Camera de la Note 10+ este excelentă pentru creatorii de conținut

By | October 8, 2019

Așa cum am spus încă din momentul lansării, speram ca sistemul de camere de pe Note 10+ (împreună cu folosirea S Pen-ului) să aducă un pic de aer proaspăt în domeniul fotografiei cu smartphone-ul. Folosesc Note 10+ de mai bine de două săptămâni și îmi face plăcere într-adevăr să declanșez de fiecare dată. Ba chiar mai mult decât atât, am devenit mai creativ și pe partea de video.

Până acum am fotografiat peste 1.300 de cadre și pot să spun că sunt foarte încântat de rezultate. Și dacă tot am făcut atât de multe fotografii, am zis să evidențiez noutățile pe care le aduce Note 10+.

Cameră foto – Samsung Galaxy Note 10+

Pentru început, iată cum este construit sistemul de camere de la Note 10+ :

camere foto note 10 plus

Per total culorile obținute de camere sunt foarte vibrante, detaliile se văd foarte bine iar camera a fost îmbunătățită și în lumină slabă sau contre-jour. Expunerea și focalizarea se fac instant și sunt calculate foarte bine. Rareori am simțit nevoia să ating ecranul cu degetul pentru a focaliza. Pe lângă asta, Scene Optimizer-ul lucrează în permanență să “înțeleagă” ce vrei să fotografiezi și să ajusteze setările corespunzător.

Camera Ultra Wide este primul motiv pentru care aș recomanda Galaxy Note 10+. Dacă nu mă înșel, este cea mai wide cameră de pe un telefon, cu un unghi de 123 de grade. Te ajută în city break-uri să încadrezi o clădirea întreagă pe o străduță îngustă. Sau să surprinzi un peisaj mult mai amplu. Este de mare ajutor și în interior, unde poți fotografia întreaga cameră cu cu ea. Sau dacă ești gurmand ca mine, poți face o fotografie la întreaga masă, fără să fii nevoit să te ridici pe scaun ca să o cuprinzi. Are utilizări infinite și am zis de atâtea ori că mi-ar plăcea să nu mai existe smartphone-uri fără cameră wide.

Selective focus funcționează acum și pe timp de noapte. Și pe camera frontală. Selective focus mi se pare o funcție utilă pentru că uneori ai prea multe elemente în fundal care distrag atenția. Așa că o folosesc uneori să defocalizez ce se află în spatele meu. Tot această funcție este cea care te ajută să postezi “3D Image” pe Facebook. Dacă merge și pe timp de noapte, e cu atât mai bine. Mai multe posibilități. Eu l-am folosit tot la ce știu eu mai bine:

Camera frontală are două funcționalități care ajută foarte mult. Una dintre ele este posibilitatea de trece pe un mod mai wide, pentru a cuprinde mai multe persoane în fotografie. Cea de-a doua este posibilitatea de a atinge orice zonă a display-ului, pentru a putea seta expunerea cum vreau. Pe lângă asta, știe să facă și fotografii cu Night Mode. Iar filmarea este acum 4K.

S Pen-ul te ajută să renunți la acele selfie-uri banale în care ești cu mâna întinsă spre cameră. Mie mi-a făcut plăcere să sprijin telefonul undeva și să declașez cu ajutorul lui.

Cameră video – Samsung Galaxy Note 10+

După cum spuneam și mai sus, camera video și toate funcțiile lui Note 10+ m-au încurajat să produc și mai mult conținut video. Telefonul poate filma inclusiv 4K la 60 fps sau 4K simplu cu HDR10+. Iar pentru filmarea 1920 x 1080 poți comuta între toate cele trei camere. Clipurile video chiar ies senzațional.

Apropo, stabilizarea este senzațională. Mișcarea pe video este la fel de fluidă indiferent că mergi mai repede sau că urci scările. Iată un test în care am comutat între cele trei camere în timp ce urcam niște scări:

Live focus cu efect bokeh. Dacă vrei să faci vlogging sau pur și simplu vrei să faci un clip video în care să te separi de fundal, live focusul de pe Galax Note10+ te ajută. Iată-mă pe mine filmându-mă în timp ce coboram în fugă de pe Vezuviu:

Tot la capitolul funcții bune la casa omului, am constatat că îmi place foarte mult să fac hyperlapse-uri. Iată un Story  făcut în autobuz în drum spre o localitate frumoasă din Amalfi:

Editorul video este acum mult mai bun și îți oferă două variante: fie îți crează el un clip automat “Highlight Reel”, fie poți edita tu manual. Poți să lipești 2 clipuri, să convertești un clip filmat vertical în landscape, să setezi tranzițiile între ele, să alegi o coloană sonoră, să adaugi un titlu, subtitrări, un text scris de mână cu S Pen-ul, poți modifica viteza de redare. Poți seta chiar un filtru pentru a-ți evidenția ochii, fața sau tenul. Editorul video are tot ce ai nevoie pentru a crea rapid un clip pentru un Insta Story sau pentru YouTube. Clipurile cu Live focus și cu hyperlapse au fost editate pe telefon, un lucru care înainte îl evitam pe cât posibil.

În concluzie, dacă înainte de lansare eram impresionat de funcțiile foto-video, după ce am folosit telefonul timp de 2 săptămâni mă declar și mai entuziasmat. Samsung Galaxy Note10+ are cel mai bun sistem de camere foto-video din ce am testat până acum. Îl recomand cu plăcere celor care vor fotografii excelente sau creatorilor de conținut.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: