Am avut o revelație apropo de cablurile USB

By | April 21, 2020

Cred că am conectat și deconectat zeci de mii de cabluri, device-uri și stick-uri USB și niciodată nu am observat detaliul magic pe care îl voi dezvălui mai jos. De fiecare dată făceam ca în meme-ul ăsta:

Dacă nu m-aș fi uitat și aș fi încercat din prima să-l înfig în port ar fi fost ok. Dar pentru mine era cu atât mai frustrant cu cât mai întâi mă uitam la portul USB. Vedeam în ce direcție este lamela din interior, calculam deci în ce direcție ar trebui să bag cablul, îl băgam și … rateu. Și încă un rateu, până să îl întorc și să îl bag în poziția în care am încercat și prima dată.

Băi … niciodată, dar absolut niciodată nu am stat să studiez un cablu USB, să văd că are niște semne clare care să-ți arate în ce direcție să-l bagi. Zilele trecute mă uitam la un cablu de pe birou și d-abia acum am văzut că exteriorul conectorului nu arată la fel pe ambele părți.

Așa am aflat și eu, în anul 2020, că un cablu USB intră întotdeauna din prima dacă încerci să-l bagi cu acea îmbinare în zig-zag în jos. Și bineînțeles, am observat acest detaliu minuscul, dar nu am observat din prima elefantul din cameră. Și anume că pe partea superioară are acele două găuri libere, în timp ce partea care vine în jos le are astupate.

Voi vă dați seama unde aș fi putut fi dacă nu aș fi pierdut atât timp cu rotitul cablurilor USB? Poate acum aș fi terminat o a doua facultate sau aș fi avut încă un business 🙂 Recunosc, mi-e un pic rușine să recunosc asta, dar dacă salvez măcar unei alte persoane un pic de timp, voi fi mulțumit.

Iată așadar ce minuni face o lună de izolare și mindfulness :))

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Am avut o revelație apropo de cablurile USB

  1. SIlviu

    Thank God for USB C! Acum există cabluri și cu led ca să le poți utiliza pe întuneric.

    Reply
  2. Ariel

    Regula care stiu eu e se foloseste la cabluri e cu scrisul de pe mufa in sus. Eu stiu din 2008-2009, de la BlackBerry, pana acum mi s-a infirmat doar la vreo 2 cabluri, chinezarii ieftine

    Reply
  3. Mircea

    Cat timp iti mai ia sa rezolvi si enigma mufelor verticale? 😉

    Reply

Spune-ți și tu părerea: