Asus Padfone 2 : Agonie si extaz

By | February 8, 2013

 

Astăzi am avut unul dintre cele mai grele examene din sesiune și sincer nu știu când aș fi avut timp să scriu articolul despre ASUS Padfone 2. Din fericire, un coleg de la altă serie s-a autosesizat și mi-a facut viața mai ușoară. Citiți cu atenție, omul știe ce spune. La sfârșitul postului s-ar putea să aveți o surpriză.

 

From: **** <****>
To: “marius@revoblog.ro” <marius@revoblog.ro>
Sent: Wednesday, February 6, 2013 1:15 PM
Subject: Padfone 2

Salut Marius,

Am vazut ca participi la blogwars. Am urmarit si eu competitia pentru ca am prins-o de la inceput. M-am decis sa studiez frontul de lupta, ma bate gandul sa ma inrolez la anu’. Apropo, o sa te bat la cap sa-mi recomanzi si mie un hosting bun pentru blog.

Ma rog, sa nu deviez de la subiect. Am vazut tema de saptamana asta si ma gandeam sa-ti povestesc o faza tare. In primul rand, sa stii ca nu-ti scriu degeaba, acum o saptamana mi-am luat un Padfone 2 de la Asus. Asa e ca ti-am capatat atentia ? Hai sa-ti spun cateva specificatii despre combo, in ideea ca te ajuta pentru post. O sa bolduiesc ce mi se pare important, asa cum am vazut ca faci si tu cu review-urile tale si o sa pun si niste poze in corpul mesajului. Apoi iti spun si cea mai tare intamplare din viata mea.

In primul rand, designul e foarte tare. PadFone Station-ul impreuna cu telefonul cantaresc mai putin decat 4 mere (get it? :D). Tableta are 10.1”, dimensiune perfecta pentru a vedea chiar si indicii de la ecuatii. Telefonul are doar 9mm grosime si are ecran de 4.7”, deci numai bun in loc de fituica. M-am hotarat sa imi iau chestia asta mai degraba decat un telefon si o tableta separat. Mai pun un .pdf pe telefon si uneori pe la cursuri am nevoie sa-l vad mai mare sau sa fac notatii pe el. Asa ca bag telefonul in tableta dintr-o miscare si folosesc stylus-ul. Toata treaba asta dureaza mai putin de 1 secunda (stii cum sunt profesorii de la poli, pana ai scos tu pixul sa notezi ti-au si ars juma’ de capitol pe tabla). Daca ar fi fost 2 dispozitive separate ar fi trebuit sa pun .pdf-ul pe ambele … prea multa bataie de cap pentru lenesul din mine. Odata era sa-mi cada de pe banca si am prins-o de margine dar telefonul n-a cazut din ea. Asus spune ca asta inseamna Design Thinking. Eu zic ca mi-a salvat telefonul de la cateva zgarieturi serioase. Oricum, chiar daca ar fi cazut, ambele au Corning glass pe display, care e super rezistent la zgarieturi. Inca o chestie tare, cand le pui pe silent, vibreaza doar stylus-ul de la mine din buzunar, asa ca nu trebuie sa-mi fac griji ca se uita colegii urat la mine pentru ca-mi vibreaza tableta ca un tractor pe banca.

Ca si specificatii tehnice, nu stiu daca exista ceva mai bun pe piata la ora actuala. Quad core Krait la 1.5 Ghz, cu „placa video”. Adreno 320 si 2GB RAM. Capacitate de stocare a datelor e pana la 64GB si iti mai ofera si ASUS inca 50GB in Webstorage (cloud-ul lor), asa ca mi-am pus pe ea tote cursurile din anul I pana acum. Si toate sezoane din Big Bang Theory. Stii ca miercurea am 2 cursuri de 3 ore fiecare la care se face prezenta si ma cam plictisesc :D. Ma ajuta si bateria la faza asta. Tine o gramada, pot sa ma dau o zi pe net 3G fara probleme ! Si daca mi se termina bateria la telefon, pot sa-l bag in pad, care are 5000 mAh … si pot sa-l mai incarc de cateva ori.

Hai sa-ti spun si despre partea audio/video. Ambele ecrane sunt HD, Super IPS+ si culorile se vad mult mai natural decat la orice amoled. Fiind HD, scrisul se vede super bine si nu trebuie sa au zoom. Au luminozitate mare si unghi larg de vizualizare. Merge daca vrei sa te … ehem … “inspiri”. Camera este de 13Mpx si filmeaza clipuri 1080p HD la 30fps sau 720p HD la 60fps. Au pus ASUS SonicMaster pe ele si mi-au dat si softul ala despre care vorbeai tu, Waves. Sa vezi ce misto arata variant pentru touch.

Bai … si acum vine partea cea mai buna. Nota 10 la conectica. Telefonul are LTE, deci downloadez mai repede decat prin 3G si Wi-fi la un loc. D-abia astept sa fie dispobilil 100% si in România. Îți dai seama ? Un film pe Youtube se incarca in mai putin de 1 secunda. La fel si o poza pe facebook. Noroc ca nu trebuie sa platesc decat 1 singur abonament de date pentru amandoua. Ca bonusuri mai are NFC (ieri am reusit sa-mi scanez cardul ratb) si GPS care se poate conecta la sateliti AGPS (americani) si GLONASS (rusesti).

In rest, ce sa-ti mai zic … a primit update la Android JellyBean si gasesc in Google Play orice aplicatie am nevoie.

Buun … si in speranta ca nu te-am plictisit prea mult, hai sa-ti si lucrul ala cu adevarat interesant.

Stii ca Luni am avut examenul ala greu cu Filipescu, la Comunicatii Digitale. In week-end am fost cu baietii pe munte si n-am apucat sa invat nimic. Initial vroiam sa nu ma duc si sa incerc sa vin la examenul cu seria voastra. Doar ca am auzit ca profului nu prea ii place sa stea in sala in timpul examenului si il lasa pe seminarist sa supravegheze. Il stii si tu de la seminar ca e super om … si am zis ca poate ne lasa si el sa mai aruncam un ochi pe sub banca.

A mers foarte bine treaba, proful a plecat … iar pe tip nu prea il interesa ce facem noi. Am lasat tablet in banca si mi-am vazut de treaba. La un moment dat a venit la mine si mi-a spus sa nu exagerez cu tableta, ca daca vine Filipescu si ma prinde, avem amandoi de suferit. Asa ca am scos telefonul, am pus padul intr-o banca alaturata si m-am uitat pe telefon in continuare.

A venit si Filipescu la sfarsit sa stranga lucrarile, am bagat repede tableta in ghiozdan sa nu ma vada, i-am dat lucrarea si am plecat. In metrou m-am intalnit cu George si am mai stat un pic de vorba. Am ajuns acasa si m-am culcat vreo 2 ore. Cand m-am trezit am vrut sa vad ce se mai intampla pe facebook. Am scos padul din ghiozdan si mi-a venit sa plang … AM UITAT TELEFONUL IN BANCA ! Da-i, fugi inapoi la facultate, ce sa mai … n-am mai gasit nimic. Au mai avut unii examen dupa noi.

Nici nu mai puteam sa merg de nervi, asa ca am ramas acolo ca un fraier, cu Pad-ul pe banca. Cred ca am stat o ora asa, nici n-am auzit cand s-a deschis usa in spatele meu. Cert e ca am auzit cand a facut click telefonul in suportul lui.

Mi l-a adus o fata de anul III, se pare ca seria ei era cea care a avut examen in sala dupa mine. A zis ca a trecut din ora in ora sa vada daca se intoarce cineva dupa el.

I-am propus sa o scot la o cafea ca s-o recompensez si a acceptat. A fost un pic ciudat pentru ca ea deja stia foarte multe despre mine. Se uitase prin toate pozele si mesajele incercand sa-si dea seama cum sa ma gasesca. Aiurit cum sunt, nu trecusem niciun numar de contact in caz de urgenta.

Intr-o secunda de inspiratie, i-am spus ca as vrea sa fim impreuna. Si-a dat acceptul si mi-a spus ca ce a cucerit-o cu adevarat au fost pozele cu pisici de pe telefon … Glumesc ! In realitate au cucerit-o cartile pe care le citeam. A spus ca nu se astepta sa citeasca cineva aceleasi lucruri ca ea.

Oricum, o cheama Andreea si suntem impreuna de Luni. O sa ti-o prezint cand ne vedem prin facultate.

Acum as vrea sa-ti cer si un sfat. De cand suntem impreuna, numai ea le termina bateria ! Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea ! Tu ce-mi recomanzi ?

P.S: Sa nu te prind ca pui ultima parte pe blog ca te mananc !

Bineînțeles, întâmplarea este fictivă. Un examen la poli nu este niciodata așa de ușor. Pentru acest post a trebuit să mă dedublez și să imi scriu singur un mesaj. Ca să fie mai realist mi-am trimis textul de pe un cont de e-mail pe altul 🙂

Device-ul îl puteți găsi la eMAG. Cererea este destul de mare, prima tranșă de produse aproape s-a epuizat și urmeaza să vină tranșa a 2-a:

Asus Padfone 2 cu 32GB – 3349 lei (8 feb)

Asus Padfone 2 cu 64GB – 3729 lei (8 feb)

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DjpACIJkpQo]

Articolul participă la concursul blogwars.

Pozele sunt de aici

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

16 comentarii la “Asus Padfone 2 : Agonie si extaz

    1. revo Post author

      Multumesc Gabriel, d-abia astept sa va citesc si eu articolele. Aseara eram mult prea obosit 🙂

  1. Bogdan MoneyWatch

    Gadgetarie, sesiune si amor urban. Viata de student. Pana la urma totusi, chit ca nu au cucerit-o, ce cautau pozele cu pisici in telefonul omului?
    Si ce ar fi iesit daca telefonul era gasit de un baiat? :)))

    Reply
    1. revo Post author

      In realitate toata lumea se uita la poze cu pisici pe 9gag (inclusiv baietii), doar ca nu toti recunosc :)) Whoa, sa nu ne gandim la varianta cu telefonul gasit de baiat :))

    1. revo Post author

      Luckily, you found me even without the tablet >:D<

    1. revo Post author

      Ma bucur ca ti-a placut. Am stat mult pe ganduri daca sa public articolul asa sau nu. Asta de teama sa nu creada lumea ca am lasat pe altcineva sa-mi faca treaba 🙂

  2. Pingback: BLOGWARS 3 – TEMA 4 – CLASAMENT || blogwars

  3. Pato Basil

    Mi-a placut articolul, totusi mi se pare cam scumpa treaba… desi contine si smartphone si tableta hmmm dar imi da de gandit

    Reply
    1. revo Post author

      Dacă vrei o tabletă buna + telefon bun e alegerea ideală, Ieși mai ieftin chiar. Plus că plătești un singur plan de date. Dar dacă vrei să-ți iei un telefon mai bun și o tabletă mai slabă sau invers, nu mai rentează.

Spune-ți și tu părerea: