Bugatti Chiron – Prima tură pe Nurburging

By | June 3, 2016

Tipul de la CarThrottle a avut șansa să fie primul norocos care este plimbat chiar de către CEO-ul Bugatti într-un Bugatti Chiron pe Nurburgring. Bestia are un motor W16 quad-turbo de 8 litri ce scoate aproape 1.500 de cai putere și se duce de la 0 la 100 KM/h în 2.5 secunde.

Viteza maximă pe care o poate atinge este 460 KM/h însă mi se pare amuzant că din motive de siguranță este limitată electronic la 420 KM/h. Adevărul este că 420 KM/h este limita peste care o plimbare bătrânească și liniștită se transformă instant în ceva foarte periculos. Este și foarte economică. Dacă mergi cu ea la viteza maximă, consumă rezervorul de 100 de litri în 8-9 minute.

bugatti chiron

Din ce am observat din clip, butonul de start/stop mi se pare dubios pus acolo pe volan, și mă amuză că și ei le zic denivelărilor la fel ca noi: “sleeping policeman”. Bine că au o setare a suspensiilor pentru asta. În rest, liniile acelea circulare care sunt prezente și la interior și la exterior mi se par unul dintre cele mai frumoase elemente de desing integrate într-o mașină.

Ah, da. Bugatti Chiron va fi produs în 500 de exemplare și va costa 2.4 milioane de euro. Deja sunt precomandate aproximativ 200 de mașini.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Bugatti Chiron – Prima tură pe Nurburging

  1. Sorin

    Să facem calculele:
    deci 420 km/oră în 8 minute face deci 56 kilometri, și cei deci 100 litri consumați pentru cei 56 kilometri este deci echivalentul consumului de 178,5 litri/100 km !!!
    Păi băi frate, cu ce cisternă trebuie să mergi în spatele tău să poți parcurge o distanță decentă ? Sau te pomenești că are și posibilitatea de alimentare din mers, la fel ca și a avioanele militare?!
    Ori pe lîngă Bugatti Chiron, un Hummer e mic copil cu cei de 35 litri la sută.
    La 460 la oră tot în 8 minute(!), consumul “scade” la 163 litre…
    Ca și denumire, garantat băieții nu sînt de prin moldova, “chiroane” li se spune la cuiele mari folosite la acoperișul caselor…

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi nu ai unde să mergi cu ea cu 420. Mergi la consum cum 200-250 😀 Nu sunt din Moldova, dar nici nu-s departe, sunt francezi.

Spune-ți și tu părerea: