Câteva oferte de retenție de la Vodafone

By | May 19, 2016

Pe 21 aprilie, chiar în ziua în care Vodafone a anunțat noua ofertă pentru cartela prepay, m-am emojionat și am sunat să fac o cerere de migrare de la abonament la cartelă. Până la urmă m-au convins să rămân la abonament, așa că voiam să vă listez aici câteva oferte de retenție de la Vodafone.

Eu aveam din decembrie 2014 un abonament special RED 20 care între timp nu mai era convenabil nici ca beneficii nici ca preț. Plăteam 14€ (cu tot cu TVA) pentru voce și SMS-uri nelimitate și 1.25 GB de internet. Din grila pentru cartele mi se părea foarte avantajoasă cea de 7€. Iată o comparație între ce beneficii aș fi avut la cartelă și ce oferte de retenție am primit:

Oferta 7 (cartelă – 7.2 €)

32 lei (tva inclus)
nelimitat în rețea
2000 ce vreau eu (minute naționale/sms/mb)
100 minute internaționale
3 GB internet mobil

Ofertă retenție 1 (7.8 €)

35 lei (TVA inclus)
nelimitat în Vodafone și sms național
1000 minute naționale
6 GB internet mobil
6 luni obligație contractuală

Ofertă retenție 2 (7.8 €)

35 lei (TVA inclus)
totul nelimitat
3 GB internet mobil
6 luni obligație contractuală

Oferta 3 (Super RED 10 €)

43 lei (TVA inclus)
totul nelimitat
6 GB internet mobil
probabil 1 sau 2 ani obligație contractuală


Ofertele de retenție le-am primit prin telefon de la un reprezentant Vodafone care a fost destul de amabil să-mi trimită toate detaliile prin email. Pe ultima am văzut-o în mall pe un afiș în fața unui dealer Vodafone și mi s-a părut apropiată de cele de retenție, așa că am inclus-o în articol.

retentie-vodafone

Bineînțeles, beneficiile cresc și scad în funcție de preferințele fiecărui client. Eu nu am vrut telefon și nici nu am vrut o obligație contractuală mai mare de 6 luni, din cauză că piața este foarte dinamică în momentul de față.

Am ales prima ofertă de retenție pentru că am făcut un calcul și în medie nu depășesc mai mult de 40-50 de minute vorbite în rețeaua națională. Prefer să nu mai am totul nelimitat dar în schimb să primesc 6 GB de internet mobil. Păreri?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

24 comentarii la “Câteva oferte de retenție de la Vodafone

  1. Mihai

    Este buna prima ofertă. Eu i-am obținut soției un Huawei p8 lite subvenționat integral la un abonament de 10 Euro (din care mi-au scăzut 1 euro pe lună din punctele mele de fidelitate) – nelimitat Min/sms naționale + 2 GB net – abonament pe 24 luni.

    Reply
  2. dragos

    oferta 1 e cea mai buna. nu ai mentionat minute internationale pe mobil, care cred ca sunt 150.

    Reply
  3. Revo Post author

    Vă referiți la oferta de la cartelă sau la prima ofertă de retenție?

    Reply
    1. dragos

      retentie bineinteles. in ziua de astazi e f important cat trafic de date e inclus.daca faci streaming destul de mult e bine sa fii sigur ca iti ajung datele incluse, deci 6Gb mi se pare tentant.

    2. Mihai

      La retentie ma refeream si eu. Acum am observat – probabil ai gresit numerotarea. Pre-pay nu are numar, apoi 1, 2 si 4 🙂

    3. Revo Post author

      Da, greșisem numerotarea un pic cu Oferta 4. Şi la oferta 1 de retenție greșisem ceva. De fapt e și mai mișto, are și SMS-uri naționale nelimitate. Deci doar apelurile naționale sunt limitate la 1000. Eram un pic obosit aseară când am scris articolul 🙂

    4. dragos

      35 lei (TVA inclus)
      nelimitat în Vodafone și sms național

      eu vad ca ai scris nelimitat sms national. ce cred eu ca lipseste sunt minutele internationale. cam la toate abonamentele se dau acum minute internationale pe mobil

    5. Revo Post author

      Am corectat azi pe la 1 PM, inițial era greșit. Uite, așa scrie pe contract:

      “Abonament promotional Vodafone Smart 8, fara telefon, la 7,74 EUR/luna, cu 1000 minute nationale, minute nelimitate in retea, SMS-uri nationale nelimitate si 6 GB trafic national pentru navigare pe internet de pe mobil, acces la aplicatiile de tip VoIP. Minutele nationale incluse in abonament se vor consuma pentru: apeluri in reteaua Vodafone (fix si mobil), retele nationale (fix si mobil), apeluri internationale in retele fixe catre Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Grecia, Olanda, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia, Vatican si pentru apeluri internationale in retele fixe si in limita a 100 minute in retelele mobile catre Marea Britanie, Spania, Portugalia, Ungaria, Franta, Germania, Italia, SUA si Canada.”

  4. Andrei

    Buna oferta pe care ai ales-o.Sa ne spui si in decembrie ce oferta vei obtine.

    Reply
    1. Revo Post author

      E, nu țin neapărat să-l modific în decembrie, deocamdată îmi convine așa. Doar dacă nu cresc drastic beneficiile la cartelă sau la ceilalți operatori. Dar cât sa mai crească?

  5. Emilian

    Bune oferte ai primit comparat cu mi-au dat mie astazi. Nici macar ce e pe site nu a fost in stare sa-mi dea. Poza respectiva cu Super Red 10 cu 6Gb net este recenta? Ca mie la telefon de la retentie mi-a zis ca a fost oferta in martie.

    Reply
    1. Mihai

      Nu e chiar asa simplu. Trebuie sa fii jucator de poker ca sa obtii ceva de la ei. Spune-le ca o sa treci la cartela si vezi ce oferta iti dau. Daca oferta este proasta zi-le ca ai mai analizat piata si concurenta lor ofera 3 GB de net la 2 Euro / luna (daca net-ul te intereseaza) si o sa te portezi la ei daca nu iti fac o oferta cu adevarat de retentie 🙂 Cand aud cuvantul portare cred ca te dau la un alt nivel de retentie 🙂

    2. Emilian

      Pai i-am specificat clar domnisoarei de la vdf ca ori ce doresc eu, ori inchid abonamentul trec pe cartela, fiind oferte mai avantajoase la preturi mai bune ca la abonament. Astept sa ma sune maine. Oricum nu vreau sa o lungesc si nu-mi sta in fire sa ma rog de ei. Ori continui abonamentul, ori cartela sau probabil portare, voi merge astazi sa vedem ce oferte sunt la portare la orange, desi sincer nu prea as vrea sa trec in alta retea.

    3. dragos

      eu am vazut oferta si saptamana trecuta parca la un partener vodafone cand eram intr-un mall. intr-adevar in martie am fost sunat de cineva de la Vdf si mi-a facut oferta de 10 euro nelimitat cu 6Gb date pentru sotia mea care era pe cartela si avea optiunea de 6 euro la cartela. dar in magazine ar trebui sa mai fie oferta.

    4. Revo Post author

      M-am uitat acum și poza este făcută sâmbătă, 23 aprilie.

    5. Emilian

      Inca mai este de actualitate oferta Super Red 10, insa doar pentru clientii noi de abonament (veniti de la cartela sau din alte retele). Pentru clientii existenti acea oferta este ciuntita la jumatate (adica ofera doar 3 Gb de net in loc de 6).
      Eu din pacate nu am reusit sa ma inteleg cu domnisoara consultant la o oferta. Astept o oferta de portare la Orange, daca nu-mi convine voi trece pe cartela la vodafone.

    6. Iulian Arvat

      Inca mai sunt locuri disponibile la RDS si vei fi primit cu bratele deschise. Trebuia sa spui ca pleci la RDS sa vezi atunci cum incepeau negocierile sa curga. Asa mi-au facut cei de la orange oferte si oferte, i-am ascultat, si in final le-am zis ca plec indiferent ce oferta mi-ar face, si daca mi-ar da la acelasi pret tot plec de la ei.

    7. Emilian

      Nu avea rost sa incerc pentru ca mi-am dat seama rapid ca nu am cu cine discuta la telefon. Atata timp cat a ignorat ce am spus la telefon si a tinut-o in continuare cu super oferta creata special pentru abonamentul meu si cu “aprobare de la superiori” am considerat ca nu vom ajunge la nici un compromis.
      Am facut astazi cererea de reziliere si voi trece pe cartela. Mi se pare ok avand in vedere ca pot sa incarc cartela direct din home bank, fara coduri sau alte prostii.

    8. Iulian Arvat

      Mi se pare ok decizia de a trece pe cartela pentru ca nu esti prins la contract, iar peste cateva luni te-ai fi trezit ca baga oferte mai bune la cartela decat ai fi avut tu pe abonament. Eu am patit-o de atatea ori. Eu la rds m-am dus pentru ca sunt singurii care au adaptat vechile abonamente la oferta noua, si anume abonamentele de 10 euro cu 1000 sau 2000 minute le-au transformat automat in nelimitat si le-a facut la pret de 5 euro.

    9. Revo Post author

      @Emilian, d-abia acum cred că te va suna persoana care îți va face oferta de retenție 🙂

    10. Emilian

      @Revo – asta astept si eu, motivul pentru care am acceptat sa dureze pana la 30 zile sa fie inchis, avand in vedere ca sunt in afara perioadei contractuale obligatorii, este ca vreau sa raman pe abonament (ma avantajeaza mai mult la deplasarile in afara tarii). Acum daca vor face o oferta decenta voi accepta (bineinteles pe 6 luni perioada contractuala), daca nu voi ramane pe cartela, cel putin pentru moment.
      Sunt curios de o treaba – au zis ca acel abonament este pentru clientii noi de abonament (nelimitat + 6 Gb net) si in cazul in care raman pe cartela, oare voi putea beneficia de oferta aceea de abonament?
      Voi incerca doar sa vad daca se poate, sunt tare curios de rationamentul din spatele acestor oferte diferentiate pe clienti noi / clienti vechi 🙂

    11. Emilian

      Am rămas dator cu un răspuns. După ce am făcut cererea de reziliere (care nu a fost înregistrată de nimeni în sistemul lor și puteam aștepta mult și bine să fiu trecut pe cartela – a trebuit să mă interesez eu ce se întâmplă pe la sfârșitul perioadei de 30 zile) am fost sunat de vodafone. Mi-au făcut următoarea ofertă (pe care am și acceptat-o):

      Nelimitat national
      5 GB net
      25 min/sms roaming
      100 min internationale
      perioada contract 6 luni

      Totul la 10 euro.

      Chiar dacă am obținut aproximativ ce doream, am rămas cu un “gust amar” și cu impresia că a scăzut mult calitatea serviciilor și a relației mele cu ei. Sunt sigur că sunt într-o dezorganizare totală și nu au nici un fel de habar despre cum să fidelizeze un client. Cu următoarea ocazie în care nu voi fi ascultat portez fără nici un fel de discuție.

    12. Revo Post author

      E relativ OK. Sunt cam aceleași beneficii ca și la mine.

  6. Iulian Arvat

    Oferta aleasa este destul de ok fata de aproape dublu cat plateai inainte. Si eu am nelimitat la alta companie dar nu cred ca vorbesc niciodata mai mult de 2000 minute, ca o medie probabil undeva la 1000 minute/luna. Nu are rost sa platesti in plus niste beneficii pe care nu le folosesti. Daca vrei sa obtii oferte mai bune trebuie sa negociezi mai aprig cu ei, sa-i faci sa revina de mai multe ori, si cireasa de pe tort sa le spui ca vrei sa pleci la Digi.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: