Allview A5 Quad – Un Dual SIM bun

By | April 10, 2014

Eram în căutarea unui telefon simplu, Dual SIM, cu prețul în jurul a 500 de lei așa că am cerut Allview A5 Quad pentru un review. Dacă mă întrebați pe mine, e mai greu să alegi un astfel de telefon decât un smartphone de top, de la marii producători. Măcar acolo ai de ales între 5 modele maxim. Pe acest segment de preț sunt zeci de telefoane. Inclusiv linia de produse a celor de la Allview este atât de generoasă încât a trebuit să fac un conspect ca să pot înțelege diferențele dintre ele. Poate sunt un pic prea multe, și cred că asta pune în dificultate clientul.

M-am decis să încerc acest telefon pentru că era singurul telefon cu procesor quad core din gama lui de preț. Astfel, aș putea să spun că pentru ~550 de lei, acesta este Dual SIM-ul cu cele mai bune specificații. În privința memoriei RAM, stă la fel ca toate celelalte – 512 RAM. Dacă pe parcusul review-ului îl laud, nu pierdeți gama de preț despre care vorbim.

Specificații:

  • Display TFT LCD 4.3″ – 800×480
  • Procesor Quad Core 1.3GHz – Cortex A7
  • 4 GB memorie internă + 512 RAM
  • Cameră 5 MP + bliț
  • Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Baterie 1700 mAh

Ambalare și accesorii

Aspectul general al cutiei îmi place, are un design normal și eficient. Cei de la Allview sunt generoși când vine vorba de ceea ce pun în cutia telefonului. În interior am găsit, pe lângă telefon, căști, încărcător, încă un capac pentru spatele telefonului, o folie de protecție, o licență Bitdefender Mobile Security, manualul de utilizare – destul de gros și un chestionar. Pe spatele chestionarului scrie că vei primi o reducere dacă-l trimiți prin poștă sau dacă îl completezi online. Nu se scrie totuși ce valoare are și la ce se referă 🙂

Căștile albe nu-mi plac, mi se par niște copii prea grosolane după cele de la iPhone. Aș fi preferat ceva normal, nici nu cred că era nevoie să fie albe.

Construcție și design

Chiar sunt mulțumit la acest capitol. Auzisem multe povești cum că telefoanele românești trosnesc, pocnesc sau flambează. Telefonul în cauză mi se pare foarte solid. Nu am reușit să scot sunete de la el, oricum l-am stors.

Butonul de power este la mijlocul telefonului și mi-a cam luat ceva timp să mă obișnuiesc cu el. Aș fi preferat unul pe partea stângă sau măcar deasupra butoanelor de volum. A trebuit să pun telefonul mai mult în echilibru în holderul din mașină, prinzând doar un sfert din el. Dacă îl puneam cum ar fi trebuit normal, butonul ar fi stat în permanență apăsat. Îmi place că modulul camerei foto este amplasat central însă este și ușor ieșit din carcasă. Sper să nu existe probleme cu zgârieturile. Jack-ul de căști este în partea de sus.

Display și cameră foto

Așa cum te-ai aștepta la un asftel de telefon, display-ul este deficitar. Rezoluția este cea standard pentru dimensiunea ecranului, displayul are 217 ppi (pixel per inch) – deci nu tocmai puțini, însă luminozitatea îl trage în jos. Uneori și senzorul optic detectează cam târziu că trebuie să crească luminozitatea. Dacă afară bate soarele, displayul devine inutilizabil. Însă ăsta este un compromis pe care trebuie să fii gata să-l faci pentru orice telefon care gravitează în jurul acestui preț.

Camera foto? Aș vrea să mă plâng de ea dar nu pot. Da, sigur, subexpune cam des și culorile sunt cam palide. Însă în lumina zile focalizează extrem de rapid. M-a uimit. Şi cred că asta contează mai degrabă pentru clienții din target. Să-și facă treaba repede. Camera are și foarte multe funcții. Dacă vrei poze o idee mai bună poți activa funcția de HDR, știe să recunoască fețe, știe să facă poze în rafală, are timer, se poate regla expunerea, balansul de alb, luminozitatea și chiar ISO! Filmarea nu este strălucită, doar în format .3gp. Nu are nimic de-a face cu Full HD, așa cum se menționează.

Performanță și autonomie

Telefonul a obținut niște note astronomice în teste. Însă nu știu cât de mult trebuie luate în serios testele, având în vedere că acest telefon s-a clasat peste Nexus 4. Nu m-aș ambiționa să mă joc FIFA pe el însă vă pot spune că nu dezamăgește. Se mișcă fluid prin meniu, are un ușor delay, dar dacă ești dispus să iei asta în calcul, te vei înțelege de minune cu el. Mă bucur că procesorul este un Cortex A7 de la Mediatek. Telefonul are și câteva utilitare care te ajută să mai eliberezi memorie RAM. Cât timp l-am folosit, nu s-a blocat. Şi am instalat pe el absolut toate aplicațiile pe care le folosesc și pe telefonul meu.

Bateria rezistă eroic. Neașteptat pentru cei doar 1700 mAh. Pentru o utilizare medie, cu datele pornite în majoritatea timpului și cu 3 ore de ecran pornit, telefonul a rezistat 2 zile. Şi asta fără modul de economisire energie activat. Acasă, pe WiFi, i-am descărcat 20% din baterie într-o oră de folosire intensă (browsing, facebook, twitter, instagram). Doar cu WiFi activat, folosit ca un telefon secundar, am obținut 6 zile de autonomie.

Interfață

La partea de hardware și design românii nu prea au mare aport. Însă din câte știu, angajații Allview de la Brașov lucrează mai mult pe partea de programare a telefonului. Mă bucur că nu am de reproșat nimic aici. Totul merge așa cum ar trebui, nu s-au făcut exagerări cu programe inutile care să îți blocheze telefonul când ți-e lumea mai dragă. Cele câteva aplicații sunt folositoare.

 

[youtube=http://youtu.be/G4uJVz6sKQ8]

Modul de economisire al energiei funcționează (Power Manager). Mi-a plăcut și un progrămel – OneClean, care eliberează rapid RAM. Totuși, nu știu ce procese închide el, pentru că aplicațiile apar în meniul de multi-tasking chiar și după ce l-ai folosit. Pe lângă acesta, ar mai fi și Phone Accelerate, cu același scop, dar un pic mai complex. Până și funcția de lanternă mi-a plăcut. Pentru că aprinde din prima flash-ul odată ce ai lansat-o. Nu înțeleg scopul aplicațiilor de lanternă pe care după ce le pornești, trebuie să mai apeși încă o dată și pe butonul de on al lanternei. File manager-ul ar fi fost perfect dacă ar fi avut și opțiunea de adăugare a unui fișier pe desktop (.pdf, .doc, .jpg).

Mi-aș fi dorit însă posibilitatea de a mări mai generos fontul telefonului. Gândiți-vă că datorită gamei de preț, s-ar putea ca acest telefon să fie folosit și de persoane mai în vârstă. Există acum această opțiune însă diferența este aproape insesizabilă după ce fontul a fost mărit.

Din câte am văzut, cei de la Allview s-au chinuit să creeze mai multe teme pentru telefon, cu setul de icoane aferent. Sunt bine primite, având în vedere că telefonul dispune de puțină memorie RAM, iar un locker custom sau un launcher este exclus.

Funcția de Dual SIM

Nu am mai pus până acum mâna pe un dual SIM și eram curios cum poți “selecta” între cartele. Foarte ușor, cele două cartele primesc un nume atunci când sunt introduse și apoi poți customiza fiecare opțiune în parte. De exemplu poți selecta Cartela #1 ca default pentru apeluri vocale și Cartela #2 ca default pentru date/internet. În jurnalul de apeluri, telefonul îți arată sub fiecare număr de telefon, SIM-ul pe care ai primit acel telefon.

Concluzie

Telefonul îndeplinește admirabil toate cerințele pe care le-ar putea avea un client de la un smartphone cu un asemenea preț. Nu se blochează, camera este rapidă, autonomia este ok și este solid ca și construcție. Mai mult, procesorul quad core îl recomandă drept telefonul cu cele mai bune specificații pentru acest preț. Cred că nu greșesc când spun că acest model poate fi asemănat cu altă marcă românească. La fel cum Logan-ul este o mașină simplă, fără artificii, care își face treaba bine, așa este și Allview A5 Quad – un telefon simplu și util.

Puteți cumpăra Allview A5 Quad de pe site-ul Allview sau de la eMAG unde este în topul celor mai vândute smartphone-uri. Nu aș ști să explic de ce la eMAG este mai ieftin (550 lei) decât pe site-ul producătorului. (600 lei)

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “Allview A5 Quad – Un Dual SIM bun

  1. Ovidiu

    Poti sa pui si pretul langa link, nu cred ca se fereste cineva de link-ul profitshare daca se considera ajutat in a lua o hotarare 😉 my 2 cents

    Reply
    1. revo Post author

      Mi s-a părut că am zis de prea multe ori pe parcursul postului că telefonul costă ~500 lei. Mi-a fost frică să nu devin enervant. Dar îl pun la primul update. Mersi pentru feedback!

  2. Dan Ivascu

    Citez: “Mă bucur că procesorul este un Cortex A7 și nu un Mediatek”
    Ce va face sa credeti ca nu este un Mediatek MT6582, care, paradoxal, este un
    Quad-Core ARM Cortex-A7
    “http://www.notebookcheck.net/Mediatek-MT6582-SoC.116176.0.html”
    “http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A7_MPCore”
    Un review, ar trebui sa te convinga, nu?
    Eu recunosc ca m-ati cam bagat in ceata cu afirmatia anterioara, deoarece, eu personal,
    m-as fi bucurat sa aibe un procesor MT6582.
    Toate cele bune.

    Reply
    1. revo Post author

      Da, aici este o greșeală din partea mea. Procesorul este un Cortex A7 pe SoC Mediatek MT6582. Am remediat, mulțumesc!

  3. nicolae

    la banii acestia (319 lei emag, 369 flanco etc) ce vreti fratilor? ofera prea multe, si asa multi nu sunt multumiti, cred ca il comparati cu s5, si de ar face cat un s5 tot nemultumitu sunteti. nota 10 pt telefon, pret=calitate, sunt f multumit de el

    Reply
  4. Pingback: Cele mai citite articole de anul trecut și ce urmează în 2015 | revoblog.ro

  5. Stalker 24

    Actual am achizitiomnat un asemenea telefon ! Intrebare:
    -Unde se vor instala jocurile cele ce depasesc memoria interna disponibila de 400mb … cu programele preinstalate in el din magazin ? Necesita cumva card la care sa se instaleze in el, sau este musai obligatoriu sa se instaleze in fisierele sistemului de operare ?
    Astept un raspuns !!!

    Reply
  6. Felicia

    am achizitionat acest model de telefon acum 2 ani, la abonament.
    Concluzii:
    – nu l-am avut niciodata in 2 ani la reparat
    – bateria tine 24 ore in conditii de utilizare intensa
    – touchscreen in stare perfecta
    – functioneaza foarte bine internetul, jocurile.

    Ma declar extrem de multumita ca dupa 2 ani de utilizare sa se comporte exact ca la inceput/ ca unul nou.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mulțumesc pentru comentariu, cu siguranță va fi folositor și pentru alți cititori! 🙂

  7. Cristi

    E o porcărie de tel cred ca ați venit din trecut de apreciați fosila sau rebutul asta de tel după părerea mea ar merita 30lei

    Reply

Spune-ți și tu părerea: