Buletin electronic: Mai e mult până departe

By | November 8, 2016

Bursierii din proiectul GovITHub au arătat ieri o primă mostră pentru un buletin electronic. Practic, au reușit să scoată un prototip într-un timp mai scurt decât le-a luat la două guverne de până acum să scrie cuvintele “carte de identitate electronică” pe o hârtie. Este lăudabil efortul, dar mai este mult până departe.

buletin-electronic

Dacă nu știați, încă de anul trecut există deja o lege prin care buletinele pe care le avem acum ar trebui înlocuite cu altele, care pot intra în portofel. Problema este că nu există nici până acum aparatura care să genereze noile buletine.

Pe lângă asta, ar mai trebui și un sistem național care să gestioneze baza de date. Şi știm clar că nu ne putem baza pe cel de la cardul de sănătate. Apoi mai trebuie un soft launch, în care buletinele să fie emise într-o zonă restrânsă și testate timp de câteva luni.

Şi în final, trebuie să mai suportăm protestele hermiților de la “Coaliția pentru Familie”, sau mai știu eu ce organizație, care va decide că buletinele noi sunt semnul satanei, pentru că au cipuri cu tranzistoare oculte.

Lucruri imposibil de realizat într-o lună.

Așa că oricât de mult mă atrage ideea și oricât de mult apreciez cât au muncit oamenii de la GovITHub și ce face Cioloș pentru țara asta, trebuie să ne liniștim. Văd postarea cu poza buletinului mai mult ca pe un exercițiu de PR. Urmează alegerile, și ca de obicei, candidează și PSD-ul. Forța fie cu noi!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Buletin electronic: Mai e mult până departe

  1. Sorin

    Dacă și buletinele astea or să meargă la fel de bine ca și cardurile de sănătate, atunci e clar că va fi un dezastru. Atunci cînd ești obligat să faci o confirmare a cardului de sănătate, sau mai nou a buletinului electronic, și ești în situația să nu ai semnal, atunci ce se întîmplă ? Pentru că sînt situații unde nu este semnal, și nu ai internet și atunci… pauză ! Teoria este bună, dar ce facem cu realitatea ?!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: