Android: cum poți trimite SMS-uri de pe laptop

By | July 2, 2018

Google a făcut recent un update aplicației de mesaje, care aduce odată cu el o funcție utilă ce merită scoasă în evidență. De acum poți trimite SMS-uri de pe laptop către orice număr de telefon.

Sistemul este același ca la WhatsApp Web. Mai întâi trebuie să accesezi https://messages.android.com/, iar apoi iei telefonul și scanezi codul QR de acolo.

Găsești opțiunea de scanare a codului în aplicația de mesaje, apăsând pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus, apoi “Messages for web”.

Interfața online este destul de simplă și curată, mesajele pe care le trimiți sau le primești online apar evident și pe telefon.

Notificările pentru un SMS nou apar și în tab-ul de Chrome și deasupra taskbar-ului din Windows, dacă permiți site-ului să-ți livreze notificări.

Pentru mine este o funcție utilă care sper să mai limiteze din momentele de la birou, când iau telefonul în mână să citesc un SMS și ajung pe Instagram sau pe Facebook. Acum am dat un bookmark site-ului și răspund direct de aici mesajelor. Întotdeauna voi prefera să folosesc mai degrabă tastatura laptopului decât pe cea a telefonului, așa că mă bucur că Android Messages a urmat exemplul WhatsApp-ului.

Am ales să scriu despre această funcție tocmai din cauză că Google nu prea a bătut monedă pe ea și s-ar putea să fie multe persoane care să nu o cunoască. Sper să nu o elimine peste 2-3 ani pe motiv că nu este destul de folosită.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Android: cum poți trimite SMS-uri de pe laptop

  1. mencity27

    Din pacate eu nu gasesc aceasta optiune 🙁
    Apas pe cele tri punctulete insa nu am “Messages for web” nici daca intru la setari din Mesagerie …

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu am făcut asta de pe un Huawei P20 Pro cu Android 8.1.0. Să verifici dacă ai ultima versiune Android Messages (4.2 este la mine).

  2. mencity27

    Am reușit. Foloseam Textra ca Aplicație de Mesaje și de asta nu aveam opțiunea asta. Acum am instalat Android Messages.
    Eu dețin un Mate 10 Lite.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: