Am terminat tot spațiul de stocare din Gmail

By | March 22, 2019

Gmail-ul este foarte prietenos când vine vorba de primit multe mailuri. Așa că am setat forwardere pe vreo alte 3-4 adrese de mail să-mi trimită mailurile către adresa personală de Gmail.

Ei bine, nu credeam că se poate, dar am umplut complet Gmail-ul. Atât cât să mă avertizeze că dacă nu fac niște spațiu, s-ar putea să nu mai pot primi/trimite mailuri.

Între noi fie vorba, am întins coarda și am stat vreo 3-4 săptămâni cu acea avertizare, timp în care am tot primit și trimis. Nu cred că s-ar fi întâmplat ceva vreodată.

Dar faza amuzantă este că după ce primești tone de mailuri, Gmail-ul îți spune că ar trebui să faci curățenie … dar nu îți pune la dispoziție niciun tool pentru acest lucru. Nu ai cum să sortezi în funcție de mărimea mailurilor și să le ștergi pe cele cu atașamente mai mari. Sau pe cele mai vechi de 5 ani, șamd.

Și atunci, ce faci? După ce stai ca mine 3-4 săptămâni și constați că orice soluție ți-ar lua mult prea mult timp, faci upgrade la Google One.

pareri google one romania

12 lei pe lună pentru 100 GB și s-a rezolvat. Nu vă amăgiți însă, până și spațiul din Gmail se termină la un moment dat 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Am terminat tot spațiul de stocare din Gmail

  1. The Gadgetist

    Poți să încerci să faci curat în Gmail căutând emailurile cu atașamente mari. Încearcă să scrii în căsuța de căutare has:attachment larger:10M sau has:attachment larger:10M before:2015

    Reply
  2. Sorin

    …până și cei 100 GB se termină la un moment dat !
    ​Pentru verificarea mesajelor cu atașamente mari, se mai poate folosi expresia “size:[size în bytes]” în cîmpul de căutare, care va afișa mesajele cu dimensiunea precizată, sau mai mari. De exemplu “size:5MB” sau chiar “size:5M” va afișa mesajele cu dimensiunea de 5 MB și mai mari de 5 MB.
    Se mai poate folosi și “larger_than:5m” și “smaller_than:8M”, respectiv pentru afișarea mesajelor cu dimensiunea mai mare de 5 MB, sau chiar afișarea mesajelor care sînt mai mici de 8 MB.
    Este o sortare simplă, utilă în multe situații cînd mesaje vechi nu mai sînt necesare.
    Dacă spațiul nu ajunge, evident o suplimentare a spațiului este binevenită, mai ales că nici prețul nu este mare, în acest caz, 12 lei pe lună pentru 100 GB mi se pare ok.

    Reply
  3. Revo Post author

    Am încercat cu size:10M înainte să fac upgrade. Rezultatul Gmail a fost “showing 1-50 of many” 😀 Am zis că dacă nici nu poate calcula câte sunt mai mari de 10 mb, mă las păgubaș :))

    Reply
  4. gdm

    Salut,

    Nu se contorizează ce salvezi în Photos, dacă alegi calitatea High. Doar dacă ai nevoie de 4k.

    Reply
    1. Revo Post author

      Știu, dar cei 11.6 GB sunt de acum mulți ani, când am început să folosesc Photos și era setat să le uploadeze la calitate maximă. Între timp s-au amestecat cu fotografiile uploadate recent pentru care nu se contorizează upload-ul și nu prea am cum să le deosebesc, decât să trec manual prin ele.

    2. Revo Post author

      UPDATE: Stai că am descoperit roata! Există un buton de recover care zice: “Compress original items to high quality
      Recover 11.6 GB of storage by compressing photos & videos from original to high quality”

  5. Sorin

    Super ! Știam de compresia High, dar nu am verificat butonul de recover. Acum am salvat încă 1.8 GB din spațiul de stocare. Mulțumesc de pont. Și era atît de simplu.

    Reply
  6. Alex

    Spatiul de stocare din GMAIL se termina cand?
    Eu cred ca nu se termina niciodata, ca serverele au memorie infinita. Nu stiu de unde fac, cred ca au date si inregistrate si in galaxie in toate sistemele solare.
    RAM server = oo TB

    Reply

Spune-ți și tu părerea: