Am terminat de citit Arhanghelul Raul a lui Ovidiu Eftimie și a fost ok

By | April 3, 2017

Dacă vreți să știți cum este situația la zi în Pașcani și multivers, vă recomand să citiți Arhanghelul Raul. Cartea este un SF amuzant și original în același timp, în care un publicitar mort se întoarce din iad ca să oprească apocalipsa. Bineînțeles, nu singur, ci ajutat de o organizație secretă de nași de tren și de un bețiv care călătorește prin universuri paralele.

Recunosc că pe mine nu m-a prins din prima. Am primit-o de Crăciun, am citit un capitol și apoi a rămas așa pe noptieră mult timp. Ştiind cum funcționează Wizz Air și anticipând super întârzieri, am decis s-o iau cu mine în zborul spre Basel. Am consumat-o lejer în zborurile dus/întors și cred că nu mi-a luat mai mult de trei ore s-o termin. Mă gândesc că pentru ceilalți din jur păream și evlavlios, citind o carte despre arhangheli.

Mi-a plăcut în primul rând pentru că este originală și nu adaptată după vreun alt SF. Apoi, este relaxantă și nu te solicită prea mult în timp ce o citești. Şi în final, da, este și amuzantă. Însă fiind obișnuit cu scrierile de pe blogul lui Eftimie, eu știam la ce să mă aștept. Am râs însă cu poftă când am aflat care este primul element românesc care a intrat în tabelul periodic al elementelor.

Cred că singurul lucru care îi lipsește cărții este un final mai amplu, cu o bătălie epică. Ah, și poate a fost și un pic cam cuminte. Mă așteptam să-i mai scape lui Eftimie câte o înjurătură pe ici-colo.

În concluzie, recomand cartea celor care vor să citească ceva amuzant, sau să facă un cadou inspirat. O găsiți la eMAG, Nemira, LibrisCărturești sau Elefant (la reducere). Şi dacă vă place, puteți continua distacția citind blogul lui lui Eftimie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: