Am văzut câteva din produse Asus de top pentru 2017

By | February 20, 2017

Dacă aș putea să-mi îndeplinesc dorințele pocnind din degete, mi-ar plăcea ca biroul din imagine să fie la mine acasă. Şi nu cred că cer prea mult, sunt doar două sisteme. Primul este un Asus ROG GR8 II cu monitor Asus Swift PG258Q, tastatură ROG Claymore, mouse RoG Gladius și căști RoG Centurion 7.1.

Cel de-al doilea este un de fapt construit în jurul unui monitor, Asus Designo MX38VQ, conectat la un miniPC Asus. Şi dacă tot vorbim despre lucruri frumoase, pe masă mai este și un Asus Thinker Board.

ASUS ROG GR8 II este un sistem de gaming compact, un pic mai mare decât un PS4, care este pregătit pentru VR. Este disponibil în mai multe configurații, iar cea de bază costă 5.400 lei și are un Core i7-7700 Kaby Lake, nVidia GTX 1060, 8 GB RAM și SSD de 256 GB. Sistemul are integrate tot felul de tehnologii ROG, dar aș aminti și ASUS Aura Sync, prin care carcasa poate fi setată să fie iluminată în mai multe moduri.

Căștile ASUS ROG Centurion 7.1 sunt altă minune a tehnicii. În total au 10 difuzoare înghesuite în cele două pad-uri care se pun pe urechi. Standul de jos este de fapt o placă de sunet, care se conectează prin USB. Cu ajutorul ei poți selecta rapid între presetări. Unele amplifică sunetul de pași, altele sunetul de armă. Iar Asus Sonic Radar mapează toate aceste sunete pe un mic radar care apare în jocuri. Dacă nici asta nu înseamnă trișat, atunci nu mai știu ce este 🙂

Monitorul ASUS ROG Swift PG258Q are un ecran Full HD de 24.5″ rată de refresh de 240 Hz, timp de răspuns de 1ms GTG și suportă evident și nVIDIA G-SYNC. Din meniu se poate activa un counter de fps-uri, un crosshair sau un cronometru. Şi dacă asta nu v-a convins, standul monitorului are integrat un proiector care vine cu trei capace personalizabile cu ajutorul unui marker.

Tastatura RoG Claymore folosește controlle Cherry MX RGB Brown și se vinde în două opțiuni. Varianta CORE este fără numpad, iar cea de 1.200 lei are și numpad-ul inclus, care se poate monta fie pe partea stângă a tastaturii, fie pe partea dreaptă, cum este normal. Totuși, dacă nu ești contabil, mi se pare cam scump numpad-ul.

Monitor Asus Designo MX38VQ. Deși nu am încă o părere bine definită despre monitoarele curbate, trebuie să recunosc că un monitor curbat de 37.5″ este impresionant. Acest model are și difuzoare de 8W de la Harman Kardon și wireless charging integrat în stand. Când pui telefonul pe plexiglass-ul de sub monitor, acesta pulsează pentru a indica încărcarea telefonului.

 

ASUS Thinker Board este, după cum vă spuneam, competitorul lor pentru Raspberry Pi. Are un procesor ARM Cortex A17 de 1.8 GHz, procesor grafic Mali-T764  și 2 GB RAM. Are suport hardware pentru decodare H.265 4K, gigabit Ethernet și antene pentru 802.11 b/g/n. Mi se pare foarte tare că la mai puțin de o lună de când s-a lansat global, am putut să îl țin și eu în mână.

Acestea sunt doar câteva dintre produsele pe care le pregătește Asus pentru anul 2017 și pe care am avut ocazia să le văd în premieră în România. Nici nu au ajuns încă toate pe rafturile magazinelor online. Din ce se mai anunță, eu mai aștept cu interes și lansarea mouse-ului RoG Gladius 2.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am văzut câteva din produse Asus de top pentru 2017

Spune-ți și tu părerea: