Apple a prezentat Apple Watch 6, Apple Watch SE, iPad 8 și iPad Air 4, nu și noul iPhone

By | September 15, 2020

Momente triste pentru fanii Apple, cărora pandemia le-a răpit și o ultimă bucurie pe anul* ăsta. Apple nu a anunțat noul iPhone, așa cum așteptau cu toții. Au lansat în schimb câteva produse interesante.

Apple Watch Series 6 nu-i foarte fresh ca design. Forma este aproximativ aceeași, însă vine în culori noi și are curele noi, desenate chiar de Apple. Pentru noul model, Apple pare că se bazează pe feature-uri medicale, pe care le cuplează cu pandemia. Ceasul vine echipat cu watchOS7, îți monitorizează somnul, va calcula valoarea VO2 max (rata de consum a oxigenului din timpul unui antrenament), va detecta și cronometra atunci când te vei spăla pe mâini și va avea și un altimetru.

apple watch 6

Family Setup este o posibilitate destul de interesantă, prin care ceasurile pot fi setate și pentru a fi folosite de utilizatori fără iPhone. De exemplu îi poți configura un Apple Watch copilului, părintelui în vârstă sau câinelui.

Prețul pentru Apple Watch Series 6 va fi 400 $.

Apple Fitness+ este programul pe care Apple îl propune celor care vor să se mențină în formă de acasă. Serviciul va oferi exerciții video care vor putea fi urmărite pe dispozitivele Apple, în timp ce ceasul va monitoriza efortul și îți va indica pe ecran ce trebuie să faci. Mi se pare o idee mișto pentru cei (ca și mine) care nu mai calcă prin sală de când cu pandemia. Abonamentul va costa 10 dolari pe lună sau 80 pe întregul an.

Apple Watch SE este modelul de săraci buget, care folosește modelul precedent de chip, și care va oferi funcționalități mai limitate precum cele legate de detecția de mișcare. 280 de $ va trebui să scoți din buzunar dacă vrei să-l cumperi.

apple watch se

iPad 8 seamănă destul de mult ca design cu generația precedentă, dacă nu cumva este chiar identic (I’m no Apple expert). Din această cauză va fi compatibil cu majoritatea accesoriilor care existau pentru iPad 7, inclusiv cu Apple Pencil. Ce am remarcat în schimb a fost că i-au pus mufă cu USB Type C la charger.

ipad 8

În rest, îmbunătățiri pe partea de procesare datorită procesorului Apple A12 Bionic cu Neural Engine. Modelul entry-level va avea 32 GB de stocare iar cel superior 128 GB. Va fi disponibil ca de obicei, cu variante cu și fără 4G. Prețul pornește de la 330 $.

iPad Air 4 este primul dispozitiv pe care Apple a pus chip-ul A14 Bionic, dezvoltat pe 5 nm. Creșterea ar trebui să fie de 40% față de A13 pe partea de procesare (aritmetică?!) și de 30% pe partea de procesare grafică. În prezentare se vorbea despre procesare 4K și jocuri care arată vizibil mai bine.

ipad air 4

Și iPad Air 4 va veni cu USB Type C, care le va permite utilizatorilor să îl conecteze la aparate foto, hard disk-uri externe sau chiar display-uri externe. iPad Air 4 va fi compatibil cu accesorii precum Apple Pencil și acel Magic Keyboard care arată atâââât de bine. Prețul de pornire este 600 de dolari pentru varianta de 64 GB.

În altă ordine de idei, prezentarea a fost foarte mișto. Cu tranziții foarte bine făcute între fiecare departament, cu prezentarea Apple Park, cu prezentări din Steve Jobs Theater șamd. Acesta este principalul motiv pentru care m-am uitat la ea și i-am dat cast pe TV-ul din sufragerie. Nu m-ar deranja ca toate prezentările de produse să arate așa.

*Teoretic încă n-au anunțat o altă prezentare. Practic, toți cred că vor lansa până la urmă și noile iPhone-uri prin octombrie. We shall see.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: