Biblioteca Centrala Universitara

By | June 24, 2010

Pentru ca nu ma mai puteam concentra acasa am decis sa gasesc un loc unde sa pot invata. Si cum in sala de lectura a facultatii se joaca poker iar mega-ultra-centrala biblioteca unificata a politehnicii sta degeaba in lipsa de mobilier (probabil inginerii nu s-au gandit ca va trebui si mega-uber-mobila pe masura constructiei, deci si $$, care nu sunt) am zis sa caut altceva.
In parc nu prea mergea datorita ploii, apoi m-am gandit la Cafepedia dar eu devin destul de irascibil cand invat si nu ar fi bine sa ma bata cineva la cap sa fac consumatie. Urmatoarea pe lista era BCU unde mai am avut o tentativa de a face abonament (nu stiu de ce n-am finalizat-o atunci).
La ora 9.55 eram acolo pentru a face turul de orientare (trebuie sa ti se faca acest tur ptr. a-ti procura abonamentul). De cum am trecut de prima usa toate miturile despre biblioteci au fost busted ! La parter m-a intampinat o curatenie exemplara, calculatoare din era noastra, foarte frumos aranjate (!!!cele destinate accesului la internet erau chiar MAC`uri!!!) si chiar un ceas Longines pe perete.
Dupa ce mi s-a facut turul (nu ignorati instructiunile personalului legat de cautarea in catalog) mi-am facut abonament (15lei), l-am predat la intrare, am primit un card de acces si o cheie pentru dulap, haina am lasat-o la garderoba, am trecut pe langa bufet (unde ai voie sa consumi si chestii aduse de acasa), am mers la o tanti si am rezolvat 2 locuri intr-o sala oarecare. In timp ce urca liftul eram curios ce urma sa gasesc sus, tot nu imi scoteam din minte salile prafuite ce miros a sobolani si comunism din alte biblioteci, ma gandeam la expresia cu “afara e vopsit gardul …”. Dar odata ajuns sus si ultimul mit a fost spulberat. Sala de lectura este un loc modern, aerisit, luminat in mare parte natural (datorita cupolei imense din sticla), pe margine sunt rafuri cu cartile cele mai frecvent utilizate din diverse domenii (chimie, fizica, marketing, economie, astronomie, etc …) iar in centru sunt pupitrele dotate cu cate o priza, lampa si un scaun confortabil. Bonus, in toata zona e free wi-fi (desi eu n-am reusit sa ma conectez, tot nu mi-a stricat impresia buna).
Poate ca asta este prima impresie, n-am intrat mai in amanunt dar eu ma felicit pentru ziua de azi. Am descoperit un loc in Bucuresti modern, unde am putut sa invat in liniste alaturi de o companie placuta, pentru o suma modica (as fi dat mai mult pe consumatia de la Cafepedia). Si directorul institutiei merita felicitat, o treaba foarte bine facuta !

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Biblioteca Centrala Universitara

  1. littl3missc

    Hmm…now u made me curious 😀 vreau sa o vad 😛

    Reply

Spune-ți și tu părerea: