Am făcut update la Windows 8.1 și …

By | October 29, 2013

Nu mi s-au șters toate aplicațiile. Totul este ok din punctul ăsta de vedere. Totuși, mi-a apărut un watermark în partea din stânga jos a ecranului care spune în felul următor: “SecureBoot isn’t configured correctly.” Support-ul de la Windows spune că SecureBoot ar trebui să se asigure că Windows-ul nu bootează decât folosind firmware original, de la producător.

Wow, de câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți un virus de BIOS? Mă rog, tot acolo am citit și cum se rezolvă. Intri în BIOS și activezi SecureBoot. Am intrat în BIOS. Evident că nu există nici urmă de SecureBoot. Iar watermark-ul nu poate fi dezactivat. Mda.

Altfel, mi s-a părut interesant că Windows 8.1 mi-a updatat automat și driverele. Din păcate pe cel de la placa video dedicată (Radeon HD 7670) mi l-a stricat. A trebuit să instalez un driver Beta de la producător.

Modificările sunt de natură estetică: butonul de start, posibilitatea de a face resize la fereastra aplicației în modul Metro, încă o mărime pentru tile-uri și integrare mai bună cu Skydrive. My Computer se numește acum This Pc. Nu știu dacă butonul indicat cu roșu exista și înainte.

În ceea ce privește search-ul sunt mulțumit. Înainte era prost gândit, scriai ceva în fereastra din dreapta sus dar rezultatele erau afișăte în stânga sus. Așa că trebuia să pui mâna pe mouse și să-l muți până acolo. Acum rezultatele apar chiar sub bara de search.

Screenshot (11)

Cam atât. Microsoft se mișcă greu când vine vorba de schimbare. Dar puteți face update la Windows 8.1 liniștiți. Nu veți pierde nicio setare dacă n-ați făcut în prealabil update la Windows 8.1 Preview.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: