Ce am făcut în trei săptămâni de izolare

By | April 3, 2020

Astăzi se împlinesc trei săptămâni de când am luat decizia să ne izolăm acasă până ce lucrurile se liniștesc. Așadar, m-am gândit să fac o mică recapitulare a lucrurilor pe care le-am făcut până acum acasă. Bineînțeles, pe lângă faptul că am muncit normal 9 to 6.

În primul rând, am șters praful (aproape) peste tot. Inclusiv în locuri mistice, cum ar fi deasupra dulapurilor din bucătărie.

Am spălat și curățat plita foarte bine. Nu era așa murdară, dar hey … dacă tot eram prin zonă.

Am jucat Portal 2 în doi. Dacă vreți să vă distrați și să vă puneți mintea la contribuție, vă recomand jocul. E un joc de cooperare în care trebuie să rezolvați în doi diverse provocări pentru a trece la nivelul următor.

portal 2

Am făcut curățenie pe balcon și am spălat toate geamurile de la balcon. Dacă nu mă înșel, ultima dată am făcut acum un an acest lucru. Nu am spălat însă și restul geamurilor de la casă. Am lăsat și pentru alte zile cu soare 🙂

Am făcut prima noastră ciorbă (ok, mai mult Alice). Nouă în general ne place să gătim, însă până acum nu făcusem o ciorbă. Acum am bifat-o și pe aceasta.

Am început și am terminat Uncharted 4: A Thief’s End. Un joc de aventură excelent, în care te plimbi prin toată lumea în căutarea unei comori. Povestea l-a plasat direct în top 3 personal al jocurilor terminate pe PlayStation.

Am văzut Knives Out și Spider-Man 2 și revăzut Cast Away. Knives Out ne-a plăcut foarte mult. Are o poveste bună, umor subtil și multe răsturnări de situație. Spiderman 2 mi s-a părut mai bun decât animația “Into The Spider-Verse.”.

Ne-am uitat la foarte multe episoade din The Big Bang Theory. Suntem acum la sezonul 12, probabil că săptămâna viitoare îl terminăm.

Am gătit un ciolan de porc folosind o combinație de rețete: una de la Radu, una din comentarii și una de pe Youtube. Pentru partea de marinare și de fiert l-am ascultat pe tipul de pe YouTube, că pare să știe ce să spună, și mai ales, în ce limbă să spună 🙂

Am organizat cutia cu medicamente. Sau mai bine spus, am înființat-o, că până acum le țineam împrăștiate într-un dulap din bucătărie. Acum e mult mai ușor să scoatem cutia de acolo și să luăm ce avem nevoie din ea.

Am început să pictăm un tablou. Despre asta o să vorbim mai pe larg într-un alt articol, că-i o activate foarte relaxantă, și merită mai mult discutat.

Am sortat pozele pe care le-am făcut în ultimii 10-15 ani. După ce am terminat cu hard disk-ul extern pe care erau stocate, am scos și fotografiile de pe camera foto și am trecut și la un laptop vechi pe care nu-l mai foloseam. Și după ce am terminat cu fotografiile am început să sortez restul fișierelor.

Am făcut atât de multe clătite încât am mâncat vreo 2-3 zile din ele.

Eu am făcut multe flotări. Am o serie pe care o fac de dimineață și apoi mai fac flotări pe parcursul zilei, când mă plictisesc sau mă enervează ceva. Am trecut și cu flotări cu bătăi din palme, dar Alice spune că fac prea mult zgomot, așa că revin la cele clasice 🙁

Am făcut și băut mult ceai. Și nu numai din cel la pliculețe, ci și cu tot felul de fructe și ierburi mărunțite. L-am terminat inclusiv pe cel cu aromă de Crăciun, așa că acum am cumpărat stocuri noi.

M-am jucat CS:GO în rețea cu un prieten. Nu ne-am mai jucat în rețea de pe vremea C.S. 1.6. Mie mi-a plăcut foarte mult modul “Arms Race”. Tare am poftă de un meci 5v5, însă nu prea am cu cine să joc.

Am gătit la sticlă o găină-dinozaur de țară. Nu credeam că o să ajung vreodată să mă lupt de unul singur să măcelăresc un astfel de animal, dar iată că plictiseala ajută. Totuși, nu e ceva ce aș vrea să fac încă o dată.

Și nu în ultimul rând, am făcut o listă cu tot ce am făcut în izolare. Vă recomand să faceți și voi una, pentru că sentimentul că ați realizat totuși ceva și nu ați stat degeaba vă va îmbunătăți moralul 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Ce am făcut în trei săptămâni de izolare

  1. Mihai

    Înainte de Covid am pus casa de la țară în vânzare și am găsit și cumpărător, dar cu o zi înainte să se închidă școlile, cumpărătorul s-a răzgândit. Așa că, de la vândut casa am ajuns să ne mutăm aici imediat ce s-au închis școlile, mai ales că lucrez exclusiv de acasă. Iar la țară până acum:
    – am organizat mobilierul astfel încât să am un birou într-o cameră în care pot lucra liniștit, cu doua monitoare, exact ca la birou
    – am montat broasca la ușa acelei camere, pentru că era o ușă nouă și tot amânăm sa o montez
    – am făcut curat și reorganizat o magazie în care aruncasem atat de multe lucruri de nu mai aveam loc sa intru, iar acum pare goală 🙂
    – am săpat gradina, cu motosapa, dar totuși 🙂
    – am plantat: cartofi, mazăre, vreo trei feluri de ridichi, doua feluri de morcovi, ceapă, usturoi, gazon și flori sălbatice de câmp
    – am tăiat butașii de trandafiri
    – am tăiat via și am legat-o pe spalieri
    – am curățat zmeura de uscături și am înființat un rând nou
    – am cumpărat 3 găini și deja fac 2-3 ouă pe zi
    – am cumpărat 10 pui de găină și am mai dat comandă de încă 40, plus 20 de boboci de rață și 5 bibilici
    Între timp au răsărit deja ceapa, usturoiul și ridichile, deci într-o lună deja pot mânca omletă cu ceapă verde și ridichi, toate produse in curte.
    Sper sa mai țină carantina asta măcar un an :))

    Reply
    1. Revo Post author

      În curând îți faci o fermă și o să hrănești două-trei localități din jur 🙂

    1. Revo Post author

      Eu nici măcar nu aveam poftă, dar am văzut atât de multe pe Facebook încât m-am simțit obligat 😛

  2. Yonkers

    Desi mai am program de mers la servici(program redus) am reusit totusi sa citesc doua carti. Daca se prelungeste stare de urgenta poate reusesc sa citesc inca vreo 5-6 carti care isi asteapta randul. Incerc sa mananc cat mai sanatos pentru ca la bloc nu am loc de exercitiu fizic. Duc dorul plimbarilor cu bița…

    Reply
    1. Revo Post author

      Ah, da, și eu am citit. E așa mișto să poți citi o zi întreagă fără să te strângă ceva cu preșul…

Spune-ți și tu părerea: