Am înțeles că Untold a făcut un pic de gălăgie în Cluj

By | August 3, 2015

Noi am fost în Cluj și am apucat să vorbim și cu doi trei oameni înainte de festival. Pe lângă locurile de camping puse la dispoziție de organizatori, cele din curțile clujenilor și locurile de cazare din căminele studențești, un om de-al zonei ne spunea că până în Turda nu mai există locuri de cazare.

O bună parte din comercianți ne întrebau dacă rămânem și pe durata festivalului și am văzut patroni de restaurant care își pregăteau meniurile încât să poată fi citite cât mai rapid pe durata Untold.

Am înțeles că unii Clujeni s-ar fi supărat pentru muzica a fost tare, pentru jumătatea de parc și pentru drumurile închise. E dreptul lor la liniște, doar sunt ardeleni. Însă părerea mea este că ar trebui să se gândească de două ori înainte să dea cu piatra.

foto-untold

Foto: Dan Tautan | Untold Festival

Pentru că eu cunosc un festival care ani la rând a fost la fel de fain. Tot așa, organizat cu sprijinul unui primar. Tot într-un oraș cu tradiție, tot în centrul-centrului. A pornit în 2006, tot așa, cu aceleași lamentări din partea unor localnici. Am fost și noi în 2009 și am revenit și anul următor. Chiar dacă prețurile creșteau pe durata festivalului și localurile și pensiunile făceau nazuri la cleinți, de atunci ne-a intrat orașul la inimă și căutăm de fiecare dată motive să revenim. Nouă ani mai târziu, oamenii s-au convins că e mai bine așa. Şi festivalul încă rezistă, deși anul acesta i-a cam fost luată fața de Untold și de Airfield.

Așa că dragi clujeni, întrebați sibienii dacă-i mai bine cu Art Mania sau fără, că-s tot ardeleni de-ai voștri. Şi apoi vă convingeți dacă merită sau nu.

P.S: Şi în Cluj am ajuns prima dată tot cu ocazia unui concert. Deci da, genul ăsta de oameni revin.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: