Am fost la terasa Kaufland PopUp Restaurant, locul unde plătești doar ingredientele din mâncare

By | June 19, 2020

Supă de linte kibbeh cu lămâie – 1.28 lei. Tartar de somon tahitian cu cocos – 7.08 lei. Fish and Chips – 5.71 lei. Acestea sunt câteva prețuri din meniul Kaufland PopUp Restaurant, un restaurant-concept cu tentă de fine dining, unde nu plătești decât ingredientele puse în mâncare. Restaurantul este în Pipera, în incinta Si Lounge, un pic mai ascuns. Voiam de mult să trec pe acolo, cam de vreun an știu de el. Recent au redeschis terasa, și dacă tot aveam poftă de o bere la terasă, le-am făcut o vizită.

Când spuneam un pic mai ascuns, mă refer la faptul că este în capătul unei parcări, într-o hală care arată ca un container. Având în vedere evenimentele recente, a trebuit să fac o rezervare, iar la intrare am fost întâmpinat de o tabletă cu senzor de temperatură:

 

Cam așa arată terasa:

Atmosferă destul de relaxată, câțiva copii care se jucau, o scenă pentru mici concerte în week-end, mese destul de distanțate și câteva iglu-uri. Toți cei din personal purtau mască, pe masă era dezinfectant “din partea casei”, iar meniul ne-a fost prezentat pe tablete, care ulterior am văzut că au fost dezinfectate.

Meniul este alcătuit de Samuel Le Torriellec, un chef destul de apreciat în București, iar ideea celor de la Kaufland este de a oferi un restaurant fine dining, dar fără grija prețurilor. După cum vă spuneam, prețurile sunt infime. Pun câteva pagini din meniu ca să vă convingeți:

Noi am comandat trei aperitive: tartar de somon tahitian cu cocos (7.08 lei), jumări de pui crocante cu sos thay red curry (3.13 lei) și tempura de creveți cu sos sweet chilli (6.80 lei). Tartarul și aripioarele de pui au fost ok, dar creveții tempura au fost atât de buni încât am mai comandat o porție. Și acum mi-a rămas gândul la ei, și cred că o să mai dau o tură până acolo doar ca să comand vreo patru porții.

La felul doi am avut porc teriyaki cu orez (9.43 lei), tagliatelle de vită cu ceapă caramelizată (16.37 lei), somon la grătar lăcuit cu ghimbir (12.99 lei) si osso bucco de creveți (11.71 lei).

Mi s-a părut amuzant că porția de tagliatelle de vită nu conținea tagliatelle iar la osso bucco de creveți erau doar creveții făcuți într-un sos în stilul celui din osso bucco. De altfel ospătarul ne-a avertizat cu privință la acest aspect, iar noi am fost ok cu asta. Mâncarea mi s-a părut bună, dar nu ieșită din comun din punct de vedere al gustului. Creveții mei parcă ar mai fi mers asezonați cu un condiment care să le dea un pic de substanță. Am avut și o garnitură de cartofi prăjiți care păreau genul acela de cartofi congelați și tăiați cu rizuri. În fine, putem spune că mâncarea a fost excepțională raportată la prețul pe care l-am plătit 🙂

Am consumat și câteva băuturi, iar aici prețurile sunt normale, ca în orice bar. O Silva la 330 este 10 lei, o Cola la 250 ml este 8 lei, am luat și un cocktail cu tatratea, la sugestia cititorilor. Cocktail-ul s-a numit Bahama, a fost 25 de lei și a fost pe bază de tatratea, rom, suc de portocale și suc de ananas. Bunicel, mi-a adus aminte de Mauritius 🙂

cocktail tatratea

În total, am plătit 217.24 de lei pentru băuturi, cinci aperitive și patru feluri de mâncare pentru – ați ghicit – patru persoane. Dacă nu punem la calcul băuturile, nu am plătit decât 82.15 lei pentru toată mâncarea. Adică o medie de 20 de lei per persoană. Nu știu de când nu am mai mâncat undeva în București un aperitiv și o porție de mâncare cu 20 de lei.

În concluzie, voi reveni la Kaufland PopUp Restaurant pentru o porție de creveți tempura. Dacă vreți să le faceți și voi o vizită, găsiți pe site-ul lor toate detaliile, inclusiv meniul complet. Vă sfătuiesc să faceți rezervare înainte să mergeți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Am fost la terasa Kaufland PopUp Restaurant, locul unde plătești doar ingredientele din mâncare

  1. Christian Mancas

    Unfortunately, the quality of the meals in Pipera started to greatly suffer, while the prices are always up: 4 weeks ago, my beefsteak was ok, except that it was too salty; today, I asked it without salt, which was granted, but it smelled awfully of burned oil or fat, just like in touristic Italian or French restaurants; moreover, its price in the end was 15% higher than the one advertised in their menu. Another unpleasant surprise: the porcini mushrooms were absolutely tasteless – not at all sure they were porcini indeed.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: