Care vor fi mâncărurile populare în 2020 conform Uber Eats

By | December 6, 2019

La final de an, Uber Eats s-a lansat într-o prognoză gastronomică pentru a vedea care sunt mâncărurile populare pentru 2020 la nivel internațional. În același timp au dezvăluit și care au fost cele mai comandate mâncăruri de anul acesta în România.

Pentru anul 2020, departamentul de cercetare al Uber Eats (da, au așa ceva) spune că semințele de in și produsele care conțin ulei de cânepă vor fi adoptate la o scară mai largă în meniurile restaurantelor. Cu părere de rău, eu n-am încercat nici una nici alta, dar nu mai sunt așa înverșunat împotriva super alimentelor ca înainte.

Tot ei spun că tempeh-ul și jackfruit-ul vor crește în topul preparatelor fără carne și vor devansa alimente precum seitan și tofu. Tempeh-ul este un produs din boabe fermentate de soia, destul de popular în Indonezia. Seitan-ul este un produs pe bază de gluten, vine tot din Asia și este produs obținut prin eliminarea granulelor de amidon din cocă. Jackfruit-ul tocmai l-am pus pe listă pentru că vreau de mult să-l încerc. Am văzut niște rețete interesant de curry pe bază de jackfruit.

Tempeh via Wikipedia

În ceea ce privește băutura, kombucha are șansa de a deveni băutura preferată a europenilor. Kombucha este un ceai fermentat, ușor alcoolizat și efervescent dintr-un tip de ciuperci. Am băut și eu odată și nu pot să zic că m-a impresionat.

Lista completă a tendințelor gastronomice pentru 2020

  1. In
  2. Ulei de cânepă
  3. Kombucha
  4. Usturoi
  5. Gălbiori (ciuperci)
  6. Cacao
  7. Popcorn
  8. Dovleac
  9. Jackfruit
  10. Tempeh

Jackfruit via Wikipedia

Cele mai căutate bucătării în 2020 vor fi

  1. Bucătăria israeliană;
  2. Bucătăria scandinavă;
  3. Bucătăria etiopiană;
  4. Bucătăria coreeană;
  5. Bucătăria armenească;

Sunt de acord că mâncărurile israeliene care sunt comune cu cele libaneze, precum hummus-ul, falafelul, tahini și shakshuka, sunt foarte bune. Știu că scandinavii au mâncăruri grase bazate pe carne de porc, pește și cartofi, deci văd de ce ar putea fi populare.

Cu mâncarea etiopiană am o mică reticență. Am mâncat o dată la un restaurant etiopian. Toată mâncarea precum carnea de pui, sosurile și legumele au venit pe un fel de clătită mare numită ingera. Pentru a mânca trebuia să rupi din acea ingera și să înmoi în diverse sosuri (etiopienii nu folosesc tacâmuri). Mâncarea a fost ok, dar nu a avut ceva deosebit. Puiul în sos avea gust foarte asemănător cu ostropelul nostru.

Coreean am mâncat de două ori și am rămas în minte cu kimchi și bibimbap, un orez fierbinte peste care se pune uo poșat, morcovi, spanac, carne de vită și kimchi. Sunt bune, dar bucătăria japoneză sau cea chinezească mi se par mult mai aromate.

Mâncare armenească nu am încercat, dar sunt convins că-i foarte bună. Au multe feluri bazate pe combinația dintre patiserie, carne și sos.

Tendințe gastronomice în scădere pe 2019

  1. Sriracha – nu înțeleg de ce, eu aș pune sriracha peste orice 🙂
  2. Taro – habar n-aveam de existența acestei plante care seamănă cu nuca de cocos
  3. Matcha – am mâncat un mochi cu matcha, aș mai încerca
  4. Tofu
  5. Kimchi

Cele mai populare căutări de mâncăruri în 2019 în România

  1. Pizza
  2. Hummus
  3. Falafel
  4. Vegetarian
  5. Vegan
  6. Halloumi
  7. Sushi
  8. Quinoa
  9. Mâncare raw
  10. Chia
  11. Usturoi
  12. Păstăi Edamame
  13. Tempura
  14. Miso – pastă din soia fermentată
  15. Pho – supă de tăiței
  16. Proteine
  17. Trufe
  18. Shaorma
  19. Maca – ginseng andin
  20. Cartof mov

Eu zic că totuși este ceva în neregulă cu topul ăsta. Cu excepția pizzei, primele preparate din top sunt vegetariene. Pe lângă asta … halloumi? sushi? quinoa?! Shaorma abia pe 18? Parcă cele mai comandate produse de anul trecut erau totuși mai de pe plante asta. Nu zic că e rău că românii descoperă quinoa și miso, dar parcă nu-mi vine să cred că nu este nici urmă de burger în topul ăsta. Fie asta, fie este o diferență majoră între ce caută românii și ce comandă de fapt 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: