Asigurări de călătorie – Revolut vs varianta clasică

By | September 15, 2020

De când cu pandemia, vacanțele noastre au fost planificate mult mai din scurt (maxim cinci zile înainte) și s-au bazat pe inspirația de moment. Așa am ajuns și un weekend în Bulgaria, la Veliko Tarnovo. Doar că, la fel de din scurt, ne-am dat seama că nu mai avem asigurare medicală internațională, iar vineri seară nu este tocmai cel mai bun moment să îți cauți asigurare.

Prima opțiune a fost eMAG, nefiind prima dată când facem asigurarea de călătorie prin ei. Doar că, atunci când să alegem datele de călătorie, nu puteam alege cele două zile de weekend imediat următoare, ci doar începând de duminică. Not good.

Căutând pe net, am ajuns la Groupama, unde îți puteai face cont, și din cont, asigurare – 33 ron, două persoane, două zile. Și aici avem un “doar că”: nu am primit niciun mail de confirmare al asigurării, nici vineri, nici sâmbătă. 

Așa am ajuns la a treia variantă, de altfel și cea câștigătoare: Revolut. Revolut oferă posibilitatea de a face asigurare medicală de călătorie pentru tine și pentru partenerii de călătorie de la 4 ron/zi. Se bazează pe locația telefonului tău și începe să numere zilele din momentul când ai ieșit de pe teritoriul României. Astfel, câteva tap-uri mai târziu, aveam asigurare pentru amândoi, fără perioadă determinată. Asigurarea s-a activat la intrare în Bulgaria și s-a dezactivat a doua zi, la intrare în România, când s-au și tras banii din cont, câte o tranzacție pentru fiecare zi.

Opțiunea de asigurare medicală de călătorie se află sub tab-ul Widgets din pagina de profil, unde de altfel se află și asigurarea pentru device. În cadrul asigurării sunt afișate tarifele în funcție de regiunea vizată (Europa, America de Nord, restul lumii), prețul maxim pe care îl poți plăti pe an (aproximativ asigurarea pentru 41 de zile), poți adăuga parteneri de călătorie și poți bifa dacă vei practica sporturi de iarnă.

On a funny note, după ce ne-am încheiat vacanța și ne-am întors în țară am primit pe mail și asigurarea de la Groupama. Două mailuri și o cerere mai târziu, s-au lămurit lucrurile și am primit banii înapoi 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Asigurări de călătorie – Revolut vs varianta clasică

  1. Lucian Z

    De când au schimbat asiguratorul nu recomand deloc Revolut pentru asigurare de călătorie în străinătate. Este ca și cum nu o ai, indiferent cât de frumos e prezentată în aplicație. Un motiv ridicat pentru neplata a fost ca scrisoarea cu diagnosticul de la clinica din Austria nu avea antetul lor.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: