Am mâncat bomboane Bucuria

By | August 7, 2014

Am înțeles că bomboanele Bucuria erau foarte apreciate înainte de ’89. Sunt produse în Rep. Moldova încă din 1946 și se pare că pe vremuri studenții basarabeni se întorceau cu plasele pline pentru frații români. Eu nu mai auzisem de ele până recent, când au intrat pe piața din România și a fost ceva zarvă, inclusiv prin online.

Am văzut magazinul lor de la metrou (Piața Unirii 1, chiar lângă casieria de abonamente pentru studenți) și am zis să cumpăr și să le fac alor mei o bucurie. Surpriza a fost că nici ei nu au auzit despre ele nimic până acum.

bomboane_bucuria

În magazin au toate sortimentele lor, inclusiv câteva sortimente de bomboane ucrainiene. Se vând la suta de grame, între 11 și 77  bani/100 gr. Mult prea multe culori și ambalaje pentru mine, așa că am întrebat-o direct pe fata din spatele tejghelei care sunt cele mai bucuroase bomboane. Până la urmă am cumpărat cu 20 de lei o punguță cu câte o bomboană din fiecare sortiment.

O să fac aici inventarul câtorva denumuri de bomboane, pentru că sunt amuzante: DoReMi, Brândușa, Favorit, Meteorit, Folclor, Raspberry, Masca, Chișinăul, Clepsidra, Melodia, Miracol, Dorința, Macul Roșu, Lapte de Pasăre (?!), Sufleu, Perunița sau Scufița Roșie.

Partea nasoală este că bomboanele nu mi s-au părut așa bune. Dar apreciez că gusturile lor nu seamănă între ele. E mare lucru să reușești să faci peste 20 de sortimente diferite. Mai degrabă le-am mâncat una după alta ca să văd dacă există vreo corelație între numele bomboanei și ce găsesc sub ambalaj. Am fost dezamăgit de gustul unui Miracol. Şi mi-ar fi plăcut ca vișinele trase în ciocolată să fi avut sâmburii scoși înainte. Era să-mi rup o măsea (dar no worries, există Dentarbre) 🙂

Mai mult decât bomboanele, îmi place varietatea lor, ideea de afacere, site-ul (de unde puteți comanda bomboane online) și modul în care comunică pe facebook. Dacă puteți pe la Unirea puteți să vă riscați la o Bucuria. Părerile sunt împărțite, alte persoane care au gustat mi-au spus că le-au plăcut bomboanele. Iar fabrica din Moldova exportă de ceva timp în multe țări din Europa. Poate sunt gusturile mele de vină.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Am mâncat bomboane Bucuria

  1. Anonim

    Există lapte de pasăre! Ți se pare ciudat… Și mie mi s-a părut când am auzit, dar există! E un fel de cremă, mama știe să facă. N-am mâncat, dar știe!

    Reply
  2. Oana

    Preferatele mele sunt: Meteorit, Clepsidra, Griliaj, Chișinăul de seară și Brândușa. 😀
    Eu am fost tare încântată că au apărut și prin București… numai că am impresia că prețul e dublu la noi.
    Cu 15 lei am cumpărat 16 bomboane de la Unirii… iar cu 20 de lei am cumparat o punga cu vreo 50 de bomboane din Chișinău.

    Reply
  3. Mihaela

    Laptele de pasare… bun! O crema din galbenusuri aromata cu esenta de rom, deasupra bulgari de albus batut teapan cu zahar care se fierb pe fata si verso in lapte. Se serveste rece.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: