai bune față de ce cred ei că vând, sau dacă Antutu și Quadrant își îmi joacă feste.  Dacă v-am atras atenția, am să încep prin prezentarea specificațiilor, ca să vă dați seama despre ce vorbesc.

Display TFT 5″ 196 ppi
Procesor: Quad Core 1.3 GHz
Memorie: 4GB interni și ?? RAM
Cameră foto de 5 MP și video 720p @ 30 fps + bliț
Baterie: 2000 mAh
Sistem de operare: Android v4.2

Da, cu memoria RAM este dilema. Nu reușesc să mă conving dacă are 512 MB RAM sau 1 GB RAM. Pe site-ul Vodafone este listat cu 512 MB RAM, la fel și pe GSM Arena și Wikipedia. Însă înainte să-l cumpăr am făcut o căutare scurtă și mai toate telefoanele cu chipsetul 6582M de la Mediatek erau listate ca având 1 GB RAM. Așa spune și Antutu. Şi Quadrant:

Aș vrea să mulțumesc fetei din magazinul Vodafone Experience Store (AFI) care a avut răbdare în timp ce eu m-am jucat aproape o oră cu telefonul. Am reușit cu greu să-l conectez la un WiFi, am instalat cele două aplicații și am făcut testele. Ea a fost de acord să îmi caute o cutie a telefonului ca să vedem dacă sunt trecute specificații pe ea.

Nu pot să spun decât că mai multe surse (și mai de încredere) indică 512 MB RAM. Dacă în cele din urmă se va dovedi că telefonul are într-adevăr atât, măcar mă voi mulțumi cu efectul placebo pentru restul până la 1 GB.

Ar trebui să mai știți ceva dacă aveți de gând să cumpărați un Alcatel. Ceea ce găsiți acum pe piață nu mai are nimic în comun cu device-urile franțuzești de mai demult. Alcatelul așa cum îl știam noi a dat faliment. În 2004 chinezii de la TCT au cumpărat divizia mobilă și de atunci produc telefoane cu Android.

Ambalare și accesorii

Cutia este amuzantă. Deși este făcută dintr-un carton destul de subțire, se vede că s-au străduit un pic. Designul mă duce cu gândul la cutiile de la Nexus. În interior găsim câteva manuale traduse (corect) în limba română.

La accesorii se vede într-adevăr că producătorul este asiatic. Credeam că au dispărut de tot încărcătoarele alea butucănoase și oribile. Dar se pare că mai avem de așteptat. Şi căștile sunt urâte. Îmi aduc aminte de perioada când explodase piața de mini-radiouri portabile chinezești. Cam același design îl au. Din păcate n-am apucat să le fac poză. Dar surprinzător, au rezistat bine până acum. Să tot fie 6 luni?

Construcție și design

Telefonul are pe spate un capac negru, mat. Am văzut că se pot comanda și capace în culori mai vii. Mi s-a părut un pic amuzant că de spatele capacului este lipit un material care seamănă cu buretele. Cred că rolul lui este să prevină flambarea capacului și să asigure fixarea mai bună a bateriei. Cam neaoș, dar își face treaba. Încă un lucru interesant, butoanele de volum și power sunt montate pe carcasa de plastic. Lucru cu care nu sunt neapărat de acord. Mi se pare mai ușor să le deteriorezi când vrei să fixezi capacul.

Una peste alta, telefonul este rezistent, “nu bate nu troncăne” și se simte bine în mână. Chiar dacă displayul are 5″. Deși a fost exploatat cam 6 luni, se menține într-o stare foarte bună.

Display și cameră foto

Display-ul este destul de luminos, nu am avut probleme în lumina solară. Până acum nu s-a zgâriat, deși nu a fost tratat cu mânuși.

În ceea ce privește camera, fotografiile sunt lipsite de saturație și apare foarte mult bleeding. Chiar și în pozele făcute pe timp de zi. Dar îmi place că focalizează foarte repede (chiar și în lumină proastă), are o mulțime de setări, suportă inclusiv continuous shot, hdr și are o interfață simplistă.

Din păcate acum nu am poze relevante făcute în lumină slabă pe care să le atașez articolului.

Interfață

Mi-a plăcut interfața celor de la Alcatel (TCT?). Pictogramele flosesc culori vii și sunt desenate frumos, la fel și widgeturile. Telefonul vine cu tot ce-ți trebuie instalat (inclusiv Twitter, Facebook, Viber, Evernote). Sunt și multe aplicații care probabil vor fi șterse. Dar îmi place această idee de Plug & Play.

Are chiar și un mod de economisire de energie. Nu se schimbă culorile displayului dar după ce se activează, nu mai poți accesa decât agenda, apelurile, mesajele și calendarul. Mi se pare totuși că se mișcă un pic cam greoi telefonul cu acest mod instalat. Habar n-am de ce, ar trebui să fie exact invers.

Concluzie & Preț

Cam atât despre acest telefon. Articolul nu este neapărat un review. Nu am putut să testez tot ce ar trebui, pentru că în cele 6 luni de când e prezent în familie nu mi-am făcut timp să țin telefonul o săptămână pe post de telefon principal. Dar mi-am impus să scriu acum despre el pentru că deja a trecut prea mult timp. Şi nu se găsesc foarte multe informații despre el direct de la producatori.

Dacă credeați că l-am cam denigrat, haideți să vă spun și unde îl puteți găsi și cât costă. La momentul respectiv eu am avut de ales între acest Alcatel și încă 2-3 modele de la Samsung (Galaxy Fresh, Trend). Mi s-a părut mai bună ideea asta.

eMAG – Varianta dual sim, costă 640 de lei. Îl au și pe alb.

Vodafone – Costă doar 94 € împreună cu cel mai ieftin abonament. Vă recomand să-l cumpărați de pe site pentru că online punctele de fidelitate valorează dublu. Cam atât am dat și eu pe el, undeva în jurul a 400 de lei. Dacă luăm în considerare prețul, devine brusc o idee bună, nu-i așa?

MarketOnline – 675 lei – Diferență de 35 de lei față de eMAG, dar știu și eu, poate e mai aproape MarketOnline de voi 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Alcatel One Touch POP C7 – Secretul din grădina Vodafone

    1. revo Post author

      Tragi concluzia bine. În afară de accesoriile spartane, telefonul e ok. Cel puțin până acum.

  1. Alin Bujan

    E o prostie de telefon. L-am cumparat – prelungire de abonament acum 3 luni – Si are foarte multe probleme. Restart greu, se blocheaza in momentul incheierii convorbirii, probleme la recunoasterea cardului de memorie.

    Reply
    1. revo Post author

      Eu l-am cumpărat pentru altcineva de mai mult de 6 luni și merge perfect.

  2. freddye

    Salut

    Referitor la RAM…al meu este varianta 7041X si are 1gB/RAM. Se poate afla ce RAM are apasand scurt pe butonul jos dreapta >>gestionare aplicatii Jos apare bara de swipe cu :memorie telefon/memorie SDcard/RAM.
    Va recomand sa descarcati apk More Shortcuts, veti descoperi cu ajutorul ei ca telefonul are setari ascunse.. Eu am descoperit doua care nu apar in meniu :
    -ecran wireless : se transmite imaginea, wireless pe ecranul unui televizor care are mufă HDMI in care se va introduce un device MiraCast sau smart2Tv de la Alview(pe asta il folosesc…l-am luat la reducere cu tableta Ax4nano)
    -gestionare SIM – poti decupla cartela SIM, ii poti schimba culoarea liniilor de cămp, denumirea. etc.. Succes !!

    Reply
    1. revo Post author

      Salutare și bine ai venit pe blog, mulțumesc pentru sfaturi. Te mai așteptăm pe aici 🙂

  3. freddye

    Merge fenomenal ..in plus l-am luat la jumatate de pret(300 roni) LA LIBER, din magazin (am negociat fiindca functiona, de luni bune, pe raft la prezentare)..A fost trimis de catre ei in service ptr. verificari dupa care ..al meu a fost.. Ulterior s-a cam renuntat la practica asta.. foarte avantajoasa ptr. client..

    Reply
    1. revo Post author

      Să-l stăpânești sănatos! Bănuiesc că are și garanție, nu?

  4. freddye

    Multumesc frumos ..Are garantie si tot tacâmul.. Poate dau lovitura si cu o tableta pentru nepotica …pe aceeasi schemă .. O zi minunata !!!

    Reply
  5. Cristi

    O mare teapa, chinezi se folosesc de brendu Alcatel pentru a pacali clienti. Am cumparat si eu un pop c7 acum un an, l-am bagat de doua ori in service din causa problemelor de soft. Am luat teapa cu acest tel, calitatea lui lasa de dorit, e adevarat ca nu e prea scump dar aceasta chinezerie mascata nu merita nici 600lei. Abia astept sa-l schimb cu o marca populara. Nu recomand.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: