Câștigătorii Innovation Labs 2017 și proiectele care mi-au plăcut mie

By | May 23, 2017

M-am bucurat să revăd la Innovation Labs o parte din echipele de anul trecut, ajunse acum în finală cu o nouă idee. Asta înseamnă să ai ambiție, să fii în stare să accepți feedback-ul și să înveți din greșeli. A fost interesant să văd cum cineva care a ratat anul trecut premiul cu o aplicație pentru avocați, să câștige anul acesta cu o aplicație pentru viticultori.

Deși ideile de anul trecut mi s-au părut mai interesante, anul acesta organizarea a fost mult mai bună, iar finala a fost foarte bine condensată. Iată și care au fost câștigătorii.

Premiile speciale din partea Orange:

SMity – Soluții inteligente de procesare bazate pe datele colectate de infrastructura hardware dezvoltată de Orange în Alba Iulia. Măsoară date precum traficul pedestru sau calitatea aerului, tot pentru Smart City.

Pentest-Tools.com – Un serviciu online care permite utilizatorilor să-și testeze securitatea propriilor site-uri. Oferă o interfață web pentru aplicații care se rulează de obicei în linie de comandă.

SoftSchool – Soluție pentru managementul educației care conectează elevii, profesorii și părinții. Pentru părinți este afișat orarul și notele, pentru profesori se pot genera tot felul de rapoarte.

Mențiuni:

Sunee – O șapcă care monitorizează în timp real expunerea la radiații UV și trimite date pe telefon. Orientată către copii. Sau mai bine zis, către părinți.

EnerGO – O soluție pentru evaluarea consumului de carburant pentru companii. Se poate estima perioada de amortizare dacă se trece la mașini electrice și identifică modalitatea optimă de transport în funcție de parametri precum traficul din zonă, frecvența deplasărilor, viteza necesară și alți parametri specificați de utilizator.

Best Pitch: Werit

Aplicație care folosește machine learning pentru a generea combinații de haine în funcție de preferințele utilizatorului.

Best Product: iOLA

Soluție care combină WiFi, BT LE, Lora/LoraWAN, SigFox, LTE-M1 și NB-IoT pentru aplicații necesare în agricultură, smart cities sau în domeniul energetic. Practic fac legătura între mai multe protocoale și senzori.

Best Business 1: YardLabs

Aplicație care colectează date despre mediul înconjurător (lumină, umiditatea și temperatura solului și a aerului) și trimite alerte viticultorilor. Se bazează pe LoRa, bineînțeles.

Best Business 2: VisageCloud

O aplicație care folosește detecția facială pentru a recunoaște și clasifica persoane. Datele sunt folosite apoi pentru retail analytics în timp real, pentru a servi reclame personalizate sau pentru sisteme inteligente de supraveghere.

Grand Prize: Pentest-Tools.com

Am vorbit și mai sus despre Pentest-Tools.com. Nu am încercat încă serviciul, dar nu pot să spun că sunt foarte impresionat. Ştiu că sunt multe astfel de site-uri care oferă unelte de testare gratuit. Folosesc și eu câteva frecvent pentru blog și site-ul firmei. Cine știe, poate au vreo metodă inovativă de testare, le voi încerca serviciul.

Eu am avut trei echipe care mi-au plăcut: VisageCloud, SoftSchool și WhiteRCPT, o aplicație pentru bonuri fiscale, care după ce faci poză mai multor bonuri, îți generează rapoarte cu distribuția costurilor ș.a.m.d. Ce-i drept, se tot încearcă varianții pentru aplicația cu bonuri și din câte știu acuratețea predicției este cea mai mare problemă.

După cum spuneam, nu pot să spun că ideile de anul acesta m-au dat pe spate, însă echipele au știut mult mai bine să-și prezinte produsul și până la urmă asta contează. Mă bucur de fiecare dată când văd lucruri făcute profesionist: cu business model ales corect, cu un plan bun, cu atenție la partea de branding și cu targetarea corectă a tipului de client.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: