O idee foarte bună de la ASUS. Un adaptor cu AI noise cancelling pentru orice microfon

By | July 6, 2020

Am testat noise cancelling-ul la căștile ASUS RoG Theta 7.1 și mi-a plăcut cum se descurcă. Zgomotul vocii este foarte bine izolat de zgomotul de fundal. M-a scăpat în convorbiri de zgomotele motoarelor care treceau pe stradă, de zgomotul de la șantierul de peste drum și mai ales de zgomotul de la tastatul frenetic pe tastatura mecanică. Asta a fost cea mai evidentă diferență. E o funcție foarte bună, care presimt că va deveni standard în următorii ani pentru microfoane și căști.

 

Dar cum ar fi să poți avea AI noise cancelling pe orice microfon, chiar și la cel de la căștile pe care le-ai cumpărat mai de mult? ASUS a venit cu soluția și a lansat pe piață un adaptor. Oficial se numește “AI noise cancelling Mic”, și are o intrare pe USB Type C și un jack audio de 3.5 mm la ieșire. Îl bagi în laptop (sau în telefon) și apoi înfigi căștile sau microfonul în el. Toată procesarea se face pe adaptor, așa că acesta nu afectează performanțele dispozitivului. Așa arată:

Deocamdată nu știu cât costă Asus AI noise cancelling mic, iar succesul dispozitivului va depinde foarte mult de preț. Eu sunt un fan al tehnologiei și sper să se ieftinească destul de mult încât să o văd integrată pe toate perechile de căști și pe toate microfoanele.

Dacă vreți să aveți noise cancelling pe laptop și aveți placă video de la NVIDIA, puteți să încercați și RTX Voice, un program gratuit de la NVIDIA. Teoretic merge doar pe sistemele cu plăci video din seria RTX, practic poate fi adaptat și pentru seria GTX, dar va trebui să căutați o rezolvare pe forumuri pentru asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: