Căutarea și partea video de pe Facebook mă omoară cu zile

By | February 7, 2017

Pe vremuri, când mi-am făcut cont pe Facebook, urmăream ce videoclipuri de pe YouTube postau cei cinci prieteni din lista mea și descopeream pe bandă rulantă melodii care îmi plăceau. De fapt, pentru asta mi-am făcut cont. Cred că a trecut jumătate de an până când am uploadat prima fotografie.

De câțiva ani s-au hotărât își bată joc de YouTube, scăzând reach-ul oricărui link postat către ei. Așa de mult încât obții mai multe like-uri dacă postezi o poză cu dinții lui Dragnea, decât un videoclip pe YouTube.

Şi înțeleg asta, e plaforma lor, fac ce vor. Problema mea este că după 2-3 ani, sunt în continuare proști la video. Playerul e oribil, se blochează, și sunt 50% șanse să îi pun pauză clipului atunci când vreau să dau un skip.

Însă cea mai mare problemă pe care o văd eu este căutarea. Degeaba ai 50 de milioane de clipuri, dacă nimeni nu știe că acestea există. Se întâmplă să văd un video pe Facebook, și să îmi aduc aminte peste 2-3 zile de el. Dacă vreau să îi dau un share sau să îl arăt cuiva și nu mai știu unde l-am văzut, n-am nicio modalitate să îl mai găsesc.

Ați fi crezut că probabil sunt preocupați de asta. Dar nu, ei fură Stories de la Snapchat, fură de la Tinder, că aici este cheia succesului.

Între timp, căutarea este mai proastă decât era înainte. Dacă înainte îți arăta un drop-down cu ce cauți, acum nu mai este în stare să facă asta. Dau un search după numele unui prieten din listă și îmi arată alți 80 de oameni, cu care nu am nicio treabă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Căutarea și partea video de pe Facebook mă omoară cu zile

  1. Vlad

    Baiii. Credeam ca mi.am busit eu contul si de aia nu merge search.ul. Futu.i

    Reply
  2. Gabi Miron

    Cred că au trecut vreo 3 ani, dacă nu mai bine, de când se tot laudă cu Search-ul lor revoluționar.
    Eu m-am obișnuit să îmi salvez în Keep orice postare de facebook ce mi se pare interesantă.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: