Care credeți că este sectorul din București cu cele mai multe gropi?

By | May 4, 2016

Cei de la Civic Alert au făcut un heatmap pentru gropile din București. Din cele 1.179 de alerte referitoare la gropi, vă las să ghiciți care este sectorul cu cele mai multe gropi. Când am întrebat-o, cu o privire inocentă, Alice a spus că ar fi Sectorul 1. Eu doar i-am aruncat acea privire a veteranului de război, care a văzut prea multe la viața lui.

Vă dau un indiciu. Este sectorul în care DNA încă nu a început urmărirea penală a primarului, pentru că nu știe dacă acesta este personaj de basm sau nu. Ați ghicit! Este Sectorul 6! În Sectorul 6 sunt atât de multe gropi, încât Civic Alert se gândește să adauge raportarea unui cartier întreg drept groapă. Sunt atât de multe gropi încât unele dintre ele ar putea intra lejer în Programul Prima Casă. Într-o noapte după ce am dat cu mașina într-o groapă, am oprit să văd dacă mi s-a strâmbat janta și din crater a apărut un om al străzii, care m-a certat că i-am făcut cucui.

AlerteGropi_Buc_general

Văd că prin Ghencea pe acolo mai are un pic și se face gaură și în hartă. Mă bucur că avem acestă statistică acum, înainte de alegeri. Ca să putem compara și cu ce va fi peste 6-12 luni din mandatul noului primar.

P.S: Între timp Civic Alert a băgat secțiuni speciale pentru bicicliști și fumat în spații interzise. Use it wisely.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Care credeți că este sectorul din București cu cele mai multe gropi?

  1. Radu

    In limba romana exista un cuvant foarte des folosit, atunci cand nu ne maimutaream cu cuvinte de imprumut, acest cuvant magic era HARTA. Daca il avem de ce folosim heatmap?

    Reply
    1. Revo Post author

      Pentru că nu este același lucru. Termogramă ar fi termenul mai apropiat, doar că este un termen care se folosește mai mult în medicină. Oricum, am încredere că toți cititorii blogului știu ce înseamnă cuvântul heatmap. Şi atunci, care ar fi problema în folosirea lui?

    2. Radu

      Problema cu folosirea termenului este exact cum spuneam: rom-engleza (că-i mai “cool”).
      Nu-i vorba de nici o termogramă, poți să-i spui , dacă vrei, hartă cu puncte fierbinți, de interes.
      La felul cum pui problema punem punct.

Spune-ți și tu părerea: