Căști wireless pentru laptop sau PC?

By | April 23, 2019

Am văzut că la promoție o pereche de căști wireless de la Sony, cu Bluetooth, NFC și toate-cele a ajuns la un preț foarte bun. Și dacă tot m-am lămurit că se poate atinge și wireless o calitate audio foarte bună, mi-aș cumpăra o pereche de căști wireless pentru laptop.

casti wireless sony

Doar că am mai încercat să conectez diverse gadgeturi prin Bluetooth la laptop (boxe Bluetooth de exemplu), și mi se pare că nu este ce trebuie. Fie sunt foate greu de conectat, fie se deconectează, fie se gâtuie sunetul când fac diverse task-uri pe laptop. Cel mai probail acest lucru se întâmplă din cauză că modulul de Bluetooth din interiorul laptopului este de de proastă calitate.

Am văzut că se vând separat adaptoare Bluetooth pe USB sau cu jack, cum cumpărasem eu pentru mașină. Doar că n-aș face o asemenea înnăditură. Să cumpăr o pereche de căști Bluetooth bunicele, și să transmit sunetul la ele printr-un adaptor de doi lei.

Eu îmi imaginam că trebuie să existe căști wireless pentru laptop, care să se vândă la pachet cu un adaptor Bluetooth care să funcționeze și ca placă de sunet/modul Bluetooth. Am dat o căutare pe eMAG și n-am găsit astfel de căști, decât de gaming, la prețuri măricele. Mă așteptam să găsesc ceva pe la 200 de lei. Deocamdată n-aș da mai mult pe ele pentru că sunt neatent și sigur mă voi așeza pe ele la un anumit punct 🙂

Eram curios dacă sunt cititori care folosesc căști wireless pentru laptop, și dacă da, de care. Dacă nu, o să rămân la soluția clasică și o să cumpăr niște căști cu fir.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

15 comentarii la “Căști wireless pentru laptop sau PC?

  1. Mihai

    Salut Marius,

    Eu folosesc o pereche de casti JVC Bluetooth – https://bit.ly/2vfo7Rm , dar pentru ca nu aveam modul Bluetooth pe laptop ocup tot timpul un slot USB cu un receiver Asus – https://bit.ly/2VgL2KP
    Calitatea sunetului este buna, dar abia dupa ce mi-am spart capul cu un bug de windows – daca ai serviciul “hands-free telephony” bifat pentru casti (in Windows), calitatea sunetului este foarte slaba (se aud cu un gajait). Am intalnit bug-ul si pe echipamente cu bluetooth integrat, deci nu este de driver de bluetooth. Solutia: https://bit.ly/2KTtNLl
    Per total sunt multumit pentru ca merg cu castile pe strada, conectate prin telefon, iar cand ajung la birou le conectez la laptop. Partea nasoala este ca nu suporta doua dispozitive simultan si trebuie sa le pun mereu in modul “imperechere” – cand le pornesti tii power apasat vreo 10 secunde.

    Sper sa te ajute informatiile 🙂

    Bafta!

    Reply
    1. Revo Post author

      Wow, complicații în stilul caracteristic al Windows-ului. Dar tot am învățat ceva. O să încerc să debifez setarea aia când mai conectez boxa Bluetooth.

    1. Revo Post author

      Le-am văzut pe cele de la Sony, dar mi se pare că au cupele cam mici. Par mai de stradă decât de birou. Pentru desktop aș vrea ceva care să îmi acopere complet urechile și să se sprijine pe cutia craniană, că mi se par mult mai comode.

  2. nea_caisă

    Dacă nu ai bluetooth integrat în PC sau Laptop, nu o să aibă coexistență cu WLAN ul și WLANul o să omoare benzile de Bluetooth. WLAN emite cu cel puțin 32mW pe spectru larg și Bluetooth cu maxim 10mW. Soluția e să muți WLANul exclusiv pe 5ghz sau să tragi fir ETH. Eu am Asus bt400 ca adaptor și merge cu orice tip de căști pe Bluetooth (neapărat cu driverul de la Asus). Probabil ar merge și un adaptor combinat dar trebuie să fii atent să aibă coexistența aia.

    Reply
    1. nea_caisă

      PS: eu am tras cablu peste tot că la mine nici WLAN nu mergea ca lumea din cauza că erau prea multe routere în zonă.

    2. dam167

      A fost și la macuri treaba asta, dar s-a rezolvat din soft. Când legai ceva prin bluetooth, un mouse să zicem, îți tot pica conexiunea de net. Cred că problema era și la MacBook-uri și la iMac-uri, dar la MacBook am avut-o eu. Acolo a fost clar o problemă de soft pentru că a apărut doar după update-ul de OS.

    3. Revo Post author

      Hmm, cred că acum încep să îmi explic de ce uneori cădea random conexiunea wifi a laptopului, deși routerul era up and running.

    4. nea_caisă

      O fi fost la Apple. La PC rămâne valabil ce am scris mai sus. Traficul mare pe WLAN/WIFI o să întrerupă transmisia pe Bluetooth (invers nu).

  3. Mihai

    Relativ simplu: vrei calitate, platesti. Folosesc Jabra Evolve 65t care sunt Ok pt muzica prin modulul bluetooth integrat al laptopului, dar pentru ca vreau si UC (unified communications, adica sa le folosesc si pentru Skype for Business) trebuie sa folosesc si un dongle Bluetooth. Altfel, bluetoothul laptopului nu face fata.

    Si imi plac ca sunt multipoint si daca imi suna telefonul nu trebuie sa le scot din urechi.

    Mai am niste Plantronics 8200 UC pentru pretty much the same thing (doar ca alea au si ANC). Altfel, tehnologia nu a evoluat inca pana acolo unde iti doresti tu. Allow 3-5 years. Lucrurile o sa stea altfel. La 200 lei inca nu ai ce sa ceri mai mult decat primesti azi.

    Reply
  4. dam167

    Eu am Sony MDR XB950BT și sunt foarte mulțumit, deși nu au noise canceling – pentru mine personal nici nu merită NC, mai ales pentru ceva over the ear. Nu știu ce laptop ai tu, dar eu cel puțin pe macOS n-am avut probleme cu bluetooth. Le foloseam la un moment dat la telefon și laptop, iar condiția era să dau disconnect dacă era nevoie, pentru că atunci când le porneai se legau de ultimul dispozitiv, dacă acesta avea BT activ și era în raza de conexiune. Foarte rar s-a întâmplat să le pornesc și să nu se și conecteze automat, sau să fie întreruperi de sunet – la asta le opream și le porneam din nou și aia era.

    Cred că Sony au cel mai bun raport calitate/preț de pe piață și mi se pare că merită chiar și alea pe la 300 de lei. De sunet sunt foarte mulțumit, dar nu ar trebui să ai pretenții de HiFi. Pe Windows n-am încercat, dar de obicei problemele de wifi sau de sunet erau cu driverele. Am avut la un moment dat o variantă de căști tot de la Sony, ceva mai ieftine (400 lei), cu NC, dar mi se pare că se auzeau prea încet și nu prea mi-au plăcut, mai ales că voiam over the ear.

    Acum că a apărut o variantă nouă la 950BT, cred că 950N1 cu NC, s-au ieftinit, cred că le găsești și pe la 500 de lei, doar că sunt destul de mari. Sau chiar moderlul nou, care cred că e spre 1000 de lei. Cred că ar trebui să încerci cu telefonul – dacă ești mulțumit, pe laptop ar trebui să fie cel puțin la fel de bune.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: