Care este cel mai ostil oraș din România prin care ați trecut?

By | August 21, 2020

Săptămâna trecută ne-am plimbat prin țară, iar ieri, la întoarcere, am trecut printr-un oraș magic. Nu vă spun numele, vă las să ghiciți din articol despre ce oraș este vorba.

Sens giratoriu 1. Intrăm noi ușor și precaut, iar din dreapta noastră intră fără să ne dea prioritate o ditamai basculanta, pe principiul “not a fuck was given“. Frână că ne prăpădim, apoi glume cu “ah, am intrat în oraș-oarecare-din-România” și ne vedem de drum.

Mergem mai departe și la un moment dat trebuia să facem dreapta într-o intersecție în “T”. Ezităm un pic cât să le dăm prioritate pietonilor de pe strada pe care urma să intrăm, moment în care de pe contrasens un BMW atacă decisiv și face stânga înaintea noastră, forțându-ne să apăsăm mai cu simț de răspundere pe frâne.

Parcăm mașina într-o parcare și mergem pe jos 5 minute până la un restaurant (ca fraierii!).

Restaurant cu doar două sau trei mese ocupate la terasă. Nu ne întâmpină nimeni, ne așezăm la o masă oarecare. Apare și chelnerul, gabarit stil Micuțu, cu tot cu sila lui Micuțu din sketch-ul cu instalatorul, mască sub nas. Ne întinde niște meniuri pe masă, fără să zică nimic. Între timp eu îi făceam loc pe masă, dând telefoane și sticluțe de dezinfectant la o parte. Nu zice nimic.

Vine mult mai târziu să ne ia comanda.

  • Noi: “Am vrea o ciorbă de perișoare…”.
  • El: “N-avem.”
  • Noi: “Atunci o ciorbă de văcuță…”
  • El: “N-avem decât de burtă.”
  • Noi, după ce îi dăm toată comanda: “Asta este tot, mulțumim!”
  • El: Nimic.

Vine cu mâncarea și o pune pe masă. Nu zice nimic.

Terminăm de mâncat, vine să ia farfuriile, îl ajutăm la debarasare. Nimic.

Plătim cu cardul. Nu zice nimic. Nu zicem nici noi nimic. Plecăm până la urmă, că simțeam că-l deranjăm.

Apoi ne urcăm în mașină și decidem să ne mai plimbăm un pic prin oraș, să facem un pic de auto-turism. Adică turism din mașină, că nu mai aveam curaj să ne dăm jos. 🙂

Sens giratoriu 2. Așteptăm cuminți pe banda 1 să dăm prioritate. Când ne punem în mișcare, un Logan pătrunde agresiv prin stânga noastră și ne ia fața.

Sens giratoriu 3. Așteptăm să dăm prioritate. Un alt Logan se strecoară prin dreapta noastră și se duce.

Sens giratoriu 4. Intrăm rapid în sens pe banda a doua și dăm la fel de rapid semnal dreapta, că urmează să schimbăm pe banda 1 și să ieșim. Unui Logan MCV nu-i pasă, intră el în sens pe banda 1 în fața noastră, ne ia fața și iese el primul. Îi dăm claxon, ne arată semnul victoriei.

Toate chestiile astea s-au întâmplat în condițiile în care noi eram într-o mașină electrică, care practic accelerează instant. Adică dacă chiar voiam să ne băgăm, ne-am fi băgat. Doar că noi conduceam la politețe și n-am vrut să forțăm sensurile, pe când aici se circulă pe bază de șmecherie și valoare.

Faza amuzantă este că acum 5 ani, când am trecut ultima oară prin acest oraș magic, aceeași impresie de Vestul Sălbatic am avut-o. Am trecut acum prin el și din curiozitatea de a vedea dacă s-a schimbat ceva.

Acum vă las pe voi să ghiciți care-i orașul și eventual să-mi spuneți care vi se pare cel mai ostil oraș din cele prin care ați trecut prin țară.

UPDATE: Bineînțeles că-i vorba de Craiova! 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Care este cel mai ostil oraș din România prin care ați trecut?

  1. SirNeo

    Sf . Gheorghe (deși nu cred că are atât de multe giratorii 🙂 )

    Reply
    1. Revo Post author

      A fost chiar ok când am trecut pe acolo. Plus că nu au multe giratorii, da 😀

  2. Coco Moll

    Sincer, cred ca fiecare își recunoaște propriul oraș… fiecare din noi a trecut, în timp, prin experiențe asemănătoare fiecare in orasul lui. Deci cel mai bine s-ar rezuma la tara. România.

    Reply
  3. Petronela

    Am patit-o si eu de multe ori sa ajung in astfel de locuri ostile. Am ajuns la concluzia ca pur si simplu asa trebuie sa te nasti ca sa ai un astfel de comportament fata de cei din jurul tau. Dar din pacate pe acesti oameni nimeni si nimic nu ii mai schimba.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: