artmania 2010 – ziua 2

By | August 19, 2010

In ziua a 2-a am schimbat locatia undeva mai aproape de centru. Ne-am decis sa vedem muzeul de vanatoare “August von Spiess” gratis platind 3 lei, gratie deciziei de a face discount celor cu bratari artmania. Muzeu este absolut superb si foarte bine structurat, merita din plin vizitat.

Cu parere de rau am ales un tur turistic al Sibiului asa ca nu am vazut nici Sign Of Agony nici Tiarra. Ceva imi spune ca o sa platesc bani grei sa-i vad in anii ce vor urma. Ne-am bucurat din nou de bratari si am incercat “Trairea gotica vs experienta iluminista”, o expozitie draguta ca idee dar cam kitch prin unele locuri. Pe de alta parte, expozitia de picturi din palatul Brukenthal ne-a placut foarte mult. A urmat urcarea in turnul bisericii evangheliste la ora fixa iar apoi ne-am plimbat un pic pe langa zidurile cetatii.

In Piata Mare am ajuns la ultimele 4-5 piese ale celor de la Sirenia. Lumea depasise ca numar prezenta maxima din prima zi. Sunetul a fost bun, noua solista s-a descurcat bine, piesele au fost antrenante iar ei au fost vizibil impresionati de feedback`ul publicului. Cel putin ce am vazut noi a fost impecabil.
Am aflat ca prin setlist ar fi fost: The Path of Decay, The Seventh Summer, The Lucid Door, Lost in Life, Sundown, Downfall, The Other Side, My Mind’s Eye, Meridian si bisul Absent Without Leave.

Am fraternizat cu fanii Dark Tranquility, am semnat bannerul pus peste garduri si apoi ne-am dat mai in spate in asteptarea lor. Decizie inteleapta care ne-a permis sa ne bucuram de spectacolul viziual de pe cele 2 monitoare venit in intampinarea celui de pe scena. Foarte buna ideea! Din pacate cineva a uitat sa-i porneasca microfonul solistului asa ca nu au avut parte de un debut maiestuos. Asta nu a contat absolut deloc. Mikael a stiut sa ne motiveze inainte de fiecare melodie, m-am ales deci cu o febra musculara la ceafa. A stiut sa vorbeasca foarte bine cu noi, si-a cerut scuze pentru cei 20 de ani in care nu a venit in Romania, a promis ca revine (oare?) iar sunetul a fost atat de bun incat ne-a permis sa cantam alaturi de ei (melodic death!).
Prin setlist gasim: At The Point Of Ignition, The Fatalist, Dream Oblivion, The Grandest Accusation, Focus Shift, Misery’s Crown, The Lesser Faith si Terminus. Eu raman doar cu regretul ca nu am ascultat Am I 1.

Dupa un intro instrumental Serj Tankian a aparut zambitor pe scena. A salutat multimea dupa prima piesa, a fost extrem de fericit si ne-a transmis si noua aceasta fericire. Ne-a marturisit ca ii pronuntam numele mai bine decat orice american (how surprising). A spus ca-i place Romania avand in vedere originile lui. A militat impotriva administratiei Bush si ne-a invitat sa-i injuram alaturi de el pe toti cei care au vandut fabrici, utilaje si au profitat de pe urma situatiei politice din ’89. Multi l-au acuzat ca ar falsa cu aceste speach-uri dar eu m-am lasat convins si imi place sa cred ca a dat si el un search pe google inainte sa vina in Romania. Punctul forte al serii in opinia mea a fost cand i-a prezentat pe FCC (Flying Cunts of Chaos) si apoi a cerut: “A special round of applause for our tiny orchestra from …. Romania!”. A fost o surpriza mai mult decat placuta. All in all mie mi s-a parut un artist inedit, probabil singurul care reseste sa danseze si sa pocneasca din degete in stilul asta pe muzica rock. Publicul l-a aclamat extrem de convingator dar din pacate nu a fost bis. Cei din staff au fost nevoiti sa arate setlistul ca sa ne convinga sa nu mai strigam. Multi s-au suparat si au zis ca “putea ma sa mai vina pentru o melodie, ce daca nu era platit si pentru asta”, dar eu nu inteleg cum si in cat timp poate reintra un om pe scena cu o intreaga orchestra + formatie ? Asadar nu cred ca exista motive de suparare.
Setlist: Beethoven’s Cunt, Lie Lie Lie, Sky Is Over, Saving Us, Baby, Left of Center, The Unthinking Majority, Praise the Lord and Pass the Ammunition, Blue, Elect The Dead, Money, Charades, Deserving?, Honking Antelope, Electron, Borders Are, Feed Us, Empty Walls.

Dupa ce s-a incheiat totul ne-am mai plimbat un pic si am dat nas in nas cu solista de la Sirenia, bateristul de la FCC si inca cineva dar am uitat. Tot in ziua aia ne mai intalnisem pe rand cu cei de la Swallow the Sun si cu Sisters of Mercy … lucru care m-a facut sa ma simt foarte aproape de artisti, de scena (nu stiu unde te mai poti simti asa). Prin Piata Mica si prin diverse puburi adiacente se mai intamplau chestii precum Act sau Tiarra (plugged de data asta), dar again nu am mai putut sta pentru ca ziua 3 a festivalului artmania urma s-o petrec la Cluj unde era programat ceva un pic mai interesant.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: