Am încercat CityHunt – Un fel de escape room dar prin București

By | April 11, 2017

Dacă vă plac jocurile de tip escape room dar vi se pare că vă plictisiți într-o cameră de 5 metri pătrați, atunci puteți încerca CityHunt. Conceptul de scavanger hunt (sau treasure hunt) nu este nou, însă este prima dată când îl eu îl încerc în București. Este un joc de echipă în care trebuie să găsiți prin oraș diferite indicii sau să faceți task-uri pentru a acumula puncte.

Noi l-am încercat duminică și a fost distractiv. Echipele pot fi de 3-4 oameni iar durata jocului este de maxim 4 ore. Ne-am strâns la fântână la Universitate și am primit fiecare câte o hartă cu instrucțiuni. Pe hartă sunt marcate diverse puncte în jurul cărora trebuie să găsești un element alături de care să te fotografiezi. Poate fi o frescă, un basorelief, o poartă, un afiș stradal.

 

Pe lângă asta, mai sunt două puncte fixe pe hartă, unde cei din echipa CityHunt te așteaptă la o anumită oră, pentru a-ți da o probă contra cronometru. Adițional, mai sunt diverse lucruri extra pe care le poți face ca să câștigi puncte în plus (de exemplu să te filmezi jucând tenis cu un trecător).

Mie mi-a plăcut că jocul nu te forțează să te pui în situații penibile pe stradă. Sunt anumite probe în care ai de câștigat dacă ceri ajutorul trecătorilor, dar le poți rezolva la fel de bine și fără. Pe lângă asta, nu poți acoperi toate punctele de pe hartă, deci îți trebuie și o strategie bună. Am mers pe străduțe pe care altfel nu am fi ajuns niciodată.

Spuneam că durata jocului poate fi de maxim patru ore pentru că finish-ul este la o terasă. Așa că dacă nu te mai țin picioarele și decizi că îți place mai mult berea, poți merge la finish cam când vrei tu. Sau poți face o pauză în timpul jocului la oricare terasă. Depinde de tine cum îți gestionezi timpul.

Pentru noi au trecut foarte repede cele 4 ore și am reușit chiar să ne clasăm destul de bine încât să primim și un premiu la final. Dacă vă atrage ideea, puteți citi mai multe detalii pe site-ul CityHunt. Şi încă o chestie. Dacă găsiți un astfel de sticker pe vreun stâlp din București, scanați QR code-ul și aveți un joc din partea casei:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am încercat CityHunt – Un fel de escape room dar prin București

  1. un muc

    E de încercat. Doar să nu nimerești o zi ploiasă sau una cu 40 de grade.

    Reply
    1. Razvan Radulescu [UnBaiat.ro]

      La 40 de grade intra mai multe pauze de hidratare…

Spune-ți și tu părerea: