Am comandat de la Burger și Scoici

By | April 22, 2017

Burger și Scoici este un restaurant din Centrul Vechi pe care Cătălin Scărlătescu îl deține împreună cu un asociat. Dar am zis că s-ar putea să dureze mult până ajungem noi pe Smârdan 27, așa că între timp am comandat de vreo două ori la domiciliu.

Așa cum era de așteptat, am comandat un burger și … coaste. Nu scoici, pentru că pe acestea am zis să le testăm direct în restaurant.

Burger și Scoici

Octavian, băiatul care livrează în zona noastră, este foarte dezghețat și politicos, așa că eu le-aș da un plus aici. Mâncarea a ajuns de ambele dăți în vreo 60 de minute, mai repede față de deadline-ul de 90 de minute promis la telefon. De fiecare dată a fost caldă, probabil și din cauză că pungile erau ambalate și capsate destul de bine.

Prezentarea lasă de dorit. Coastele vin într-o cutie pe care prima dată scria “grill”, iar ultima dată “french fries”. Cartofii sunt băgați într-o foaie de hârtie capsată cu un capsator de birou. E adevărat că așa rămân calzi, dar parcă n-aș vrea să înghit o capsă. Pentru că atunci când mi-e foame, nu prea sunt atent cum despachetez mâncarea. Ca idee, cartofii arată de parcă așa au ieșit după ce i-a călcat tractorul, iar burgerul nu este nici el prea răsărit.

Nu mă înțelegeți greșit, nu fac fițe pentru mâncarea livrată acasă. Dar aici este vorba despre restaurantul lui Scărlătescu. Păi dacă eram la Masterchef și îmi aducea o farfurie care arăta așa, îl înjuram și i-o spărgeam în cap. Şi apoi mai ceream un set de farfurii, ca să-l sparg de nervi. Am văzut că așa se face acum divertismentul la TV.

Mâncarea însă este foarte bună.

Burgerul, Cheddar & Beef (26 lei) are în interior cheddar, roșii, castraveți și un sos din acela de ceapă caramelizată. Şi chifteaua a fost bună și a avut  într-adevăr gust de carne de vită. Ca gust, se apropie de cel de la Berăria H, doar că pare mai mic.

Coastele de porc marinate (34 lei) sunt exact așa cum trebuie făcute, iar carnea de desprinde de pe os. La prima comandă aveau și un pic de pătrjunjel deasupra, la ultima nu au mai avut. Mai bine, eu oricum nu sunt fan verdeață. Sunt două coaste (tot ca la Berăria H) dar au pe ele destulă carne încât să te saturi.

Şi apropo de cartofi. Nu înțeleg moda asta a cartofilor necurățați de coajă. În ultimul timp i-am primit așa în vreo 3 localuri diferite. Probabil că e o conspirație a patronilor de localuri, pe principiul, “le zicem că așa este la modă și-i lasăm pe fraieri să-i mănânce cu coajă.”. Nu sunt mai buni decât cartofii prăjiți, indiferent ce de ce ar spune, oricine ar spune. Mie îmi spune doar că celui de la bucătărie îi este lene să îi mai curețe.

Catofii cu usturoi de la Burger și Scoici sunt însă destul de buni. Dintre cele trei localuri, sunt singurii care mi s-au părut comestibili, în ciuda faptului că arată de parcă cineva și-a bătut joc de ei. Nu i-aș compara însă cu cartofii cu parmezan și usturoi de la Vivo.

În concluzie, Burger și Scoici rămâne o opțiune bună dacă vrei burgeri la domiciliu. Comanda minimă este 50 de lei însă deocamdată nu livrează decât în zona de nord. Aș comanda de la ei pentru gust, și de la Big Daddy atunci când vreau opulență. Probabil că de acum încolo vom alterna între cele două.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Am comandat de la Burger și Scoici

  1. Mariana Tulea

    In fotografii arată foarte bine tot,în realitate tot ce am comandat ..prost, foarte prost !Cartofii reincaziti ( probabil au fost prajiti cu o zi în urmă, burgeri foarte prost preparati!! Clar nu recomand !

    Reply

Spune-ți și tu părerea: