Am mers cu Free Now

By | December 12, 2019

Free Now este a patra aplicație mare de ride hailing care s-a lansat pe piața noastră, după Uber, Bolt și Yango. Este fostul mytaxi, o aplicație foarte populară prin Europa, care a intrat în România după ce a cumpărat Clever Taxi.

Acum două seri am plecat de la o petrecere și am vrut s-o încerc. În linii mari cine a folosit Clever până acum (sau oricare dintre celelalte) se va descurca foarte bine și cu Free Now, că arată cam la fel. Singura diferență față de Uber, Bolt și Yango este că aici poți comanda și taxi-uri clasice. Așa că mi-am călcat pe inimă, am comandat un taxi și am selectat (din greșeală) plată cash.

Pe la ora 1:30 mi-a repartizat destul de repede o mașină, cam în 4 minute, și mi-a estimat că va costa 17 lei până la destinație. A venit un Logan destul de nou, șoferul a fost normal, am ajuns cu bine acasă, a costat fix 17 lei. Am dat bacșiș din mână, ca pe vremuri. Avantajul la comanda unui taxi este lipsa tarifului dinamic. Dezavantajul este că în descriere este menționat că valoarea cursei poate varia în funcție de trafic și condițiile de pe traseu.

Free Now are însă și opțiunea de a comanda o mașină privată. Tariful este un pic mai mare, însă aici nu scrie că valoarea cursei poate varia.

În concluzie a fost decent, doar că eu nu-s mare fan taximetriști, așa că voi lăsa Free Now pe ultimul plan și o voi folosi doar în rarele momente când voi prefera să plătesc cash în loc de card, sau când tarifele dinamice sunt prea mari la Uber și Bolt. Și chiar și așa, dacă o voi folosi, cred că voi chema tot o mașină privată în loc de taxi.

Aplicația românească Clever și aplicația Free Now vor funcționa o perioadă în paralel, iar apoi se va renunța la Clever. Păcat, mie mi se părea mult mai mișto numele Clever decât “Free Now”. Ultima variantă sună ca și cum șoferii ar munci pe gratis.

PS: Vedeți că dacă folosiți codul Prima.Cursa primiți un voucher de 20 de lei pentru prima cursă și 50% reducere până pe 15 decembrie dacă plătiți cu cardul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: